דו קיום

Harrington

Well-known member
מנהל
בדו קיום,,,הכל צביעות
זה נורא פשוט הקטע הזה. אני לא מבין מדוע התשקורת מסתבכת איתו כל כך.

מדינת ישראל היא מדינה יהודית. כן, יש בה מיעוט ערבי. יש למיעוט הזה, ככלל, בדיוק את אותן זכויות שיש לרוב היהודי, אך זאת ברמת הפרט בלבד. ברמת הלאום מה לעשות, זכויות העם היהודי גוברות.

מכאן המצב פשוט: ערבי שמעוניין להתגורר במדינת ישראל יותר ממוזמן לעשות זאת בכיף, אבל עצם היות מדינת ישראל מדינה יהודית, לא תשתנה בגלל זה. אם יש לאותו ערבי שכל, הוא יכיר בעובדה זו וימשיך להתגורר כאן ללא כל בעיה. אם מדובר לעומת זאת בצעיר מתלהם או באדם שהשקפותיו שונות, הוא סבור שהוא וחבריו יצליחו ביום מן הימים להשמיד את מדינת ישראל היהודית ולהקים מדינה ערבית (פלסטינית או אחרת) תחתיה. זכותו לחשוב כך, בדיוק כמו שזכותה של המדינה לוודא שחלומו לעולם לא יתגשם.

אז אם יש כאן דו-קיום או לא? בוודאי שיש, אבל היא מתקיים רק בין אלו שמכירים בכך שישראל היא מדינה יהודית. לגבי השאר, יכולים להתקיים קשרי מסחר, יכולים להתקיים קשרי שכנות, יכולה להתקיים מערכת יחסים נהדרת ומועילה לשני הצדדים כך שכולם ירוויחו ואף אחד לעולם לא יפסיד. אבל דו-קיום אמיתי, כמובן לא יכול להיות. זה משהו שיתקיים רק בין צדדים שכולם קודם כל מכירים בזהות המדינה והחברה בה הם חיים.

אישית אגב, אני סבור שאין גם עם זה בעיה מיוחדת. אבל זה כבר עניין של השקפת עולם :).

דיברגנט חדש

Well-known member
דו קיום זו פנטזיה, זה לא באמת קיים במציאות.
האדם הוא חיה שבטית.
תלוי בחינוך.
לראיה, הדרוזים בעלי דת שונה מאיתנו, עם אלו שבפנים הארץ (דלית אל כרמל, עוספיה ועוד) יש לנו דו קיום למופת, אך עם אלו שעל גבול הצפון יש אומנם דו קיום למרעית עין, אך שינאה שלהם כלפינו.

כוכבית מצויה

Well-known member
מדוע מתעקשים על דבר שלא קיים במציאות?
למה ספרות הפנטזיה פורחת?

למה אנשים מאמינים בקונפירציות הזויות?

למה לכמעט כל אירוע יש יותר מגרסה אחת למה באמת קרה?

יש מי שיטען שהשאלה שלך מתייחסת לאמונה באלוהים כזה או אחר....

אור גינאל

Well-known member
מה נחשב דו קיום עבורכם?.|אקדמאי|
דו קיום במקור היא אסטרטגיה שנועדה לאפשר לקהילות שונות החיות באותו מרחב גאוגרפי\ כלכלי להתקיים זו לצד זו על אף הפערים .
בפועל היא בסופו של דבר מביאה לניתוק היחסים בניהם, בערך כמו שקורה ביחסים בין בני זוג.
כשאותן קהילות מבינות שניתוק היחסים בניהם יגרום לתוצאות בלתי הפיכות שבסופו של דבר יביאו לכאוס שלא יאפשר לאף אחד מהן לחיות בשלווה הן מתחילות להיות יותר מאופקות והדו קיום נוצר ממילא.

ריקי זו אני

Well-known member
מה נחשב דו קיום עבורכם?.|אקדמאי|
רק על עצמי לספר ידעתי -
לפני יותר משנתיים אולי שלוש פרסמתי פה פוסט בהיותי מזועזעת
מקבלת פנים שקבלתי בכפר ליד נצרת.
והסיפור בערבי מכובד מאוד, עשיר מאוד, הגון וישר, סוחר בהמות לשחיטה
שכל הונו מדירים ורפתות של יהודים ברחבי הארץ.
הוא היה לקוח שלנו עוד מהימים שאישי החזיק את החווה לבדו...
היה, שהאיש ובנו שנהג את משאית הובלת בע"ח היו ישנים בקארוון של אישי
בכדי שלא יאלצו לעשות נסיעות ארוכות מדי ריקים ללא סחורה.
תמיד בכבוד, לעולם עם ארוחה טובה ומקלחת... וזה גמל במסחר הוגן וכסף
מזומן על השולחן.
באופן פתאומי קבל האיש אירוע מוח לא קל אבל גם לא קטסטרופלי והבנים לקחו על
עצמם את מלאכת המסחר. וכך היו באים ומבקשים לא לשלם במזומן אלה להעביר העברות בנקאיות...
סימן לקשיים בתזרים. כמובן שהסכמנו והמשכנו לספק טלאים מפוטמים...
לאחר חודשים התבקשנו ע"י הערבי להסיע את הטלאים אל ביתו - בתשלום הוגן כמובן
וכך הפכה ריקי לנהגת הובלות טלאים טנדר + עגלה...
מהדרום הרחוק ועד לגליל התחתון...
מה אומר ומה אגיד... הפגישות היו מגעילות... פשוט כך... לא נעימות ברחל בתך הקטנה...
הבנות הצעירות באותה המשפחה תקפו אותי בסלון ביתן בקללות וביריקות אל הרצפה... תוך שהן מזמרות עלי ואלי את כל התעמולה הפתח'ית... הקומוניסטית...
אני הגנבת שגונבת לבדווים את האדמות בגלל כמוני הם מציינים את הנכבה מתנחלת בזויה כלבה...
אז נכון שהאב שלח את בנו שיכה נמרצות את הבנות... שונאת יהודים ושונאת ישראל שלומדת פה רפואה שנה רביעית
מתנהגת כמו אחרונת הזונות ומשתתקת כשסטירה חזקה ומצלצלת מונחתת לה על הפרצוף...
כן - הן נשלחו לבקש סליחה... מתחת לשפם אמרתי להן שהן אולי מלומדות אבל - בהמות.

סוחרים לא בעיה למצוא בשוק הכבשים בישראל...
עוד לא סיימנו עם זה הגיע סוחר דרוזי גדול מהכרמל... ספלי קפה מהביל ותה מתוק...
כיבוד קל לחיצות ידיים. הכל נקבע וסוכם
משלוח ראשון לכרמל... 'חיסכון בשעות הנהיגה'... ציינתי לעצמי על הפער בין מצפון לנצרת לכרמל...
לא ציפיתי ליותר מזה... מה שקבלתי... או הפער בין קבלת הפנים הדרוזית בכרמל לזו הערבית מהגליל התחתון???
עסקינן בשני סוחרי בהמות עמידים מאוד... שנהים מתגוררים בארמונות של ממש...
אלה ואלה מיעוטים בישראל... אלה ואלה דוברי ערבית...
בכרמל איזה כבוד למדינה ולסמלים... איזה כבוד לצה"ל
בכל פינה שני הדגלים שמשתלבים זה בזה...
היחס, הכבוד
אמרתי - דו קיום???
יש לי את הסמלים המובהקים לאיך צריך להראות דו קיום...
חיפה - עוספיה /דלית אל הכרמל...
כל השאר קאלם פאדי...

דו קיום לא כל כך מאמינה- די סקפטית רק כשצריכים אחד את השני למשל עבודה

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
דו קיום לא כל כך מאמינה- די סקפטית רק כשצריכים אחד את השני למשל עבודה
אני יכול לוותר על העבודה שלהם.
פעם היו לנו רוקחים יהודים, אני תמיד ידעתי את זה אולם דווקא עכשיו במבצע האחרון התגלה פרצופם האמיתי של ערביי ישראל לעיני כל.
מי ערב (תרתי) לי שבמלחמה הבאה הרוקחים האלה לא ישימו בתרופות שלנו ציאניד?

סבא יש משהוא בדבריך ,אי אפשר לדעת מה בליבם, למרות שאין לי תלונות בקשר לעבודתם,,אבל ראינו שעכשיו כשעשו שביתה הם הצטרפו ,לעמם
בקשר לציאניד לא מאמינה , הם לא מעונינים לאבד את פרנסתם, מה גם שהם לא רוקחים את התרופות
אבל ראינו את ערביי ישראל בשעת משבר הם לא לצידנו,,,הענין שאצל הערבים יש אחדות ביניהם שלמעשה זה יפה לא כמו אצל היהודים שחלק גדול נגד העם שלו,

למעלה