דו-קיום??

דו-קיום??

כשאנחנו מדברים על דו קיום בינינו לבין האוכלוסיה הערבית צריך להבין שאין לנו פרטנר. צריך להבין ולהכיר את השפה והתרבות שבה הם גדלים, תרבות חסרת סובלנות שאיננה מכירה בכל זר, במיוחד אם הוא כופר. כמיעוט חסר כוח במדינה זו אין להם ברירה אלא להשלים עם קיומנו ולאחל לעצמם שאי פעם בעתיד הם יהיו רוב בארץ זו. אם וכאשר הם יהיו רוב אז הדו קיום היחיד האפשרי, זה שתמיד הם חולמים עליו שאנחנו נעבור לגור בקפריסין (נגיע לשם בשחיה). מבחינתם אין דו קיום אחר. בקישור המצורף תקציר מספר בשם Slavery, Terrorism and Islam המראה על פני מדינות העולם כי ככל שבמדינה בעולם יש ציבור גדול יותר של מוסלמים המדינה עניה יותר וסובלת יותר מטרור ומהומות חברתיות. כרגע המוסלמים אצלנו קצת פחות מעשרים אחוז אבל תדמיינו שאי פעם הם יהיו 30% ועוד בערך אותו שיעור חרדים שגם הם אוכלוסיה חלשה ופארזיטית - אינם משרתים בצבא ולא משלמים מסים, אז תחשבו לאן המדינה הזו תגיע. לכן כשבני דודינו מדברים על זכות השיבה הם ממש מתכוונים להרס המדינה היהודית. לא למה שכמה שמאלנים מדמיינים - תחליף של מדינת כל תושביה, אלא לחיסול פיזי של תושביה היהודים.

assafy123

New member
אדוני...

הרשה לי לומר לך כמה דברים 1. כמו שהבאת מאמר שמשמיץ את האיסלאם, אני יכול להביא לך 20 מאמרים שמשבחים אותו, או לחילופין משמיצים את היהדות או הנצרות, ובתגובה לזה אתה תביא עוד 20 מאמרים ששוב משמיצים את האיסלאם, וחוזר חלילה. שים לב איך ההודעה שלך מורכבת: א. מין דעה לא מבוססת ושטחית מאוד על האיסלאם ב. ציטוט וקישור למאמר שמשמיץ את האיסלאם דעות כאלו הן לרוב של אנשים שקמו יום אחרי פיגוע שהרתיח שוב את דמם, חיפשו מאמר באינטרנט של מישהו שמשמיץ את האיסלאם, הביאו לכאן, וצירפו תגובה סטריאוטיפית וגזענית דוגמת "תרבות חסרת סובלנות שאיננה מכירה בכל זר". ואיזה פלא, אפילו הכינוי שלך הוא "בטירוף זמני", אז אולי באמת קמת יום אחרי פיגוע והחלטת שאתה עצבני אנשים כאלו הם לרוב אנשים בלי דעה אמיתית שלא באמת מכירים את המציאות, וחיים מידיעות שהם רואים בתקשורת. אם הייתה לך דעה אמיתית משלך והיית מכיר את המציאות קצת יותר משאתה מכיר (אם אפשר לקרוא לזה מכיר בכלל) אז לא היית צריך להביא מאמרים שמשמיצים את האיסלאם. מנגד, אני לא יודע עד כמה יש לך דעה משלך בכלל, כי נדמה שאתה בקלות נסחף אחרי זרם כזה או אחר שמחליט לקחת איתו דגים מתים כמוך. 2. הרשה לי לשאול אותך-כמה מוסלמים אתה מכיר באופן אישי? אם כן, האם כל מי שאתה מכיר הוא אדם חסר סובלנות שלא מכיר בזרים? אני מכיר לא מעט מוסלמים וערבים (לא, זה לא אותו דבר בהכרח, תתפלא) באופן אישי, ורבים מהם הרבה יותר נחמדים מלא מעט יהודים שאני מכיר. הם קיבלו אותי יפה מאוד, והם רוצים שלום בדיוק כמוני. 3. תפסיק לראות כל כך הרבה חדשות, כי מראים לך שם בעיקר את הקיצוניים שבערבים ובמוסלמים. וכמובן שאם יש מקרה של מתנחלים שמתנכלים לערבים אז זה מקבל רבע עמוד בעיתון, אבל ערבים שזורקים אבנים על יהודים? מקדישים לזה עמוד שלם ומהדורה שלמה 4. שאלת את עצמך פעם למה יש פיגועים? אני לא מצדיק פיגועים (לא את כולם לפחות, אבל זה כבר דיון אחר), אבל אני מבין את המעשים האלו. אפילו אהוד ברק בכבודו ובעצמו אמר לא פעם שאם הוא היה גדל בשטחים אז סביר להניח שהוא היה חמאסניק. הם גרים שם במציאות בלתי אפשרית. הגענו למצב שאנחנו חושבים שמותר לנו לעשות הכל כדי להגן על עצמינו. אלמנת קש, נוהל שכן, מחסומים רבים...לא חסרות דוגמאות לדיכוי האוכלוסייה, דיכוי שגורם לפונדמנטליזם (קיצוניות דתית), פונדמנטליזם שגורם לייאוש, ייאוש שגורם להתחברות לקבוצות קיצוניות, מעגל שלם שמוביל אדם לבצע פיגוע... לפני שאתה כועס על הצד השני, תנסה לשים את עצמך במקומם, במקום להתסכל על עצמך כצודק כל הזמן... כל הפעולות האלו של לשגר טילים מהאוויר על משגרי הקסאמים הן פעולות של להרוג את היתושים, אבל לא לייבש את הביצה, ולזה אנו צריכים לכוון, כי עובדה שחיסלנו מספיק ראשי טרור וזה לא עוזר לטווח הארוך. אה, ותרשה לי לשאול אותך עוד שאלה-כשאנחנו נלחמנו בבריטים ופוצצנו גשרים ומלונות והרגנו חיילים בריטיים, קראנו לעצמינו לוחמי חופש שרוצים מדינה משלנו, אבל הבריטים קראו לנו טרוריסטים. לא מזכיר לך משהו (למרות שיש הבדלים, ושוב-זה כבר נושא לדיון אחר)??? <_<

נדמה לי שנולדת אתמול

ואתה עדיין חולם שהעולם יפה וכולם מתחבקים ומתנשקים זה עם זה כדאי לך לקרוא קצת חומר על מעללי האיסלם בעשרות השנים האחרונות ותראה כי הוא אחראי על לפחות 90% מהמלחמות, הפיגועים וההרג בעולם. תלמד שהשפה שהם מדברים שונה משלנו, יש אצלם פיטנה והודנה וגיהאד ועוד שלל מילים שונה ממה שנהוג אצלנו. אירן משקיעה משאבים עצומים כדי לבנות תשתית גרעינית כדי לחסל את הזרים לאיסלם שמחזיקים כשני אחוזים מאדמות האיזור. בסופו של דבר תרבות השינאה אולי תוביל את האיזור למלחמת חורמה שמליונים רבים יחוסלו, משני הצדדים על מזבח הגיהאד. אבל הדיון אצלנו נסוב על המוסלמים החיים אצלנו והם כידוע לא מהססים להפגין את הערצתם לאחמדינג'אד ולנאסרללה והם הנבערים לא לוקחים בחשבון שביום מלחמה גרעינית יתבשלו יחד איתנו. לכן אני אומר - דו קיום במדינה זו יתקיים רק לאחר שמי שנקראים ערביי ישראל יראו עצמם אזרחי המדינה - ולא רק בצד הזכויות. כל זמן שיטפחו את השינאה למדינה שלא יתלוננו על קיפוח ושות'. הנה בשבילך עוד כמה קטעים. בתור מי שמתעניין כדאי לך ללמוד עוד קצת עליהם. ואולי אתה אחד מהם וגדל על השינאה למדינה זו ולא מוכן לפקוח את העיניים. http://www.freewebs.com/moviesaxe/obsession.html http://www.freewebs.com/moviesaxe/islam.html ועוד סירטונים על מוסלמים שאמרו - די לטיפוח השינאה בחברה הערבית. עכשיו הם מסתתרים מחשש שישחטו אותם. http://www.youtube.com/watch?v=2WLoasfOLpQ http://www.youtube.com/watch?v=67yVOfEkoBg http://www.youtube.com/watch?v=QLgeMo0XE7k http://www.youtube.com/watch?v=rOy7Rj71m4k

assafy123

New member
על העולם אנחנו לא מדברים כרגע, זה נושא אחר...

ומה שאתה לא מבין זה שלא צריך לחיות איתם באהבה ולהתחתן איתם. פשוט צריך להגיע להבנות שבמסגרתן כל אחד יניח לשני ויאפשר לו לחיות את חייו. עם מצרים זה הצליח וגם עם ירדן, ואין סיבה שזה לא יצליח עם אחרים שוב-אתה מסתכל על סרטי תעמולה שמציגים רק צד אחד קטן וקיצוני בכל הסיפור הזה, ולכן אתה מרבה להכליל ציבור שלם בכל מיני ביטויים לגבי ערביי ישראל-גם את התסכול שלהם אני מבין. יש כל כך הרבה גזענות כלפיהם ואפליה. חוק קק"ל הוא דוגמא מעולה. איך אתה רוצה שעם חוק כזה, שקובע שבמקומות מסוימים רק יהודים יכולים לגור, ערבי ירגיש תושב שווה זכויות וירגיש שהוא אוהב את המדינה? והרשימה עוד ארוכה... יותר מדי חשוב לנו להיות יהודיים מאשר נורמליים, ורבים מעדיפים לעצום עיניים ולהגיד "מותר לנו, זו מדינה יהודית". אז אם זה הטיעון שלך-אין בעיה, רק אל תתפלא שהערבים אזרחיע ישראל לא אוהבים את השלטון ולא מרגישים נאמנות, כי מי שלא נאמן אלייך, אין סיבה שתהיה נאמן אליו

עלי אתה לא מרחם

אנחנו מנסים כבר שישים שנה להגיע להבנות איתם אבל הקטיושות ממשיכות ליפול על שדרות. אני בטוח שהחיים בעזה לא מאושרים במיוחד אבל אני גם יודע למה: כל זמן שהם יתאמצו למרר לנו את החיים אנחנו נכה חזרה. חוק הקק"ל הוא אפליה? גם חוק השבות הוא אפליה. אבל אם אנחנו היינו מפסידים במלחמת 48 לא היה להורים שלנו לאן לברוח והיו שוחטים אותם כולם. אז כמי שניצחו יש לנו הזכות לקבוע את כללי ההישרדות שלנו. נניח כי אנחנו מכריזים כי חוק השבות חל גם על מוסלמים. תוך חצי שנה יגיעו לכאן שלושה מליון ערבים (ישראל מדינה מפותחת ולכן זה כדאי) יקבלו סל קליטה ובתים. אחרי עוד חצי שנה כבר יהיו בארצנו הקטנה עוד אלפיים מסגדים ועוד חמשת אלפי מואזינים שישאגו במלוא גרונם - גיהאד ואיטבח אל יהאוד. אחר כך החיים כאן יהיו גיהנום. אני דואג לילדים שלי שיוכלו להסתובב ברחובות בשקט ולא בפחד שתצוץ סכין או יתפוצץ משהו כל זמן שהם פחות מעשרים אחוז יש סיכוי שיהיו קצת מרוסנים. כל זמן שהם משקיעים מאמצים לטפח ולעודד את תרבות השינאה למדינה אני מעדיף לחיות במה שאתה קורא מדינה גזענית. דו קיום יהיה אפשרי רק לאחר - שיכירו במדינת ישראל כמדינתם שיכירו בצה"ל כצבא המדינה וישרתו בו שיכירו בשפה העברית כשפת המדינה שישלמו מיסים ואנונה שיטפחו דפוסי התנהגות תרבותיים אני בטוח שהם ידחו את כל הדרישות הללו ויציעו לי לחזור לארץ מוצא הורי. לי ולעוד חמישה מליון אנשים נוספים אין לאן לחזור. אתה כל הזמן מרחם עליהם. מחסומים וכו'. אתה רוצה שכל היום נהיה עסוקים בלקבור את הרוגי הטרור? אז אני מעדיף מחסומים וגדר הפרדה. בגלל האיומים והטרור הערבי אני משלם הרבה מיסים כדי להחזיק צבא חזק אני עושה הרבה מילואים כל מקום שאני מגיע אני צריך בדיקה בטחונית אז הגיע הזמן שתרחם גם עלי

assafy123

New member
תראה...

אני לא אומר שהם בסדר בהכל ואנחנו טועים בהכל. 2 הצדדים עשו ועושים מלא טעויות. בין אם זה הם שבזמנו קיבלו הצעות נוחות להסדרים והם דחו אותן, ובין אם זה אנחנו שמצד אחד אומרים שאנחנו רוצים שלום השנה, אבל בו זמנית מאשרים תכניות בנייה מטורפות בשטחים במאות מיליוני שקלים, וזה רק קצה הקרחון... 2 הצדדים אשמים כאן, אבל ההבדל העיקרי הוא שאנחנו הצד החזק, ולכן לצערי ולצערך אנחנו צריכים לגלות יותר הבנה לצד החלש. כמו 2 אחים שרבים ביניהם, ובסופו של דבר מבקשים מהאח הגדול לוותר לאח הקטן. זה המצב שלנו, ובמקום לחשוב על כל מה שהיה בעבר, צריך להסתכל קדימה, כי להתעסק באמירות של "הם התחילו" לא יביא אותנו לשום מקום, לא כך? אל תשכח ששלום עושים עם אויבים, לא עם חברים... בכל מקרה, אני מדבר פה עם אדם גזען לצערי, אז אין טעם ממש לדון בכל מיני נושאים שאני מנסה לדון איתך עליהם. אתם לא יכול מצד אחד לדרוש ומצד שני לא להעניק את כל הזכויות. כמעט בכל מדינה יש מיעוט אתני מסוים, והשלטון לא אמור לדרוס אותו ולנצל את העובדה שהוא מיעוט, אלא להתחשב בו ולהכיר בו כמיעוט לגיטימי שווה זכויות. מוזר שמהערבים אתה דורש שישרתו בצבא, אבל מהחרדים אתה לא דורש זאת. בכלל, הגישה שלך מזכירה לי קצת פאשיזם, וסלח לי אם אני פוגע בך, אבל הפשיסטים היו בגישה של "האזרחים למען המדינה", יותר מאשר "המדינה למען האזרחים", כפי שצריך להיות במדינה נורמלית. הטיעונים שלך מגוחכים ונובעים מתסכול. מה הקשר בדיוק בין מצב הערבים בארץ למשפט "שיכירו בשפה העברית כשפת המדינה"? אני אפילו לא אתחיל להסביר למה זה מגוחך, ואני את שלי אמרתי. אתה אדם גזען שמסתכל רק על הצד שלו. ביום שתסתכל על המראה ותנסה להבין את הצד השני, אולי יהיה עם מי לדבר, אבל כרגע אני מרגיש שאני מדבר לקיר

אתה נעול על הדברים שלך ולא קורא מה שכותבים לך

הבעיה זה לא טעויות העבר של שני הצדדים אלא מהעובדה שצד אחד עדיין לא שינה את המנטליות הרצחנית שלו. אצלנו כאמור קצת פחות מ 20% ובעירק הם 90% ושם סונים ושיעים מפוצצים זה את זה יומיום (אלפי הרוגים בחודש), בסודן המליציות המוסלמיות הרגו כבר מליוני "כופרים" ובאלגיריה האחים המוסלמים טבחו כבר מאות אלפים. אז אולי אתה מאמין שזכות השיבה לפלסטינים תשפר את האוירה ואני מציאותי יותר ומאמין שהיא תהפוך אותנו לעירק מספר שניים. אתה פותר את הויכוח במילה גזען ובכך סיימת. בזמנו של רבין היו לי חלומות (כמו לרבים אחרים) כי השלום מעבר לפינה, עד שפגשנו את הטרור שלהם במלוא כיעורו (אתה כאמור "מבין" אותו) וכמו ישראלים רבים התפכחתי. כשאני שומע על חברי כנסת ערביים שרצים למדינות ערב ומנשקים את ידי כל טרוריסט שמכריז על הצורך בחיסול מדינת ישראל, כשאני רואה את מצעדי השינאה שמארגנת וועדת המעקב (עם שלל דגלי החמאס) והמהומות שמארגנים מנהיגי הציבור הערבי כל חודשיים בהר הבית אני מבין כי לפחות בזמן הקרוב אין לנו פרטנר לדו-קיום. לידיעתך לפחות 80% מהציבור היהודי בישראלי בעל דעות כמוני או קיצוניות יותר. אז תמשיך לרחם על בני דודינו המסכנים ש"נאלצים" לשנוא אותנו אבל אני לא יכול לאהוב את אלו שמתאמצים כל כך לטבוח בנו. כל זמן שערביי ישראל יגדלו את ילדיהם לשנוא אותנו זה יהיה המחסום לכל אפשרות של התפתחות וקידמה אצלם. השמאל הישראלי מתאמץ במיוחד לחבק אותם. הצרה היא שהם ממש לא רוצים זאת. הם רק רוצים שאני ואתה נפסיק לטמא את הארץ "שלהם" ונעוף מכאן. שבת שלום

assafy123

New member
לומר לך את האמת?

אני מכבד כל דעה, גם אם אני לא מסכים איתה. בתנאי שאותו בנאדם שעומד מולי יודע להסביר את עצמו ובאמת עומד מאחורי הדעה שלו. הבעיה שלי היא עם הטיעונים שלך. טיעונים כמו "80 אחוז חושבים כמוני" הם לא טובים. האמת אינה סטטיסטית, וזה שהרוב חושב משהו מסוים, לא אומר שזה בהכרח נכון. חוצמזה, אני לא חשוב שזה נכון. אם זה היה נכון, אזי הליכוד והאיחוד לאומי היו בשלטון היום סביר להניח. אבל באמת-זה הטיעון שאתה מעלה בפניי כדי לחזק את הדעה שלך? שהרוב חושב כמוך? אני לא מאמין שאתה טיפש, ולא נראה לי מתאים לך להסתמך על דעת הרוב כדי לגבש דעה משלך... למזלי אני יודע לחשוב בעצמי, ואני לא צריך רוב כזה או אחר שיהיה מאחוריי. מצידי להישאר היחיד עם העמדה שלי, זה לא יגרום לי להשתנות. אני לא חי כדי לעשות את מה שהרוב חושב ואומר, אלא כדי לחשוב מה שאני באמת חושב, בלי להיות מושפע מרוב כזה או אחר, אחרת מה הטעם בחיים שלי? הם שלי אחרי הכל :) בכל מקרה, אתה שוב מדבר מתוך בורות. לאמר ש"ערביי ישראל יגדלו את ילדיהם לשנוא אותנו" זו שטות. כנראה שלא נפגשת עם ערבים לעולם. אני באמת ממליץ לך להיפגש פעם עם ערבים ולשמוע את הדעות שלהם. תראה שהרוב הגדול רוצה בדיוק את מה שאני ואתה רוצים, ואלו הקיצוניים יותר הם ברובם או נפגעי הסכסוך, או אנשים שלא פגשו לעולם את הצד השני (למרות שרובם הגדול פגשו יהודים, כי הם פשוט מיעוט שחייבים את הרוב היהודי כדי להסתדר במדינה).

לא לאבד תקווה

אני מסכים כי יש לא מעט ערבים שקמים בבוקר וכמו אצלנו רק חושבים איך להוציא פרנסה. יש כמה מעטים אצלם שאפילו משרתים בצבא (וסובלים בשל כך מהטרדות של שכניהם). אבל הרוב ובעיקר המנהיגות שלהם עסוקים בטיפוח השינאה למדינה. הזכרת למעלה את החרדים. גם הם רוצים זכויות בלי חובות. אז הם שודדים את המדינה אבל לא מאיימים עליה. זו צרה קטנה. מי שמגדל את ילדיו לשינאה מגדל גם את הסרטן של המדינה וזה כבר איום מוחשי. אבל כאמור בכותרת - לא לאבד את התקווה. כי יש עוד פתרון ואני בטוח שאפילו השמאל הקיצוני ישמח לאמץ. ראינו במאמר הראשון שצירפתי בהתחלה כי ככל שאחוז המוסלמים במדינה מסויימת גדל באותה מידה גם המדינה סובלת יותר מפשיעה, אלימות, מהומות חברתיות והרג. אבל שימו לב מה קורה כשהמדינה מגיעה ל 100% מוסלמים (כמו סעודיה) - שקט ושלווה- כולם אחים, אין גיהאד ואין צורך לטבוח באיש. אז אולי כאן הפתרון לשישים שנות מלחמה וטרור = כל אזרחיה הלא מוסלמים של מדינת ישראל ימירו את דתם לאיסלם. היתרון עצום: נאמץ את חוקי השריעה, נתפלל חמש פעמים ביום למוחמד, נפסיק להתחרמן על החתיכות כי אלו יסתובבו ברעלה, נשרוף את כל מפעלי ההיטק והאחרים, נחזור לחיים בריאים יותר בחושות ואפילו גנבי רכב כבר לא יהיו כי כמו אבותינו הקדומים נחזור לרכב על חמורים. האח היקר אחמדינג'אד יבוא לבקר ויתקבל בכבוד מלכים וכמובן יפסיק את החימוש הגרעיני. והכי הכי חשוב - יהיה סופסוף שקט במדינה זו. טיבי, סרסור וכל מחרחרי המדון האחרים יהיו מושבתים מעבודה. זו כנראה האפשרות היחידה לחיות בשלום ובאהבה עם בני דודינו. השאלה הגדולה כמובן אם בשביל שקט נהיה מוכנים לוותר על חיים מתורבתים.

assafy123

New member
חחח מן הסתם ככה זה בכל מדינה הומוגנית

גם אם בארה"ב לא היו כל כך הרבה קבוצות אתניות אז לא היו צריכים להתעסק במהגרים, באפלייה על רקע צבע עור, וגם לא צריך ללכת רחוק כל כך-זה כמו שאני אגיד שאם הייתה מדינה רק של נשים או גברים אז לא היה חוסר שוויון, כי ממילא כולם גברים/נשים... אבל בכל קבוצה יש עוד תתי קבוצות. וגם במדינה הומוגנית בלי מיעוטים יש קבוצות. כפי שציינתי-אפליה על רקע מין למשל, שזה דבר שקורה לנו בארץ. אין הרבה נשים במשרות בכירות, נשים מרוויחות הרבה פחות מגברים באותו תפקיד לרוב, ואין צורך לפרט יותר מזה... לגבי חרדים-יש כאלו שרואים בהם איום, ואפשר לטעון שהם רוצים שתהיה כאן מדינת הלכה. בסופו של דבר המצב פה הרבה יותר מורכב. זו מדינה עם כל כך הרבה קבוצות-אתניות, עדתיות, ומה לא. שמו את כולם ביחד, ומן הסתם קשה מאוד להסתדר. מן הסתם אם אני אקח, סתם לדוגמא, 5 קבוצות של 10 אנשים, ולכל קבוצה יש מכנה משותף, כמו למשל השפה והתרבות (למשל נגיד ובכל קבוצה יש אנשים מאותה יבשת), אז כל קבוצה תסתדר בתוך עצמה הכי טוב שיש, ותרצה שבקבוצה החדשה והמשותפת שתקום, החוקים, השפה והתרבות תהיה שלהם, מה שהם רגילים אליו. זה בערך מה שקרה כאן. הביאו אנשים מכל העולם, והם נאלצו להסתדר. זה תהליך שלוקח זמן, ולצערינו המחיר של זה כאב ועדיין כואב. בין אם זה מאבק על הזהות הדתי של המדינה, שילוב הערבים כמיעוט בחברה, ועוד שלל דוגמאות על בעיות שיש בישראל. בכל מקרה, אתה שוב מדבר מתוך בורות. אם אתה חשוב שבמדינות ערב רוכבים על עגלה עם סוס, אז צר לי לאכזב אותך, הם מתקדמים ועשירים הרבה יותר מאיתנו (רובם הגדול). מספיק להזכיר את כל נסיכויות הנפט כדי להבין שכסף זו לא הבעיה שם. בכל מקרה, פשיעה זו לא המצאה של מוסלמים, וכמו שיש מוסלמים רעים כך יש גם יהודים רעים, וההיפך הוא גם הנכון. קבוצות קיצוניות היו ותמיד יהיו, וכפי שיש ניאו נאצים, כך יש גם מוסלמים קיצוניים כמובן שאיני טוען שהבעיה פשוטה והפתרון הוא קל, ואיני יפה נפש שטוען שהערבים בסדר בהכל והיהודים אשמים בכל, אבל אני כן אומר שמדינת ישראל אינה עושה מספיק כדי לשלב את המיעוט הערבי בתוכה, וזה דבר שמוביל, בין היתר, לכעס ותסכול בצד הערבי.

אתה שוב מפספס

אתה שוב מפספס בכך שאתה רואה את הערבים כעוד קבוצה אתנית בחברה שחשה מקופחת וצריך לקרב אותה. יש גם בקרבנו עדות שונות עם הבדלי תרבות לא קטנים (עולי רוסיה ואתיופיה ומרוקו ואשכנז וגרוזיה ועוד הרבה) וגם דרוזים ובדואים ונוצרים ועוד. אבל אף אחת מקבוצות אלו איננה עויינת את המדינה ומכריזה בכל הזדמנות שהיא שואפת לחסל אותה, אף אחת מאלו איננה מניפה את דגלי החמאס (שהציב כמטרה לחסל את מדינת ישראל), איננה מסייעת למפגעים שבאים מבחוץ ואיננה מעודדת עוינות מצד המדינות השכנות. עד שערביי ישראל ישנו פאזה קשה לי לראות את החברה הישראלית מחבקת אותם

ולסיכום

אני מצרף שיר שקיבלתי מזמן ומשקף את העדתיות בחברה הישראלית. דירה להשכיר- ישראל 2005 בְּעֵמֶק יְפֵה בֵּין כְּרָמִים וְשָׂדוֹת עוֹמֵד מִגְדָּל בֶּן חָמֵשׁ קוֹמוֹת. בַּקּוֹמָה הָרִאשׁוֹנָה לודמילה הַשְׁמֵנָּה עָלְתָה מֵאוּקְרָאִינָה לִפְנֵי שָׁנָה. פִּיהָ מַלֵּא שִׁנֵּי זָהָב וְסָבָהּ, כָּךְ הִיא אוֹמֶרֶת, הָיָה בְּרוּסְיָה רַב. בַּקּוֹמָה הַשְּׁנִיָּה מִשְׁפָּחָה תֵּימָנִיָּה. הוֹרִים וַעֲשָׂרָה יְלָדִים מְטֻפָּחִים לָאַבָּא יֵשׁ בַּשּׁוּק דּוּכַן פִּצּוּחִים. בְּקוֹמָה מִסְפָּר שָׁלוֹשׁ אביעד,עִם הַכִּפָּה עַל הָרֹאשׁ לוֹ כִּפָּה וְלָה מִטְפַּחַת אֶת חמשת יַלְדֵיהֶם מְגַדְּלִים הֵם בְּנַחַת. בקומה הרביעית גר זוג צעיר היא גננת, הוא מלצר עלו מאתיופיה, שכחתי לומר. בקומה מספר חמש גרה משפחת חרמש אך לפני שבוע ארזו מזוודות ועזבו. איש אינו יודע לאן ומדוע. סגרו השכנים הדלת ותלו בחוץ שלט: ``דירה להשכיר`` בא תום משיינקין עגול משקפים ארבעה עגילים לו בשתי האזנים עומד בחוץ וקורא את השלט עולה במדרגות ופותח הדלת. באים מכל הדירות השכנים עומדים מסביבו מסבירים לו פנים: ``הנאה המטבח בעיניך?`` נאה. הנאים החדרים בעיניך? נאים הנאה המסדרון בעיניך? נאה. אם כן, שב אתנו, תום! לא אשב! השכנים אינם טובים בעיני! איך אשב אני, לוחם לזכויות האדם עם מתנחל שידיו מגואלות בדם? ובכלל, לא מתאים לי וממש לא נוח לגור ליד דוס שיעשה לי שטיפת מוח! שלום לכולם, שלום עכשיו הלך לו תום, ואביעד נעלב הלך תום, בא קלמן. עומד בחוץ וקורא את השלט, עולה במדרגות, פותח הדלת. באים מכל הדירות השכנים, עומדים מסביבו מסבירים לו פנים: הנאה המטבח בעיניך? נאה הנאים החדרים בעיניך? נאים הנאה המסדרון בעיניך? נאה אם כן, שב, קלמן, אתנו! לא אשב. השכנים אינם טובים בעיני! איך יכול אני, חסיד של הרבי מגור ליד אישה פרוצה לגור? היא מכסה טפח ומגלה טפחיים ומה יהיה על קדושת העינים? נעלבה לודמילה, וקלמן הלך לו. הלך קלמן, בא דוקטור גל. עמד בחוץ, קרא את השלט, עלה במדרגות, פתח את הדלת באים מכל הדירות השכנים עומדים מסביבו מאירים לו פנים הנאים החדרים בעיניך? נאים הנאה המטבח נאה הנאה המסדרון? נאה. אם כן, שב אתנו דוקטור גל! לא אשב! השכנים אינם טובים בעיני - איך אשב אני, המחונן, הגאון עם מוכר פיצוחים שלא גמר תיכון?! הבוז לבערות, יחי המשכל! נעלב התימני, והלך דוקטור גל. הלך דר` גל, בא איליה. עולה... פותח.. באים... הנאים החדרים... לא אשב. השכנים אינם טובים בעיני. איך אגור אני, לטבי בהיר עור בכפיפה אחת עם אתיופי שחור? לא נאה לי ולא יאה לי! לך, גזען, גם לנו לא נאה ולא יאה, צעקו השכנים פה אחד, רק לודמילה שתקה בצד. הלך איליה, בא אבו-עמאר. עולה... פותח... באים מכל הדירות השכנים, עומדים בגבם אל הקיר (בגלל הסכינים) הנאה המטבח? לא מספיק מרווח הנאים החדרים? אח, הם קטנים וצרים. וואלה, דירה כל כך קטנה לא מספיק אפילו לילדי אשתי הראשונה! אם כן, לא תשב עמנו כאן? שאלו כשנימת רווחה בקולם אשב ואשב, בחפץ לב! הרי מי שיש לו שכל במוח ימהר מכאן לברוח ומי שישאר כאן בדירה מתוך בחירה או מחוסר ברירה אני לא אגרש, אני בן תרבות! אני אחכה עד שהוא ימות וזה יקרה תוך זמן קצר, תסמכו על מילה של אבו עמאר! ואז הא הא - יהיה לי את כל הבנין! לי ולחמולה - הם יותר ממניין!! אז יאללה! קדימה! לארוז מזוודות חשף אבו עמאר שיניים מפחידות. ומאז, בעמק יפה בין כרמים ושדות עומד מגדל בן חמש קומות גרה בו משפחה אחת: אבו עמאר, כל היום הם שרים אללה הוא אכבר.

assafy123

New member
וגם אצלם אפשר לראות סימנים של תסכול...

דבר ראשון-נתחיל בזה שהם יהודים דבר שני-הייתה בזמנו חשיפה על קבוצה של ניאו נאצים רוסיים, דבר שנבע בעיקר מהעובדה שהם לא השתלבו טוב, אבל סה"כ הרוסים השתלבו טוב יחסית בארץ-אפשר לראות רוסים היום בתפקידים בכירים, וזה כולל תפקידים ציבוריים חשובים, ויש ח"כים ושרים רוסיים. לגבי אתיופיים-העלייה הזו קצת יותר בעייתית, ולהם יש יותר קשיים מלרוסים, כי הם באו ממקום שהוא הרבה יותר פרימיטיבי. אפילו לערבים יש ייצוג יותר מלהם בכנסת (נראה לי אין ח"כ אתיופי, בעוד שלשם השוואה יש שר ערבי), וגם הם מרגישים תסכול לא קטן. ישנם לא מעט מקרים של אפליה של אתיופים, ויש קשר בין אלימות בחברה לבין העובדה שהם פשוט לא נקלטו טוב. גם אצל יוצאי עדות המזרח אפשר לראות את זה, אם כי היום זה הרבה פחות מפעם. אבל כשהמדינה רק קמה, האשכנזים "נהנו" מכספי השילומים, בעוד שהמזרחיים חיו במעברות והיו עניים יותר. הפער הזה הצטמצם עם הזמן, בעיקר משום שחלפו מספר דורות וכולם התערבבו עם כולם. אבל כל הקבוצות הנ"ל שהזכרנו הם יהודים, וזה מספיק במדינה הזאת כדי לקבל הרבה דברים שערבים מקבלים. אין צורך להסתכל על חוקי המדינה ולכן לא אזכיר כאן את חוק קק"ל למשל. מספיק להסתכל קרוב ולראות שישנם אנשים שיעדיפו להשכיר דירה ליהודי מאשר לערבי, יעדיפו להעסיק יהודי, ובכלל יש דעות קדומות הרבה יותר "קשות" על ערבים. אם תיכנס עכשיו סתם לכיתה בבי"ס יסודי, ותשאל ילדים (שזו דוגמא מעולה, כיוון שהם עדיין לא מסתכלים ממש על החדשות/עיתונים, רובם הגדול לפחות) על הקבוצות הנ"ל, תראה שסביר להניח שעל ערבים הם יגידו דברים הרבה יותר רעים ופוגעים מאשר על אתיופים או רוסים למשל. לגבי הדרוזים והבדואים-זה הכי אבסורד. רובם הם כביכול אזרחים סוג ב', וישנם אנשים שכלל לא יודעים מה ההבדל בינם. אמנם הם משרתים בצבא וישנם נשים מהעדות הנ"ל בתפקידים בכירםי מאוד בצה"ל ובמשטרה, אבל בחוץ עדיין מסתכלים עליהים בעין עקומה קצת לפעמים. אנחנו חברה גזענית יחסית, ואין זה סוד.

raanans

New member
תסתכל על הקונטקסט

נכון שהחברה הישראלית היא חברה גיזענית. אבל תסתכל על התמונה המלאה. יחסית למזרח התיכון, זו החברה הכי ליבראלית (הכי פחות גיזענית). כל 22 המדינות ערב החברות בליגה הערבית - יותר גזעניות מישראל. (אין בישראל חוקים שמי שמוכר רכוש לערבי יוצא להורג כמו בירדן או בראשות, ערבים יכולים לבחור ולהיבחר לכנסת, דבר שלא קיים בעולם הערבי לגבי יהודים) ואפילו בין ערביי ישראל - כמה מהם ימכרו רכוש ליהודי בתוך עיר ערבית? כמה מוסלמים יסכימו שבנותיהם יתחתנו עם יהודי? לדעתי יקח עוד דור, והרבה השקעה בחינוך, לפני שיהיה דו-קיום.

raanans

New member
מספר שגיעות בקונספציה שלך

1. לא כל המוסלמים פנאטים. אחוז המוסלמים הפנאטים בעולם הוא נמוך. (אבל יחסית גבוהה אצל הפלסטינים בשטחים) 2. דיכוי לא גורם לפנדמנטליזם, שטיפות מוח לפנדמנטליזם גורמות לפנדמנטליזם (עיין ערך בין לאדן, שהיה מיליארדר לא מדוכא) 3. מרבית המתאבדים בחרו בקרירה של מתאבדים בגלל שהבטיחו להם 72 בתולות אם הם ירצחו יהודים (אזרחים, לא חיילים). כמו כן הובטח להם שהם יכולים לבחור 70 מבני משפחתם שיצטרפו אליהם בגן עדן. 4. לוחמי המחתרת היהודים לא נסעו ללונדון לפוצץ פיצריות ואוטובוסים. הם פגעו אך ורק בחיילים או אנשי מימשל בריטים בישראל.

שוב הטחינה הדמוגראפית?

אני יותר מודאג מהקצנה חברתית שתוביל אותנו לבחירה בין פאשיזם(סיכוי גדול) לקומוניזם(סיכוי קלוש) מאשר מהשינויים הדמוגראפיים שרק הולכים ומתייצבים עם השנים. חרדים כיום מובילים בקצב הילודה הארצי מעל לחברה הערבית שמימדי הילודה בה עוברים הפחתה הדרגתית, אתה גם ממהר לשכוח את העובדה שהחברות הנ"ל אמנם חלשות אבל חלק לא קטן מהן עובד ומעשיר את קופת המדינה(בחברה הערבית מתפתחת יותר מודעות חברתית, בחברה החרדית גם כן ונוספים לכך שיעורי החוזרים בשאלה הלא פחותים) ככה שלא הייתי ממהר לצאת בהכרזות פאשיסטיות על "חברה פראזיטית". על זכות השיבה קל לדבר(חופש הביטוי) אבל קשה לבצע, לפחות לא בתחומי ישראל, אני לא רואה אח ורע מדוע שלא יוכר חוק השבות הפלסטיני לתחומי המדינה הפלסטינית לכשתקום.

עוד מילה יפה...

פאשיזם. בואו נעזוב את הסיסמאות וננסה לראות את העתיד. החרדים כאמור, ברובם פארזיטים אבל אני מוטרד הרבה יותר מהקבוצה השניה שעלולה להתפתח להיות סרטן ממאיר. הנסיון בעולם (כפי שגם משתקף במאמר הנ"ל) שככל שאחוז המוסלמים גדל, גדל בריבוע מצב האי שקט בחברה. היום הם כאמור פחות מ 20% ואם הילודה תהיה בערך באותו קצב (היום התפאר משעל כי הרחם של האשה הערביה יביא את סופה של מדינת ישראל) אז אולי עוד חמישים שנה הם יהיו 40%. במצב כזה סביר להניח שאי השקט הציבורי יהיה בשיאו. זה אומר רעולי פנים משתוללים, חסימות כבישים באזורים נרחבים ופוגרומים בחלק מהם. זה כנראה יתפתח למלחמת אזרחים כללית ואני יודע על איזה צד אני מהמר שינצח (כידוע הפאנטים תמיד באים עם הרבה התלהבות ומעט מאוד שכל ובסופו של דבר מפסידים). אני גם מניח שבמצב כזה, בניגוד לתש"ח, יהיה ניקוי שטח קפדני. אז נקבל באיזור שתי מדינות - האחת יהודית מפותחת והשניה מוסלמית ומפגרת. השניה כמובן תעשה ככל יכולתה למרר את חייה של הראשונה. באירופה יש רק אחוזים בודדים והם שם כבר מאוד מוטרדים. הנה הפגנה בלונדון. יש דומות לה בכל ערי אירופה. http://www.youtube.com/watch?v=JKUoxbR9mwA http://www.youtube.com/watch?v=y9dXGJ2rYdA

מילה יפה לך

פאשיזם, כן זה מאוד מפתה לכפות את מרותך בכוח כי אתה הרוב החזק... כבר התנסנו בזה בעבר מהצד השני. פאניקת הדמוגראפיה שלך מנוצלת טוב מאוד על ידי שוחרי רעת המדינה כדוגמת משעל, הוא יודע שאם הוא יפתח את הפה ויצפצף,בצד הישראלי ישר יהיו אלה שיעמדו על הרגליים האחוריות, יכשכשו בזנב וינבחו על הסכנה הדמוגראפית ובכך ידחפו את החברה הערבית לבדלנו וקיצוניות. זה מהלך של מניפולטור מדופלם, למה לו לשלוח מחבלים מתאבדים אם מכמה מילים שלו נוצר אפקט עוד יותר חזק? ואולי? ואולי תיפול כאן פצצת אטום והדמוגראפיה תחזור ל-0? ואולי תהיה רעידת אדמה שתחזיר אותנו לתקופת האבן? ואולי ההתחממות הגלובאלית תכריח את כולנו להיכנס מתחת לאדמה\ים? הרבה אוליים וגם להם יש פטרנות יותר מתקבלים על הדעת מהטוטאליטריות הפאשיסטית שאתה מציע.

עדיין לא הבנת

אני ממש לא מציע דבר. אני מנסה להפעיל קצת הגיון ולפיו לנחש מה יהיה העתיד. זו לא משאת ליבי. ההגיון הפשוט מוביל אותי לניתוח כזה שבו עוד מחצית היובל יהיה כאן שוב פיצוץ גדול. אם יש בארצנו קבוצה מסויימת שמצהירה בגלוי כל הזמן שמשאת ליבה לסלק אותי מביתי אז למרות החינוך הנאור שקיבלתי אני מרשה לעצמי לכפות את מרותי בכוח. אם אתה מאמין שעוד כמה שנים הסביבה הערבית באזורנו תשתנה לטובה ונתקבל בחיבוקים ופרחים בכפרים הערבים אז אתה כנראה נאיבי. התרבות השונה המושרשת אצלם והחינוך האינטנסיבי לשינאה דוחף אותם יותר ויותר לידי הקיצונים. אבל לכל אחד מותר לחלום. הלוואי שהחלום שלך יתגשם.

למעלה