דו שיח אחים

גלבועא

New member
דו שיח אחים

אחי הגדול מתקשר לברר אם אנחנו נוסעים היום לחמותי, ואם כן, אז מדוע שלא נקפוץ אליו לקפה. אני אומר לו, איננו נוסעים לחמותי, אבל בשמחה נקפוץ ונבוא. אחי מייד מתכעס, מה? סתם לנסוע שעה הלוך שעה חזור, זה "מעשה טיפש". בחיוך עניתי לו: אתה אח שלי מטומטם אחד, ואני לא רואה בזה "מעשה טיפש", ואני רוצה לבוא, כלומר אם אתה רוצה שאבוא. אז היום בארבע אחה"צ אנחנו אצלו. חג שמח

השנה אנחנו בבית

אחרי חופש גדול עמוס בנסיעות בארץ ובחו"ל , החלטנו לנוח ולהינות כאן. אז למי שמגיע לאזור שלנו יש בתמנע מופע ומייצג של כדורים פורחים ביום ובזריחה. דצמבי, אחיך לא חושש ? היו לא מעט אזהרות ממשרד החוץ.

כל שנה בסוכות

אחי נוסע. כל שנה, למרות האזהרות הוא נוסע, הוא אדם בוגר ואחראי לעצמו ואין לנו יכולת להשפיע עליו ואני חושבת שזה גם לא תפקידנו (אולי של ההורים כן, אבל בטח לא של האחיות)לנסות להשפיע עליו. אני מקווה שיחזור בשלום. מה שכן - את הפיגוע האחרון בסיני חוותה אחותי מקרוב מאוד.למזלנו לא ניפגעה.

קשר בין אחים

כשילדי היו צעירים היו 2 מחנות. קואליציית התאומים "נגד" אחותם. היו מריבות בלי סוף ,קללות במינון ומה לא. אני הייתי בחשש נוראי. היום שלושתם חברים נהדרים ,דואגים לקשרי טלפון מתנות וכו'. אני מאמינה שאם יש קשר בין אחים בילדותם שכולל גם מריבות הוא קשר בריא לבגרותם. מכירה אחים בוגרים שמתכחשים זה לזה וכשאני מתעניינת מתברר שזה היה כך גם בילדותם. ונסיעה טובה. סע בזהירות.

alona 9

New member
קשר

הכי טוב שיש....לפעמים אני ככה זורקת לה(לאמא שלי) "לא יכולת,עוד אחד?,עוד שניים?.." וזה לא רק הקשר הטוב שיש לי איתו, זו הדאגה שלו,זה הצורך שלו לגונן על אחות קטנה,זו ההתמדה להרים טלפון לעיתים קרובות,... זה קשר שבאמת ראוי לקנאה,לפעמים,קשה לי להבין איך?..יש לו ארבעה נכדים קטנים, ש,"מתים" עליו,ילדיו נישאו,משפחתו גדלה,הוא כבר בן 56,לא ה"סופרמן" שהיה,ובכל זאת..לא שוכח שיש לו אחות "קטנה "..מספיק לי לומר "ג"ק" כדי שיסע 40 קמ"ש, יגיע עם כלי עבודה לסדר לי משהו במחשב או ברז עקשן שדולף.. אבל זה לא רק אח,אני חושבת שהאישה שלצידו תורמת המון לקשר הטוב.. מה אומר ומה אגיד?,התברכתי באח יחיד..והוא,באשה אחת יחידה ואמיתית.

m i t a l y

New member
מה קרה לקנאה שלי היום? ../images/Emo10.gif

יושבת עלי בקצה הקודקוד ומחכה לקפוץ
בכל פעם שאני קוראת כאן....

alona 9

New member
בובה'לה,אם תרצי,אשאיל לך אותו,ורק פעם אחת../images/Emo3.gif

ציינת משהו מאוד חשוב

לעיתים זה תלוי בן הזוג ולאו דווקא האח/אחות. אז תהני לך עם אחיך ולא פחות גיסתך.

m i t a l y

New member
מקנאה

הלוואי ולי היה איזשהו קשר (טוב) עם אחיי שהייתי יכולה ליסוע אליהם באופן ספונטני. אנחנו נפגשים רק באירועים ובמפגשים משפחתים ואז האווירה מאוד מתוחה ועצבנית.
אנחנו אתמול בצורה ספונטנית החלטנו שאנחנו נוסעים לאבי, למסיבת סוכות קיבוצית. אז... בשעה 17:00 נסענו7 שעתיים נסיעה צפונה, נפגשנו עם המשפחה, אני קיבלתי ים של תשומת לב מכל מיני אנשים שלא ראיתי כבר 14 חודשים, והיה שמח ומבדח....

גלבועא

New member
כזכור ולך וכידוע לך

מבחינתי קשר עם אחי זו חגיגה. עד לפני שנה לא ידעתי בכלל מה זה קשר עם אח. הלכה אמי בשעה טובה לעולמה ופינתה לנו מקום.

m i t a l y

New member
שמחה בשבילך ../images/Emo13.gif

ורק שימשך ככה
כשאמי תלך לעולמה (היא בת 60), אני מניחה שכבר לא יהיה קשר בכלל (כי מי ידאג שיהיו מפגשים משפחתיים?).

maybesure

New member
גם אצלי

קשר עם האח היחיד שיש לי הוא בגדר פנטזיה. נפגשים רק אצל הורי בחגים וגם זה נדיר. אחי מעולם לא הזמין אליו, ואני כבר שנים לא מזסמינה אותו אלי כי אני מאמינה שביחד זה הדדי. קורה בחדים עיקריים שהם לגמרי לבד ואז מזמינה, וגם זה רק למען אמי. בכללי אנחנו ביחסי קח-תן (בייביסיטר לפעמים, תמורת טיפול במחשב) ולא מעבר לכך. אפילו כוס קפה לא. לאחרונה דיברתי איתו קצת על זה, ואמר שבאמת צריך לעשות משהו לשפר את המצב - אבל לא נראה שזה בסדר העדיפויות שלו. חברים אין לו בעיה לארח, ולהרבה יותר מקפה. אז אני מנמיכה פרופיל, ולא דוחקת עצמי לתוך חייהם. גם מצד אשתו לא נראה רצון ממשי לחזק קשר, והיא כמו אחי תמיד תעדיף להיות מוזמנת לעוד ארוחה - ולא להזמין אפילו סתם לפיקניק. גם לי עצוב בגלל זה, וכל שניסיתי והזמנתי הרבה בעבר - לא משפר את המצב.

m i t a l y

New member
גם אני

הזמנתי הרבה אליי, התקשרתי ובאתי, אבל... זה נראה לי מאולץ ולא חם ואוהב... אחי פעם אמר לי, מה שלא בא בטבעיות - לא בא בטבעיות (או: "זה חסר טעם"). לפעמים אני מוצאת את עצמי מתגעגעת אליהם מאוד, ואז כשאני מתקשרת להגיד, השיחה קרירה ולא נעימה אז... החלטתי שאני נשארת עם הגעגועים לבדי.

maybesure

New member
הקשר שלי

עם אחי - בעיקר במסנג'ר. ברוב הפעמים שהתקשרתי בטלפון בשעות הערב - אשתו תמיד נשמע ברקע לחוצה נורא מהילדים..והלחיצה אותו לסיים את השיחה. לא נעים
אז..במסנג'ר אני יכולה להשאיר הודעה - והוא עונה כשפנוי ולא מאריכים בשיחה ובעיקר לא שומעים אותה מתעצבנת
קשה לי להגדיר "מתגעגעת" אליהם. אני יותר מצרה על כך שיום אחד ניוותר רק שנינו ללא הורים והקשר יתנתק לגמרי
בגלל התנהגותו זו -הורי נחרדים למחשבה שהוא מנסה לעבור לגור ביישוב שלנו. הם מעדיפים שיישאר רחוק ולא שינחית את כל משפחתו כל יום לארוחת ערב, ושיצטרכו לאסוף יום יום את הילדים מבי"ס/גן. ולא כי אינם רוצים לעזור. הם ישמחו לעזור אבל לפי המינון שנכון להם ולא על בסיס יומי קבוע.

alona 9

New member
הורייך כל כך צודקים בחששות שלהם,

אני מבינה אותם,לפני 20 שנה עברנו לגור בישוב שבו גרה גיסתי דאז (אחות בעלי) בעלה מאד חשש ממה שהורייך נחרדים,אבל, היה להם מזל גדול,אני כל כך קנאית לפרטיות עד ש..הם היו צריכים להתלונן באוזנינו על כי אנחנו גרים במרחק רחוב אחד וכמעט ולא מתראים... המצחיק הוא, שבשנים האחרונות מאז אחיה (האקס שלי) עזב את הישוב, אנחנו מתראות יותר,וחוץ מזה שיש לה "חנות קטנה ומטריפה"..ובשעות הפנאי שלי.....
היתה ונשארה הדודה של בנותי.

maybesure

New member
בהבדל קטן

החששות של הורי אינם מופרכים: הוא באמת מתנהג בהתעלקות גם ממרחק, לא כל שכן אילו גר קרוב, הוא גם אומר שהיה בא לגור קרוב כדי להיעזר בהם. אני תוהה אם היה נרתם גם לעזור.. אני אמנם גרה קרוב מאוד להורי - מקבלת עזרה לעיתים כשצריך , לא בייביסיטר כי כבר אין לי קטנטנים - וכשהיו קטנים לא גרנו קרוב. גם אני עוזרת במידה לא פחותה, בעיקר בהסעה של אמא שלי כשאבא שלי לא יכול - משום שאינה נוהגת. קצת בקניות, בטח בבישולים כשמארחים וגם כשהיא מארחת רק חברים שלהם. בכל מקרה העזרה היא כייפית והדדית.

alona 9

New member
הבעיה היום אצל הרבה זוגות צעירים

היא שהם בטוחים שההורים ח י י ב י ם לעזור...ובמיוחד אם להורייך לא נעים לסרב מידי פעם או להגיד כשקשה להם, החמות שלי אמרה לנו לפני 30 שנה.כשבקשנו שתשמור על הקטנה."לא!..אל תבואו היום אני עייפה ולא מסוגלת ילדים על הראש".. לא הרבה מסוגלות לומר זאת לילדים.. וחבל

למעלה