דו קיום בטייבה

למה את טדי?

אל תתעלם מהעובדה שההתקפות של ערבים על יהודים נעשות בדרך כלל מסיבות לאומניות. אין לזה שום קשר למלחמה בפשיעה בכלל ובאלימות בפרט בכל המגזרים.

עדכאן

New member
אני מבין שכשבטדי

ההמון צורח - מוות לערבים, וערבי מלוכלך, בגלל שחקן ערבי שמשחק נגדם, זה מסיבות של פשיעה בכלל ואלימות בכל המגזרים ולא מסיבות לאומיות...

כשבטדי

כשבטדי ההמון צורח מוות לערבים, וערבי מלוכלך, הוא מראה את הצד המכוער של הלאומניות הישראלית יהודית ועדיין, אני הייתי מעדיף שיצעקו עלי "יהודי מלוכלך" מאשר שיאנסו את בנותי ויבזזו את רכושי. המסקנה שלי מהלאומנות המתחזקת של הפלסטינים בעלי ת.ז. ישראלית וגם מההמון בטדי זה שההתעקשות להכניס את שני העמים האלו למסגרת מדינה אחת היא טפשות מושלמת, בדיוק כמו שבית משפט ימנע פירוד של זוג שאלימות שורה בביתם ויכפה עליהם להמשיך ולגור תחת קורת גג אחת ולישון במיטה אחת. הדרך היחידה לחיות פה "פחות או יותר" בשלום היא הפרדה בין העמים - מדינה פלסטינית לכל מי שמגדיר עצמו פלסטיני ומדינה יהודית לכל מי שמגדיר עצמו ישראלי.

זה לא כל כך מסובך

השאלה היא פשוטה: האם אתה מגדיר עצמך יותר ישראלי או יותר פלסטיני? מי שמגדיר עצמו כפלסטיני צריך לחיות בפלסטין טמי שמגדיר עצמו כישראלי צריך לחיות בישראל. למען הסר ספק, האבחנה איננה על פי גזע ואפילו לא על בסיס דת אלא על ההגדרה הלאומית שכל אחד מגדיר את עצמו. לדטגמא, אני משוכנע שמרבית הדרוזים והצ'רקסים וגם חלק מהערבים הנוצריים ואולי גם חלק מהבדווים יגידו שהם, קודם כל ישראלים והם צריכים להיות חלק מהלאום הישראלי. אם אה מתיחס לקבוצות ביזריות כמו נטורי קרטא שיגידו שהם לא פלסטינים ולא ישראלים אלר יהודים - גם להם צריך לתת את זכות הבחירה ואם ירצו להיות פלסטינים - יקבלו את האזרחות הפלסטינית (כמובן אם הפלסטינים יסכימו לכך)

orio86

New member
אהה ואוהדי בני סכנין לא צועקים

''מוות ליהודים''???? קום קיום זה רק בדימיון שלכם.

כהניסט

New member
אז מה?

לאוהדי מכבי היה שחקן ערבי, סאלם אבו סיאם, וגם הם צעקו "מוות לערבים" וקיללו את טועמה בגלל דתו.

InDaHouse

New member
יש אנשים מסכנים ועלובי נפש בשני הצדדים

מה הוכחת בזה כהניסט? חשבתי שאתה העם הנבחר לא? או הגזע המובחר? שכחתי מה זה היה... אור לגויים?

עדכאן

New member
דמגוגיה פראית

בטייבה הייתה פגנה שהפכה אלימה (אין לזה הצדקה), בהבל פה קשרת את זה לאונס וביזה. למה לא תשאיר את הדמגוגיה לפוליטיקאים? הם דווקא טובים בזה.

אישלום

New member
לרמת השרון

יש לך דרך מוזרה (אם כי לא חדשה, כבר פגשנו דרך זו בעבר), לנסות ולשכנע בדרך של העברת מסרים מיניים מאיימים. קודם קשרת את ההפגנה בטייבה לאונס אפשרי של בנותך, אחר-כך המשלת חיים של דו קיום לחיים של זוג שכופים עליו לשכב במיטה משותפת... בכל העולם יש קבוצות אוכלוסייה שחיות כמיעוט בקרב עמים אחרים. בעולם הדמוקרטי, חלקם הגדול אפילו חי בשלום. ואפילו (שומו שמיים...!), נכנסים לפעמים למיטה משותפת 'נציג(ת)' הרוב, 'עם נציג(ת)' המיעוט !

איפה ראית מסרים מיניים?

מה שאני מצביע עליו זה שקיימת איבה בין העמים, והאיבה הזו מתבטאת גם בזה שעבריינים ערבים מכוונים את פעולותיהם כנגד יהודים. זה נכון גם בעבירות רכוש (בבתי הבדווים הנגב אפילו לא טורחים לנעול דלתות כי כל פעולות השוד של הבדווים נעשות כלפי היהודים ביישובים הסמוכים) וגם בעבירות מין - מדוע חבורת האנסים בגליל חיפשה צעירות יהודיות כקרבנות האונס? האם אין צעירות נאות בכפר שלהם? ומדוע הבדווי חיפש ילדה בת 12 בערד כדי לבצע בה מעשים מגונים? האם אין ילדות בנות 12 ביישוב שלו? הטענה שלי היא שבמצב הנוכחי ובמאה השנים הקרובות לפחות אין שום סיכוי שהאוכלוסיה היהודית-ישראלית תחייה בשלום עם האוכלוסיה הפלסטינית (כולל הפלסטינים בעלי ת.ז. ישראלית). כיום הפלסטינים משני צידי הקו הירוק רואים במדינת ישראל כתופעה שיש להעלים אותה. אז אפשר לנסות בעקשנות להמשיך ולהכריח את שני העמים האלו לחיות תחת קורת גג אחת ואפשר להגיד, בפשטות, שזה פשוט לא עובד ולעשות את מה שעשו בהרבה מקומות בעולם - הפרדה בין העמים. מי זוכר היון שקפריסין היה אי שלא היה בו יום אחד של שקט? מאז 1973 לא היה שם אירוע אלים אחד על רקע אתני. טורקים ויוונים חיים בשלום ובשלווה זה בשכנות לזה (ולא זה בתוך זה) ושני חלקי האי פורחים ומשגשגים. האיחוד האירופי דוחה כל תביעה לאיחוד מחדש של האי ולהחזרת הטורקים והייונים לבתיהם הקודמים ובצדק. אם נשכיל ונעשה הפרדה בין העמים הניצים כאן - בעוד 30 שנה גם זקני צפת לא יזכרו את המלחמה שמתחוללת פה יום יום בין שני העמים. אגב, אני לא ממש מכיר מקרים שבהם מיעוט מוסלמי חי בשלום עם רוב שאינו מוסלמי ואשמח אם תראה לי דוגמאות כאלו. דוגמאות הפוכות יש לי למכביר.

לא מיעוטים לאומיים!

עם פעילויות ושאיפות שנוגדות ב180 מעלות את הלאומיות של הרוב. זה אין, ואם היה, זה נגמר תמיד רע. מיעוט לאומי תמיד ידרוש לקבל את השאיפות הלאומיות שלו, הלאום המהווה את הרוב, במיוחד כאשר שאיפות המיעוט פוגעות בו/נוגדות אותו יתנגד. לשים אותם ביחד, מתכון לאלימות הרס ונזק, ההיפך הגמור מדו-קיום.

עדכאן

New member
בימים אלה אנחנו מתבשרים

על פיתרון של שלום בארלנד. אחרי סכסוך שנמשך 300 שנה ! וידע תקופות אלימות בהן מצאו את מותם מאות ולאורך השנים אלפי בני אדם חפים מפשע ! למה לא ניקח דוגמא ? אין דבר כזה - נוגדים ב 180 מעלות. או שיש סכסוך או שאין ! בארלנד הסכסוך היה בין פרוטסטנטים לקתולים. לנו, שאנחנו לא נוצרים זה מוזר - שתי קבוצות נוצריות נלחמות מאות שנים זו בזו, כשמה שמפריד בניהן הוא דת משותפת ! השנאה שהייתה בניהם כמעט בלתי נתפסת. אם הם יכולים גם אנחנו יכולים !

מה החגיגה?

קודם כל, בואי נחכה 20-30 שנה ונראה אם ההסכם מחזיק מעמד. חוץ מזה - הסכסוך באירלנד הוא מינורי לעומת מה שקורה כאן. מה הסכסוך שם? בין אנשים שדוברים אותה שפה, שיש להם אותה תרבות ואפילו חולקים את אותה דת כמעט. ההבדל בין פרוטנסטנטים לקתולים הוא בערך כמו הסכסוך בין שיעים לסונים. ובכל זאת לקח להם 300 שנה כדי להגיע להסכם שאולי יחזיק מעמד. הסכסוך ביננו לבין הפלסטינים הוא סכסוך בין שתי קבוצות שאין שום דבר מקשר ביניהן - דוברי שפות שונות, בעלי תרבויות שונות וכמובן מאמינים בשתי דתות שעוינות זו לזו. הסכסוך ביננו לבין הפלסטינים בתוך גבולות 48 הוא חלק מהסכסוך בין ישראל לפלסטינים בכלל וגם הוא רק חלק מסכסוך כלל עולמי בין האיסלם לכל מי שאינו איסלמי. רק לפני כמה שבועות אמר מחמוד א-זאהר ששחרור פלסטין (כולה כמובן) הוא רק חלק צעד ראשון בדרך לאיסלום כל העולם. אז כמה שנים ייקח ליישב את הסכסוך הזה (אם בכלל?)? כמה ימותו לפני שהוא ייושב? האם לא עדיף, פשוט וקל, להפריד את שני העמים כדי שכל אחד יחיה את חייו בנפרד?

עדכאן

New member
אין פלא - עם גישה של אני ואפסי עוד

באמת אין סיכוי לפיתרון. לראות בסכסוך האירי עניין של מה בכך, זה להגיד - אני סובל, ולכן הסבל של האחרים הוא שום דבר. אז מה הפלא שלא מגיעים כאן להסדר ? כדי להגיע להסדר צריך לפקוח את העיניים ואת הלב, ולהכיר בצרכים האמיתיים של שני הצדדים. מי שראה את החומות החוצות את בלפסט, מכיר את סיפורי הזוועה והטרור שהיו שם, ולא שקוע רק בתוך עצמו מבין את גודל ההישג. מי שמתעלם, מוכיח שאין לו רצון להגיע להסדר ובוודאי שגם לא יגיע אליו.

למעלה