דו קרב

Jagged chaos

New member
דו קרב

אני לא מצפה להפתעות, כמה אוביקטיבי כבר אפשר להיות לאלאניס כאן?.. בכל מקרה, דו קרב - Alanis Morissette - You oughta know VS Anouk - Nobody's wife באיזה שיר המסר מעובר טוב יותר? איפה יש יותר כעס? מה נשמע טוב יותר? אז אני יתחיל. מבחינת "שמיעה ראשונה", אנוק לוקחת - חוק ברזל: סולו גיטרה חשמלית בא טוב. מבחינה אומנותית אלאניס לוקחת. שתיהן מעיברות את הזעם בצורה מושלמת, הלחן והעיבוד הולך לאנוק, אבל ההפקה לאלאניס, Nobody's wife הוא שיר קלאסיקת-רוק שנות ה- 90, ככה שאפשר לתת לו התאמה. You oughta know יש לו הפקה ייחודית, ובמקום להפציץ עם סולו גיטרה, יש דווקא שקט ומשחק קולות יפה. אלאניס יותר מאותגרת קולית, היא מתחילה נמוך, עולה בקול, מתחילה לשיר מהר, ועולה שוב בפזמון - לעומת אנוק שמתחילה נמוך בבית הראשון, ואחרי הפזמון ממשיכה באותו טון. אלאניס בוטה ופרובקטיבית הרבה יותר מאנוק. אנוק לא הכניסה בלירקס שלה מילות של זעם, לעומת אלאניס שנותנת אמיצות יותר עם המשפטים של ה- "תרד לך בקולנוע? היא סוטה כמוני? חושב עליי שאתה מזיין אותה?", אצל אנוק אין את זה. לפי, מה שאתם קוראים, נתתי את הדעה הכי אוביקטיבית שאני יכול לתת - You oughta know - 10 Nobody's wife - 8.5 (כי אחרי הכל, אני יכול להתחבר לכל דבר אם המילים טובות, הלירקס זה הדבר הכי חשוב לטעמי קיצר, בגלל זה אלאניס לוקחת).

Crazy Figgy

New member
סולו הגיטרה לא מכפה על שאר השיר.

אני אישית חושבת שההתחלה מדהימה, אבל המשך השיר רק חביב. לאנוק אין את ההרמוניה של אלאניס, שלא נדבר שמבחינת הליריקה השיר של אלאניס הרבה יותר מרגש בגלל שזו חוויה אישית כואבת עם בחור לעומת אנוק שפשוט מכריזה שלעולם לא תתמסר. בכעס של אלאניס יש מעין הצדקה על מה שעבר עליה שגורמת לנו להתחבר עם הכאב כשאצל אנוק זה לא קיים. אז סולו גיטרה או לא- אלאניס לוקחת בלי מחשבה שניה. NW- 7 YOK- 10

Crazy Figgy

New member
יש סיבה שאלאניס זכתה בניקוד גבוה.

ומאותה סיבה הפורום הזה הוא על שמה... אני חושבת שכן השגנו אובייקטיביות כלשהי, אבל מה לעשות ששיר אחד מוצלח יותר מהשני? YOK פשוט טוב יותר, ללא שום קשר לעובדה שזה פורום אלאניס

tishbiman

New member
אנוק מלכההה../images/Emo70.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif

NW
9 YOK
9

infatuation

New member
אגב דו קרב, אלאניס מול נטלי אימברול

אימברוליה בגלגלצ ואלאניס זוכה ברוב מוחץ!

o0Invisible0o

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני בדיוק טיילתי לי עם חברה שלי, נכנסנו לחנות בגדים ושמעתי איירוניק! כל כך שמחתי וזה..
אז חיכינו עד סוף השיר ואז התחיל הד אובר פיט!
אז אוטומטית ניסינו להבין, שני שירים רצוף, לא מהדיסק כי זה לא הסדר..מה הולך פה?
אז מיהרנו לשאול את המוכרת אם זה רדיו והיא אמרה שכן..
אבל נאלצנו לצאת כי לא היו בגדים ממש להסתכל עליהם.XD ואז רצנו לחפש עוד חנות עם רדיו לשמוע שיר שלישי [ניחשתי שזה יהיה ת'נק יו!] ובלה. הבנו כבר שזה היה ראש בראש ואז גם אמרו את ניצחה ובכמה קולות והייתי כל כך שמחה!

למעלה