דו"ח שישי אחה"צ

EliavMe

New member
דו"ח שישי אחה"צ

שבת שלום לכולם,
מגיע לים היום אחה"צ עם הבולונז והפילוטה לים , מתחיל לעבוד ואין נגיעה אחת אפילו. משנה מקומות ללא הצלחה מלבד סרגוס אחד ועוד מלא קטנים (פחות מכף יד) שחזרו לים.
לקראת הערב מתחיל להיות מעניין ויוצאים סרגוסים מכובדים . עם רדת החשיכה מקבל משיכה ואחרי מלחמה קטנה יוצא גם סרגוספלצת - לא נשקל אך מוערך כחצי קילו. מכאן והלאה כל זריקה יש אכילה / תפיסה פשוט כיף לא נורמלי. מה שלא כיף זה שהאישה כבר מתקשרת ומזכירה לי שכבר הייתי צריך להיות בבית מזמן. קצת מבאס לעזוב הכל שיש אקשן אבל יבואו עוד ימים. סך הכל תמיד כיף עם בולונז בים גלי.

pitam15

New member
שלל מכובד

EliavMe

New member
האיזור הוא מרכז דווקא

באותו המקום לידי שרצו המון דייגים שאמרו שהיום ״יבש״ רובם היו דייגי פיתיונות שלא תפסו כלום .

יופי של דייג ,שמח לראות שיש דייג

איפה "שרוב הדייגים אמרו שאין דייג", אבל שיגידו ,למי איכפת .

שאלה ברשותך ,למה בחרת בולונז דוקא ולא בוס ? הסרגוסים נמצאים בדרך כלל קרוב , בטווח הבוס .באיזה מרחק מהשובר נתפסו אצלך ,ובאיזה עומק להערכתך ?
תודה.

ester tzur

New member
נכון יש המוווווון דגים ! ישראל מפוצצת בדגים

רק יחידי סגולה יודעים להוציא אותם - שאר הדייגים חובבנים מידי.

EliavMe

New member
לבולונז יתרון עצום על בוס

הסרגוסים לא תמיד נתפסים קרוב , לפעמים הם נמצאים כ 10-15 מטר מהשובר והיתרון של הבולונז הוא בקלות שלו להגיע למרחקים האלו.

הכל עיניין של מיקום הבורות בכל מקום

ומקום .
במקרה שלי ,הבורות קרובים מאד לטווח הבוס וכל הדייג עובר על הבוס בלבד . הבולונז בדייג סרגוס ,נפתח רק במקרים של ים גבוה והתזות , אבל הזריקות הם לאותו המקום תמיד ,אני לא צריך לחפש אותם , או בדייג בורי ,בימים של ים נמוך ושקוף .
בזריקות ארוכות יותר , תמיד היה שינוי באיכות הדגים ,עלו בעיקר סרגוסים קטנים ,אראסים ובננות קטנות ,סרטנים .
הסרגוסים הגדולים יותר,תמיד נתפסו בגזרת הבוס בעומקים של בין 2.5 -3.5 מטר ,תלוי במצב הים ,בעיקר בשעות הראשונות של הבוקר .

אתה ככל הנראה עלית בדרך נס על איזו להקה שעברה לתומה במקום והריחה את הפילוטה , אבל זה לא מעיד שתמיד כשתרצה לחזור על זה , הם יהיו שם . פשוט נפלת על יום טוב מה שנקרא .
קרה לי פעם מקרה דומה ,בדייג רולר ,יצאו במקום מסויים כ 20 סרגוסים מכל הגדלים ,אבל זה היה חד פעמי . כשניסיתי פעם שנייה באותו המקום , כבר לא היתה נוכחות , ואפילו לא בפעם השלישית .

איתור ודייג במקומות ובבורות קבועים עם סטייה קלה ימינה או שמאלה ,תבטיח תמיד תוצאות ,ולאוו דוקא זריקות למרחקים עם הבולונז .

EliavMe

New member
הסרגוסים לא תמיד נמצאים בבורות

לפעמים הם משוטטים בריפים ולפעמים בין הסלעים. תמיד יוצאים לי סרגוסים שאני יוצא לדוג פשוט אני לא מדווח. גם בים שקט לגמריי הם נמצאים .
הגדולים באמת באים בים עובד קרוב לסלעים עד 10 מטר מהם ונתפסים רק בעומק של 3-5 מטר קרוב מאוד לקרקעית והכי חשוב שהריג משחק בחופשיות במים ונוטה לשקוע .

shai1412

New member
לגבי הבולנוז

גם אני דג רק בבולונז ובאזור המרכז ,אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי שהבולונז אף פעם לא מאכזב ,גם שהים פלטה לגמרי ושקוף ואתה יכול לנסות עד מחר אם בוס בקרוב אבל המים שקופים מידי ואין שום כרס ואתה מאכיל רק את הקומוניסטים.
אם הבולנוז אני מחליף למשקולת פקמן בינונית קרס אחת פיתיון צדפות וזריקה לסלעים העמוקים יותר מניבה כרסים גם בים שקט ,עם הבוס אתה יותר מוגבל אבל זאת רק דעתי,דוגמה נוספת היא הריפים ביפו איפה המזבלה שהיה שם עומדים עם בוס אבל אם הים שקט אין כלום אני אם הבולונז מוציא בורים על מצוף בזריקה לעומק.
רוצה לומר שעם בולונז אתה יותר גמיש ויכול להתאים את סגנון הדייג לאותו ים.

EliavMe

New member
זה מהיום - במיוחד לפיראט

על ימים כאלה אני לא מדווח אבל כדי להראות שהתפיסות לא היו מקריות אז הנה , היום פיניתי לי שעה וחצי בים אחרי העבודה בערב.
הים לא היה אידיאלי לדיג סרגוסים, גלים חלשים מאוד יחסית והמון רגיעות במים, קרוב לסלעים לא היו דגים כלל , היו אבל קטנים . לקח לי שעה למצוא נקודה שעובדת טוב ואז זה בא , חגיגות . המון קטנים של 150-100 גרם נתפסו ושוחררו, החלפת קרסים למידה גדולה יותר הניבה גם תוצאות לא רעות ביחס לזמן הלא רב שנשאר לי. 2 סרגוסים 270 ו 290 גרם ועוד 3 גודל כף יד ששווה לקחת. היה גם דג שעשה לי את כל הערב - הוא היה כבד , כבד מאוד אבל הלילה הוא ניצח ונשאר בים.

למעלה