דו"ח שנתי

Ran Cal

New member
דו"ח שנתי

אני שכיר שעובד גם בעצמאי (עוסק מורשה),
הפעילות לא רבה, הוצאתי חשבונית אחת בלבד בחודש, תמיד לאותו הלקוח,
ניהלתי את הספרים בנדרש והשתמשתי בתוכנה באינטרנט,
דיווחתי למע"מ ומס הכנסה פעם בחודשיים, כולל הזדכות על חלק מהמע"מ (רכב, הוצאות עבודה מהבית וכו').
מכיוון שעד כה הסתדרתי לבד מצויין, ובמיוחד לאור העובדה שהפעילות לא רבה,
ארצה לנסות להסתדר על נושא הדו"ח השנתי לבד (אם זו תהיה קטסטרופה, אקח איש מקצוע כמובן),
אשמח לדעת אם יש מאמרים/אתרי אינטרנט המסבירים כיצד יש לעשות זאת, תודה.

מס הכנסה אמור להעמיד יועצים לעזרה במילוי עד חודש אפריל 2017

מס הכנסה אמור להעמיד יועצים לעזרה במילוי עד חודש אפריל 2017

Ran Cal

New member
מעכשיו ועד אפריל, או החל מאפריל?

מעכשיו ועד אפריל, או החל מאפריל?

הדיווח למס הכנסה הוא תמיד על השנה שחלפה

לכן במהלך חודש אפריל כל שנה(הגשת הדוח על הכנסותיך בשנה הקודמת חלה עד 30-4 בשנה שאחריה)פותח מס הכנסה בלשכותיו ברוב ערי הארץ לשכות הדרכה כיצד למלא את הדו"ח השנתי.המדריכים הם פקידי מס ההכנסה ,היחס מאוד אדיב,אפשר גם באופן אנונימי כלומר אין צורך להזדהות.
בנוסף מצרף לינק לחוברת הדרכה של לשכת המיסים.כל שנה יוצאת חוברת חדשה המתייחסת כמובן לשנה הקודמת.בדר"כ בסביבות פברואר-מרץ תצא החוברת דע את זכויותיך וחובותיך.
החוברת ארוכה אבל יש בה הרבה דוגמאות ובנוסף יש חלקים בה שלא יחולו כלל על הדו"ח שלך.
ממליץ להיכנס ללינק כאמור בפברואר-מרץ 2017 ולקרוא את החוברת למילוי הדוח השנתי של 2016.
סמן לך דברים לא ברורים וגש ליעוץ בלשכות מס הכנסה במהלך מרץ -אפריל 2017.כאמור הפקידים עוזרים גם בחישובים הכספיים .
הגשת הדו"ח בדר"כ עד 30-4 כל שנה בגין השנה החולפת
https://taxes.gov.il/INCOMETAX/Pages/TaxesIncomeTaxDaZ.aspx
&nbsp
&nbsp

Ran Cal

New member
תודה רבה, רק שאלה אחת קריטית

הדו"ח שאגיש במאי 2017, הוא בנוגע להכנסותי בין התאריכים:
01.01.2016 - 31.12.2016
או בנוגע להכנסותי בין התאריכים:
01.01.2016 - 30.04.2017?
&nbsp
כלומר, הרבעון הראשון של 2017 גם אמור להכלל בדו"ח או שלא?

למיטב ידיעתי הדוח שתגיש צריך להיות עבור השנה הקלנדרית של

2016.הרבעון הראשון של שנת 2017 יכלל בדו"ח הבא שתגיש במאי 2018.הדוח השנתי הוא מתייחס לשנה קלנדרית אחת. גם אם תגיש את הדוח באיחור, נומר בתאריך נובמבר 2017 עדיין התקופה שתיכלל בו תהיה רק השנה הקלנדרית של 2016.

טל1234562

New member
האם אני,שאני שכירה, יכולה גם להעזר בשרות הזה של מס הכנסה?

האם אני,שאני שכירה, יכולה גם להעזר בשרות הזה של מס הכנסה? למילוי בקשות שנתיות להחזר מס?
אני מבקשת החזרי מס בכל שנה, וישנם דברים שאינני יודעת ושלא משתלם לי לפנות עבורם לחברת החזרי מס או לראוה חשבון. ובאופן כללי, זה בזיון שמס הכנסה לא מציב יועץ באופן תמידי כדי לעזור למי שהוא גבה מהם יתר מס.

למעלה