דו קיום?

דו קיום?

אני רואה הרבה אנשים באים לכאן ואומרים שדו קיום בטרץ הוא לא דו קיום שהפורום הוא לא דו קיום? אז מה הוא בעצם לפי דעתי לכל בן אדם יש הגדרה אחרת לדו קיום. אשמח לשמוע מכולם מה הם חושבים? אולי נגיע סוף סוף לאיזשהי הבנה.. לילה טוב וחלומות פז לכולם.. ילדונת:)

דו קיום?...

במובנו המוחשי ביותר הוא מתקיים אצלך בבית... הייתי רוצה לראות דו קיום (בין ערבים ליהודים במדינת ישראל) בערך כך: 1. רוב האוכלוסייה, וכן מוסדות השלטון הופכים לחילונים ונקיים מהשפעותיה המזיקות של דת כלשהי (כלומר - הלאה חוק החזיר למשל..). 2. שנאה ודעות קדומות כלפי ערבים ויהודים הופכים לנחלתו של מיעוט זניח וחסר שיניים. 3. רוב הציבור היהודי שולט היטב בשפה הערבית וכן רוב הציבור הערבי שולט היטב בעברית. 4. ערבים ויהודים חיים ברובם יחד ולא בשכונות נפרדות. רובם גם לומדים באותם מוסדות חינוך מגיל צעיר מאד. אחרית הימים? אני בכל זאת מאמין שמתישהו זה יקרה.... אולי בחיי עוד אזכה לראות כמה מן הסעיפים הנ"ל מתגשמים..

lir42

New member
הלוואי שנזכה לימים כאלה ואני

אישית מאמינה שהזכה. אני מאמינה שירבו המיקרים דל ריבוי המקרים של נישואים מעורבים כו בבית של ילדונת המשך יום טוב לירי

~Gal~

New member
לירוש צודקת! ובהזדמנות זאת

אני רוצה להזמין אתכם לפורום זוגות מעורבים... שם אנחנו לא מדברים על דו-קיום, אלא חיים דו-קיום! בין יהודים לערבים, ישראלים ולא-ישראלים, נוצרים ואחרים, דתיים וחילוניים... הכל! הכל הולך! אין דעות קדומות, אין גזענות, אין שנאה. וליר - אני איתך! מאמינה שיבוא היום... רק שמאד מקוה שזה יקרה מהר, עוד בימינו אנו. כי אם לא זה פשוט חבל... חבל על הזמן. כי אין ספק שזה רק ענין של זמן... בוקר טוב
(ולא אכפת לי שתחשבו שאני חולמת...)

lir42

New member
גלוש את לא חולמת בכלל

יש לנו דוגמאות נפלאות אצלך בפורום ואפילו כאן בפורום המשך יום נפלא לירי

hunky@dory

New member
שאלה רלוונטית גם בעקבות נאום פאול

פאול אז ככה יש אפשרות לצרף לפורום פלשתינאים משטחי הכיבוש ? אני חושבת שמה שחשוב ומהותי להמשך קיומינו - יותר מאשר השיח המבורך עם ערבים ישראלים הוא השיח עם פלשתינאים בשטחי כיבוש פיגועי טירור היו גם בימי ברק שנתן כמעט הכל וגם בימי שרון שלוקח כמעט הכל וחונק וסוגר ומכתר ומרעיב אני חושבת שאין שום פתרון בטחוני ממשי לפיגועי טירור את הטירור אי אפשר לעקור בעזרת כתרים סגרים מחסומים אי אפשר לחנוק אוכלוסיה שלמה כי חצי אחוז ממנה טרוריסטים יש לעקור את השנאה מן הלבבות ורק כך - לא תהיה אלימות יש לזכור שאחת לכמה זמן אנו שומעים על פלשתינאים ש"נפגעו מאש צהל" או "נורו במהומות" יש לי כמה ניחושים איך הם נורו א. ציפור גדולה באה מן השמיים וירתה בהם ב.מזלג ממסעדה צרפתית בא היישר מצרפת ודקר להם בעורק הראשי ג.אבן מהאבנים האלה שיש באנגליה נו אתם יודעים למה אני מתכוונת שמסודרים בצורה הזאת באה ונחתה להם על הראש ד.שעון מעורר יפני נפל להם על הראש די הבנתם את הפואנטה המושג "נהרגו"... חי חי איזה מושג אז מי ירה? בקיצור מה שאני אומרת שאם הדברות עם ערבים ישראלים מבורכת - הדברות עם פלשתינאים - לעקירת השנאה היא נחוצה מוות- כלומר נמות כולנו במלחמות שלנו אם לא נדבר איתם מכיוון שלי לפחות אין זמן פנוי ליסוע לשטחי הכיבוש לכל מיני מחוות הדברות - למה שלא להרחיב את הפורום גם לפלשתינאים ? גם הם לא יצטרכו לעמוד במחסום ארבע שעות כדי לדבר איתנו? למישהו יש תשובה ורעיון ? ענבל

דו קיום...

מה זה דו קיום, האם זאת המצאת האמריקנים לפתרון סכסוכי מזרח התיכון? הוא אם באמת קיים דבר כזה? דו קיום בשבילי, הוא יותר אמונה מאשר חיים, אני לא צריכה לאהוב את הצד השני אלא לדעת על קיומו וללמוד איך לחיות איתו. ולכן אני גם אתייחס לאיזו הערה של מישהו כאן. שהוא אמר שחבל שהפורום הזה לא פתוח לפלסטינים מהשטחים. חוץ מהעובדה שהם לא יודעים עברית טוב. אני חושבת שזה ברור שזה רק עניין שח זמן עד שתהיה מדינה פלסטינית בגבולות 67, ואז רק הערבים בתוך שטח ישראל יהוו בעיה. לכן לא צריך אף פעם לשכוח את מאבק הפלסטינים בשטחים, כי הם חווים כאב דיכוי, ורואים את השנאה בעינים. אך אנחנו הערבים בעלי ת.ז ישראלית חיים לידכם (היהודים), למדו לחיות ביחד אבל האם אנחנו באמת חיים ביחד זאת השאלה? האם אני לא מפחדת שיום אחד היהודים יחליטו לשחק בערבים הישראלים, לאחר שכבר לא יהיה להם את הפלסטינים לשעשוע? כי למי שלא ידע אז לפני 67 היה ממשל צבאי בתוך שטח ישראל. (אני ממליצה לכולם לראות את הסרט שביל החלב). יום טוב.. ילדונת

hunky@dory

New member
ילדונת ערביה....

כמובן שאני נגד הדיכוי של ערביי ישראל . אני מניחה שהוא הרבה יותר חמור ממה שמגיע לכותרות את יודעת - בדיכוי והתעללות - צורת דיכוי יותר חמורה אינה מצדיקה צורת דיכוי חמורה אבל פחות אני לא מצדיקה בשום פנים ואופן את יחס ממשלת ישראל לאזרחיה הערביים ויש לי המון אהדה לאקט של החרמת הבחירות אני רק חושבת שבד בבד עם השיח עם ערבים ישראלים השיח עם פלשתינאים משטחי הכיבוש חיוני ברמה כזאת שחובה להתגבר על מכשול השפה למשל להקים פרוייקט הידברות המורכב מישראלים , פלשתינים ומתורגמנים - שכמובן גם יהיו חלק מן ההברות וגם יתנדבו לתרגם ... זה חשוב מידי אי אפשר לחנוק אנשים במחסומים כי בתוכם אולי מסתתר מחבל את כל האנרגיה שמשקיעים במחסומים יש להשקיע בפרוייקטים של הדברות ואם נדרשים מתורגמנים בשביל זה זה שווה
הנה אני יודעת קצת ينبلانسيباتهسيبالعساي با لتا سال عيا لعسيابغه سيهلغهسي ل ׁ-;

למעלה