דו קיום פנימי

Ragamala

New member
דו קיום פנימי

בעוד הפורום אמור לדון בדו קיום עם שכנינו (לפי מיטב הבנתי) אני חש שהצורך האמיתי הוא לדו קיום פנימי, בתוך העם. התחושה ההולכת וגוברת היום היא שבעת שלום אנחנו פשוט נפנה אחד נגד השני. תאוריית קונספירציה מחרידה יש בנושא - מטרת ישראל היא להנציח את המלחמה כדי לייצר אויב משותף שיתעל את שינאת האזרחים אליו, במקום לרשויות, לממשל ואחד לשני. הרבה שנים סירבתי לקבל תיאוריה זו אבל בזמן האחרון אני לא יכול שלא להבין מאיפה היא באה. חברה שלי נתקעה עם הרכב בגשם בירידה מאיילון להרצליה פיתוח. הרכב העלה עשן כתוצאה מחוסר מים ברדיאטור. באותה עת יש פקק רציני בירידה מאיילון והרכבים עברו ליד רכבה של חברתי לאט לאט, ולא עצרו. אף אחד לא עצר לעזור, לשאול אם הכל בסדר. כלום!!! מאות רכבים בפקק ואיש לא טרח לחשוב שאולי היא צריכה עזרה. ניידת משטרה שעמדה באותו פקק עברה ליד הרכב התקועה וחברתי סימנה להם שהיא צריכה עזרה. הם המשיכו לסוע. לאט לאט, פשוט לסוע! אני לא יודע מה איתכם, אבל בחורה בצד הכביש בגשם זה לא מראה שאני יכול להישאר אדיש אליו. אבל פקק שלם הצליח!! חברים, מצבנו כעם בכי רע. שינאת אחים בוערת בכולנו. התגובות שאני מקבל בפורום הזה, ושאני שולח, לפעמים מדהימות אותי. כמה כעס. כמה שנאה. ועל מה??? על דעות פוליטיות וויכוחים היסטוריים עלובים. מישהו מאיתנו באמת מבין על מה הוא מדבר בכלל? מישהו יכול לדעת מה יהיה עוד שנה? חודש? מחר? אנחנו בורים, כולנו. אבל השינאה הזאת מפתיעה אותי כל פעם מחדש. האם אנחנו פשוט מתעלים את השינאה שלנו לעם אחר כדי לא לאכול אחד את השני? אולי כן? אולי אנחנו כבר מזמן לא עם אלא אוסף אינדיבידואלים אינטרסנטים? כל ישראל אחים? לפעמים אני לא רואה אח אחד מסביבי. אבל כשמשהו רע קורה, או בקרבות בצבא, אנחנו מלוכדים ותומכים. רק סביב המוות אנחנו מוצאים אחד את השני ומשתדלים להתאחד. האם זה החוט שמאחד אותנו כעם? מוות? היותנו נרדפים? אני לא יכול שלא לראות את הכיבוש כחלק מהסיבות למה שקורה (חלק!!). נפשנו מושחתת מהיותנו חיילים שצריכים להרוג, או לעצור ופשוט לשלוט ביד רמה בעם אחר. כאזרחים אנחנו מפולגים בשאלת הכיבוש וכך נוצר קרע שרק מתרחב עם כל חלל כתוצאה מהקרב אותו אנחנו מנהלים. כל חלל מחזק את הרוצים להמשיך לכבוש ומחזק את הרוצים לצאת מהכיבוש. כל תגובת האויב מרחיבה את הקרע, והקרע הופך לאלים יותר ויותר. השליטה בעם הופכת אותנו לעם שצריך להצדיק לעצמו למה אנחנו טובים יותר מהעם הכבוש. ההתנשאות הזאת מתבטאת גם אחד כלפי השני בסופו של דבר. אני לא אטען בעד או נגד נחיצות הכיבוש עצמו כיוון שאני לא מעוניין לדון בקרע, אלא רק אטען שהכיבוש הוא חלק מהגורמים להשחתת עמנו (והוא יכול להיות הכרחי למרות הכל). האם עברנו את נקודת האל חזור? או שאנחנו נצליח להשיב לעצמנו את אחדותנו לא כעם נירדף אלא כעם סגולה?

איך דילגת בקלות מאדישות הנהג

הישראלי לשנאת אחים. על אף העובדה שאני מסכים אתך בדבר ההשחתה שגורם לנו הכיבוש, אינני סבור שיש קשר בין השניים. נדמה לי שצריך מנה גדושה של פרנויה כדי להפוך את האדישות של הנהג הישראלי המצוי לשנאה...

Ragamala

New member
הקשר הוא אדישות לכאב של אחר

האדישות קרובה מאוד לשינאה במובן ששינהם באים מתוך ראיה אגוצנטרית

ובכל זאת, מידה מסוימת של חוש מידה

לא תזיק! אם היינו בוחנים את שלל האפשרויות של האגוצנטריות האנושית, ספק היינו מסוגלים לישון לילה אחד בשקט... החיבור של הכל לכל, גורם לפיחות במעמדו של הגרוע מכל... אם אדישות הנהג הישראלי = שנאה. למה שווה... שנאה...? ובמילים אחרות, את ביטויי השנאה ראוי לחפש במקום שבו הם נמצאים, ולא בכל פן של החיים... גם כך, הרשימה לא תימצא חסרה...

Ragamala

New member
OK

אני רואה את הקשר בעובדה שחוסר חמלה קיצוני שווה בעיני לשנאה. אולי טכנית זה לא נכון כי אפטיה היא חוסר רגש ושינאה היא רגש חזק ביותר אבל מבחינתי יש קשר חזק מאוד בין המצבים הללו. כמובן שאין צורך להזכיר את המקרים בהם חוסר חמלה הופך לקרב יריות על חניה, אבל אני חושב שאתה מבין את דבריי

הבעיה היא שאיבוד קנה מידה מרחיק

אנשים מרעיונות נכונים. כשאתה מפרש בעיה אחת כסמטום לבעיה אחרת, אתה מזמין התעלמות מכל מה שבאמת נוגע לבעיה האחרת... (= כיבוש..?).

TalHai

New member
אני לא יודע לגבי חברתך

אבל בגדול רק שתדע שבדרך כלל יש מקרים הפוכים זה בהחלט בגדר מקרה יוצא דופן היחס פה לכאלו מקרים הוא בים הטובים אם לא הטוב בעולם, שלא תחשוב שבאנגליה או בארה"ב היו עוצרים לה, ממש לא, מה שקרה לחברתך בעיני מזעזע אך אין המיעוט מעיד על הכלל... ולראייה עשרות ארגוני סיוע לנזקקים מאות אלפי מתנדבים, הכל יחודי למדינה שלנו... אני מסכים איתך שאכן יש כירסום בעניין שצריך לעצור ומהר אבל בבקשה אל תקפוץ להסיק מסקנות...

Ragamala

New member
אני אישית עובד בשכונת

התקווה במקום בו נתינה היא המילה הראשונה בחשיבותה אבל גם כאן מקומות כאלו הולכים ונעלמים תחת איומי הפרטה, שיקולים כלכליים קרים וחוסר תקציב עקב מלחמה יקרה שאנחנו מנהלים

TalHai

New member
ראגמלה תן לי לספר לך משהו

בקיץ הייתי באחת ממדינות אירופה ודווקא מהמתקדמות שבהם, באחת מתחנות המטרו היה אדם אחד שמעד וכמעט ונפל לתוך הפסים, אף אחד לא חשב אפילו לעזור לו... אני מסכים שלצערי זה הולך ומתמעט (אבל בהחלט לא נעלם) והמצב שלנו בעולם בקטע הזה הוא הרבה יותר טוב מאירופה, ארה"ב והאמת שלגבי שכנותנו (היקרות יותר או היקרות פחות) אני לא יודע מה המצב למרות שזה נושא מעניין למחקר סוציולוגי. תשמע אני חושב שהמקרה שציינת הוא בגדר מיעוט ואגב אני חושב שלעובדה שזה היה בצפון ת"א יש גם תפקיד מסויים...

EastGirl83

New member
מסכימה שצריך קודם כל דו קיום פנימי

אני מסכימה עם דבריך וזה נכון שיש קרע עצום בתוך העם שלנו. זה רציונלי שיהיו חילוקי דעות ולא תמיד חייבים להסכים לכל מה שנאמר, אבל הבעיה היא שהקרע בין השמואלנים לימיניים הוא כה עמוק, למרות שדווקא היום המדריך הפדגוגי שלי אמר שדעות הציבור התחילו להתערבב וישנם שינויים קטנים בין האחד לשני בלהבדיל לקיצונים כמובן ואני מסכימה עם דבריו, אבל בעם עצמו יש שנאה ולצערי הרב זה בגלל פוליטיקה.. לכן בהשקפת העולם שלי קודם כל אני מסתכלת על העם שלי מבחינה גלובלית, שכולנו יהודים וכולנו חיים פה ביחד וצריך קודם כל לחיות ביחד ורק לאחר מכן לנסות :) לעשות דו קיום עם השכנים שלנו. קודם כל צריך לעשות סדר בבית שלנו ורק אחר כך להתפנות לשאר המקרים. אז אני חייבת לציין, כאשר שאני משתתפת בפורום הזה ואני מדברת אל שמואלניים בטון מסויים, אין זה אומר שאני שונאת אותם, אלא אני מנסה להבין את חוט המחשבה שלהם... בתקווה שהם יבינו את שלי.

גם אני מקווה להבין את קו המחשבה

שלך. אני רק מקווה שמילה להבין איננה שווה אצלך למילה להסכים. ודרך אגב, לא כולנו יהודים "...בבית שלנו...". ובכל מקרה ראוי לזכור שהטון קובע את המנגינה.... גם חלוקי דעות אפשר לקיים בטונים "נמוכים...".

all

New member
בפעם הבאה שהחברה שלך תלך

לספר, תן לה הוראה חד משמעית ליצבוע את השיער ל-"בלונדיני". ואם כבר היא מחקה בירידה לכיוון הרצליה פיתוח, אני משוכנע שהיא יכולה להזמין גרר (אם לא את בעל המוסך שלה)
. כאחד שנימצא הרבה על הכביש, אוכל לומר עם מעט ייסורי מצפון שהיפסקתי לעצור לא רק למכוניות בצרה אלא גם טרמפיסטים אינני לוקח יותר. למה? 1. "בלונדינית" עם פנצ'ר כמעט הרביצה לי כי החבר שלה החליף בג'יפ המפואר שלו 4 גלגלי ענק אבל ע"מ לחסוך כסף השאיר את הגלגל הרזרבי המקורי, עכשיו לך תסביר לבלונדינית שהחורים פשוט לא מתאימים, שלא ניתן להכניס גלגל קטן במקום גלגל ענק. 2. חרדי שלקחתי טרמפ, כימעט הרג אותי כשגילה שהחליפה השחורה והמפוארת שלו קיבלה את צבעי הכלבים שלי (לברדור צהוב) וכעט הוא החליפה שלו נראית כאליו נעשתה מפרוות כלב דלמטי. על הטרמפיסטים שדרשו שאקפיץ אותם עד הבית (יעללה סע כבר, רק כמה קילומטר, מה זה כבר בשבילך, תהיה בן אדם) לא אתחיל לספר. ועוד המון מיקרים בהם אדם תקוע או טרמפיסט מתנהג באופן מגעיל לזר שמבזבז זמן יקר בשביל לעזור. הפכנו מקיבוץ קטן ואוהב לעיירת פיתוח מוזנחת ומעוררת בחילה, אולי זה שלב בדרכינו להפוך עיר של ממש ואולי זה לצמיתות.

Ragamala

New member
המקרים שקרו לך

רק מסבירים למה אנחנו במצב רע. אין כבוד הדדי בגרוש. הנהיגה בכביש היא רק מראה לכך. סיפורי זעווה על טרמפיסטים לא חסר לצערי הרב ואני בטוח שלכל נהג ברכב שעבר ליד יקירתי הרטובה והרועדת מצא סיבה מספיק טובה לא לעצור. וזה בדיוק מה שהורס אותי אנחנו מקלקלים את זה אחד לשני כמו אידיוט שחותך תור - וגורם לכל מי שעומד יפה בתור להרגיש פראייר ההשחתה הזאת מדבקת וחוסר התחשבות וכבוד הדדי יוצר תגובת נגד של כעס ואפטיה לכאבו של אחר. מה עושים?

טשאפק

New member
אני לוקח טרמפיסטים בדרך כלל

במקרה של חיילים אני לא חושב פעמיים, במקרה של אזרחים אני לוקח כל מי שלא נראה לי מסוכן. אף פעם לא נתקלתי בהתנהגות כפוית טובה של טרמפיסט, או טרמפיסט שהתעקש שאקח אותו הביתה. (אם כי לא פעם עשיתי להם מערוף כי בשבילי זה באמת שטויות, ובתחבורה ציבורית זה עלול לקחת זמן רב). אגב, כשנזקקתי לטרמפים, וזה לא היה כל כך מזמן, בדרך כלל לא היתה שום בעיה וגם אותי לא פעם הביאו עד הבית מיוזמתם.

מטרניך

New member
כבר כמה שבועות שאני נתקל בשנאתך

לעם היושב בציון ולעם היהודי בכלל ולמדינתו, עד שאתה לא נרתע מלהעלות גירה דיבות אנטישמיות מצחינות ומעופשות מזוקן. אם אתה מקבל יחס דומה ליחס שאתה מעניק לבני עמך ולמדינתם אין לך להלין אלא על עצמך.

Ragamala

New member
שינאה בעינך

היא אהבה בעיני אתה מפרש את מה שאתה רוצה להבין כמה עצוב

Ragamala

New member
אתה רואה מה שאתה רוצה

ולכן גם אתה איתנו באותה סירה ידידי העיוור

למעלה