דו קיום?!

מסרב

New member
דו קיום?!

הנה ניתוח המציאות של היסטוריון שמכיר לפרטי פרטים את כל תולדות הסכסוך הישראלי פלשתיני.

מסרב

New member
ואתה יודע מה הכי מצחיק אותי....

שערביי ישראל עוד מאשימים את ישראל בפשיזם, כאשר מתוך 22 מדינות ערביות לא תמצא אפילו דמוקרטיה אחת...

אנגרן

New member
דווקא הבאת לנו את הליצן השקרן

בני מוריס, מפברק ההיסטוריה הישראלית שאנשי אש"ף וחמאס מצוטטים את דבריו על מנת להצדיק את תביעותיהם? בני מוריס, בדיוק כמו אילן פפה, פינקלשטיין וחומסקי לא מהסס לעוות את ההיסטוריה, לטוות שקרים וללגלג על האינטילגנציה של קוראיו. האדם לא מתבייש לטעון שבוצע טבח בדיר יאסין, לוד וטנטורה (שהוכח כפיברוק של ה'היסטוריון', תדי כץ).

מסרב

New member
אז אתה צריך לקרוא את הכל...

ואני לא חושב שזה אמור להפחיד אותך, ברור שנעשו פשעי מלחמה, אבל אתה צריך להסתכל על הדברים בהקשר הכללי יותר. וזה שברור שיהיו אנשים שינצלו את המלחמה, לצרכיהם האישיים, ואין שום בושה בלהודות בכך. הגדולה של הכתבה זה שפעם ראשונה מישהו אומר את כל האמת בפרצוף. (אתה חייב לקרוא הכל).

Ragamala

New member
תגיד לי - אלכס ס איש ימין האמיתי

מעבר להשמצות וליכלוכים יש לך משהו מעניין לתרום? אתה בדרך כלל רק מנבל את פיך. מה מטרתך? להוכיח שכל הערבים חלאות. אז לך לפורום ימני קיצוני ותצעק שם. אחרת אני ממש לא מבין מה אתה עושה פה? למה לך לכתוב בפורום דו קיום אם אתה כל כך שונא? לך לפורום שינאה

טשאפק

New member
הוא לא שקרן

הוא גם לא טוען שבוצע טבח בטנטורה, הוא אומר - במאמר הזה - שיש טענות על מעשי רצח שבויים שם, שלא הוכחו. אין צבא בעולם שלא ביצע פשעי מלחמה - גם לא האמריקנים והבריטים במלחמתם נגד הנאצים. ההיסטוריונים הישראלים העדיפו להעלים את הפרקים האלה במשך עשרות שנים, וכתוצאה מכך, אנשים כמו מוריס ראו אתגר בחשיפתם. פפה ומוריס נמצאים במחנות שונים לגמרי מבחינת יחסם להיסטוריה. מוריס אולי כותב דברים לא נעימים, אבל מחויב לחפש את האמת כמיטב יכולתו ולהביא תימוכין לכל טענה, ולא להצדיק את הנרטיב הפלשתיני בכל מחיר כמו פפה ואחרים.

אנגרן

New member
לא.

קודם כל הוא טוען שבוצע טבח בלוד ובדיר יאסין - דברים שהוכחו כשיקריים. דבר שני, אמנם בספריו הוא מציג את העובדות אך אין הוא מציג את כל התמונה. למשל, לא ראיתי שום איזכור במאמר על המאמץ היהודי לשכנע את ערביי חיפה להישאר. איך זה בדיוק מסתדר עם תאורית הטרנספר, אינני יודע. ממליץ לך לקרוא מאמרים של אפרים קארש בנושא.

טשאפק

New member
קטונתי מלהיכנס בפרטי הויכוח בין

קארש לבין מוריס, אבל אלו ויכוחים מהסוג שבהחלט קיים בין היסטוריונים. גם אם נקבל את כל ההשגות של קארש, מוריס לא יוצא שקרן, מכסימום הוא נלהב מדי להוכיח את הטענות שלו ולא תמיד מדייק לגמרי. אין הדברים כך לגבי אילן פפה ואחרים, שמשקרים כמעט במוצהר. בלוד ובדיר יאסין ללא כל ספק נהרגו אזרחים ערבים כולל לא לוחמים. כל הוויכוח הוא לגבי נסיבות ההרג ומספר ההרוגים. בדיר יאסין למשל נטען (מסיבות פוליטיות פנימיות ומסיבות של תעמולה ערבית) שהיו 250 הרוגים שנרצחו ברובם לאחר הקרב. לפי טענות אחרות, של מוריס ושל אחרים, מספר ההרוגים הוא כ 100 והם נהרגו במהומת הקרב ולא מתוך כוונה לפגוע באזרחים. (פוצצו בתים בלי לבדוק מי נמצא בהם). לגבי חיפה, מוריס טוען (ומוכיח) בספריו שהיו שתי גישות ביחס לערבים, בהתאם להתפתחות המלחמה. בתחילה לא היתה מזימה לגרשם, אלא להיפך, רצו שיישארו (בין היתר מסיבות כלכליות) מה שמסביר את הפנייה לערבים בחיפה. אבל משלב מסוים הבינו חלק מהדרגים הבכירים שזה לא כל כך רע למדינה שהערבים בורחים. משלב זה המגמה בשטח, עם או בלי תוכנית מוגדרת, היתה לעודד את הבריחה ובמקרים מסוימים גם לכפות על הערבים לעזוב.

אנגרן

New member
אל תשכח שמוריס ניסה לפתח תיזה

שבה הוא טוען שהתנועה הציונית בכלל, ובן גוריון בפרט, תיכננו את הטרנספר זמן רב לפני המלחמה. מוריס טען שבנאום של בן גוריון בפני אנשי מפא"י, בן גוריון רמז על רצונו לטרנספר ערבים. אך מוריס 'שכח' להוסיף כמה חלקים של הטקסט ו'במקרה' השמיט חלקים אחרים שמעידים דווקא על המסקנה ההפוכה. זו רק דוגמה אחת לסכנה בהסתמכות על טענותיו של מוריס ויש להתייחס אליהן בחשדנות רבה. >>שהיו 250 הרוגים שנרצחו ברובם לאחר הקרב. לפי טענות אחרות, של מוריס ושל אחרים, מספר ההרוגים הוא כ 100 והם נהרגו במהומת הקרב ולא מתוך כוונה לפגוע באזרחים.<< אז מדוע במאמר מוריס מכניס את מה שהתרחש בדיר יאסין לקטגוריה של מעשי הטבח?

Ragamala

New member
היסטוריונים לא מנתחים מציאות

אלא מנתחים את המציאויות שאינן קיימות עוד - העבר. אם תיתן להיסטוריון להוביל אותך קדימה אתה תמיד תישאר באותו מקום. תנסה לצעוד ברחוב כשפניך לא קדימה אל כיוון ההליכה אלא אחורה אל המקום ממנו הגעת. אפשר ללכת כך? דו קיום יהיה. הסירוב שלך הוא מתוך פחד. דו קיום הוא ניצחון על הפחד

מסרב

New member
אני בעד דו קיום...

אבל העיוורון שלך הוא מתוך פחד שלא יהיה דו קיום. לפעמים צריך להסתכל במציאות כמו שהיא ולהשלים עם המצב. העיוורון של אוסלו בינתיים הוביל אותנו ליותר מאלף הרוגים, שזה יותר מכל הרוגי המלחמות גם יחד.

Ragamala

New member
עכשיו אתה באמת קשקשן מס 1

1. העיוורון של אוסלו היה דו כיווני - להגיד שההסכם גרם למוות של כל אותם ישראלים בשנים האחרונות זה לפשט את הסכסוך לרמה של ילדים בגן. מאחל לך להתבגר ולהבין שהדברים הרבה יותר מורכבים מזה. 2. אתה מסתכל למציאות בעיניים? בולשיט!! כל אחד רואה את מה שהוא רוצה. אתה רק רואה את ההצדקות למה שאתה חושב ולא מעבר. כנ"ל גם אני. 3. נהרגו במלחמות ישראל פחות מ1000 הרוגים?????????????????????????? אתה חי בסרט!! מציע לך לקרוא קצת היסטוריה לפני שאתה פותח את הפה שלא יפלו לך עוד שטויות משם. עד תום הלחימה נגרמו לצה"ל כ-2,300 חללים, יותר מ-7,000 פצועים, 314 שבויים ועשרות נעדרים (17 מתוכם נעדרים עד עצם היום הזה).

מסרב

New member
תיקון טעות.

הכוונה היתה, מאז הסכמי אוסלו, נהרגו יותר אזרחים מאשר כל החיילים במלחמות גם יחד. על טעות כזאת גם אני הייתי משפיל את עצמי, ככה שאני מבין את תגובותיכם.

Ragamala

New member
שוב

הכוונה היתה, מאז הסכמי אוסלו, נהרגו יותר אזרחים מאשר כל החיילים במלחמות גם יחד. ??????????????????????????????????

למעלה