דו קיום?

רוצה פרופורציונאליות?

מה דעתך שנהיה פרופורציונאליים כמו נאטו? נהרוג אלף אזרחים סרבים על כל טייס שיהרג בהפצצות הכתישה? נהרוג אותם בלי שום קשר לעובדה שהצבא הסרבי בכלל עמד לגמרי בנפרד ממטרות אזרחיות... נהרוג אותם גם אם אין איום ישיר על אזרחי נאטו מטילים ורקטות סרביות שהיו נוחתות בוא נאמר על... ונציה. סתם, ובתור אקסטרה גם נחסל כמה שיירות של פליטים אלבאניים וכוחות או"ם שהיו בסביבה... הנה היום הופצץ בניין בכפר קאנה שאליו נמלטו משגרי קטיושות, עד עכשיו 70 הרוגים, יכול לעלות גם ל100, פשע מלחמה מ-ו-ב-ה-ק. ככה אומרים בלבנון, בעולם הערבי, באו"ם, באירופה... רגע, מה החוק הבינלאומי אומר על זה? "החוק הבינ"ל שקובע כי במצבים כאשר צד בלחימה מנצל את האוכלוסיה האזרחית לצורך מחסה לביצוע מעשי מלחמה ותקיפה כנגד צד אחר. עליו חלה האחריות לכל פגיעה בהם. ולצד השני יש את הזכות והצידוק לפעול התקפית לסיכול התקפה גם כאשר היעד נמצא בלב אוכלוסיה." אז מה! זהו חוסר פרופורציונאליות משווע! 50:500! לא יכול להיות דבר כזה! צריך לגנות את צה"ל! ... צה"ל הוא הצד החזק בעימות הנוכחי, וכאשר הצד הלבנוני אינו מרסן את השימוש באוכלוסיה האזרחית כמגן אנושי לחיזבאללה לא נותר לצה"ל ברירה אלא לתקוף את אלה שתוקפים את אזרחיו בכל הכוח הדרוש. הרי פוזרו עלוני אזהרה בכפרים שקוראים לפינויים למען ימנעו מפגיעה. הרי נאמר ללבנונים הלוך ושוב שצה"ל יפציץ כל מטרה שבה מסתתר האויב של חיזבאללה. הרי אותם מחבלי חיזבאללה שמיהרו להסתתר תחת מבנה אזרחי בדיוק היו עסוקים בעצמם בנסיון לפגוע במבנים אזרחיים בתוך ישראל. הרי המבנה שנפגע בלבנון יכל להיות באותה מידה מגדל בחיפה, או עפולה, או נצרת... אני מגנה את חיזבאללה על הפשיטה מעבר לגבול הבינלאומי במטרה לרצוח ולחטוף חיילי סיור של צה"ל ,על התקיפות המכוונות כנגד אוכלוסיה אזרחית בתוך מרכזי אוכלוסין בישראל ועל שעושה שימוש באוכלוסיה אזרחית בלבנון כמגן אנושי ללוחמיו, למשגרי הטילים שלו, לאמצעי הלחימה שלו, למפקדותיו, לבונקרים שלו... אני גם מגנה את ממשלות לבנון וישראל על שראו אותו עושה זאת במשך 6 שנים ופשוט לא עשו די לפירוזו של האירגון והרחקת מערכו הצבאי מקרב אוכלוסיה אזרחית. אני לא הולך לגנות את צה"ל על כך שנאלץ להפציץ במוקדים אזרחיים בכדי לפגוע במחבלי חיזבאללה התוקפים את אזרחי מדינתו עליו הוא ממונה להגן.

למעלה