דו"ח עילג

דו"ח עילג

יצא לכם לקבל סיכום טיפול או אבחון ממרפאים בעיסוק, לקרא ולהתבייש? הדוחות האלו הינם החלון של אנשי מקצוע אחרים והקהל הרחב לעבודה שלנו. נראה לי חשוב להשקיע בהם גם תשומת לב וגם הדרכה אמיתית. איך אסתמך על איבחון של מרפאה בעיסוק שכותבת שלילד יש "וויסות כוח חזק מידי על העיפרון"? ויש עוד המון דוגמאות שחלקן מגיעות ממרכזי בריאות נחשבים ביותר. בואו לא נבייש את עצמינו. נשקיע מאמץ להבין באמת ולהישמע מקצועיים.

מסתייגת

מהסייפא שלך. "בואו לא נבייש את עצמנו?" למה לכלול את כולנו בדוח העילג ההוא? ולשאלתך - כן יצא לי לקרוא דוחות עילגים. גם של רופאים. אז? נו-נו-נו לא עוזר. צריך ללמד ולהדריך - לפחות את אלו שעוברים 'תחת ידך'.

1נ ג ב

New member
כמרפאה בעיסוק שכותבת דוח"ות לרוב

וגם מקבלת כאלה- מצד אחד נורא מעצבן שיש שגיאות הקלדה או אפילו שכתוב שם של ילד אחר בגוף הדו"ח או אחוזונים שלא מתאימים לתוצאות וכמובן שגיאות של ניסוח (אני מבינה שלזה התכוונת),אבל מצד שני יש כזה עומס בעבודה שאין מספיק זמן כדי לעבור שוב ושוב על הדו"ח. לדעתי הרבה יותר גרוע שכותבים את הדו"ח בשפה כזו ששהורים לא יכולים להבין מה כתוב ושמשתמשים בסיסמאות "מתקשה לשמר קשב לאורך זמן" "בודק גבולות". אני יודעת שפעמים רבות אני נותנת לאחראית שלי או לחברה לעבור לי על הדו"ח, או על החלק הבעייתי לדעתי ויחד אנחנו מתקנות. אני יודעת שבאוניברסיטה העברית יש קורס של ד"ר נעמי ויינטראוב שעוסק באיך לכתוב דו"ח.וחוץ מזה- בריפוי בעיסוק מייחסים הרבה יותר חשיבות לכתיבת הדו"ח מאשר בסקטורים אחרים...

אני מדברת בעיקר על

על ניסוחים כאלה שגורמים לי לחשוב שהכותב אינו מבין את משמעות הדברים. אולי זו רק טעות בניסוח אבל זה נראה רע. לתת לאחר לעבור על הדו"ח זה בהחלט אפשרות טובה. נדמה לי שאנחנו מייחסים חשיבות רבה לדו"ח בין השאר, כי למרות כל הנסיונות להפוך את העבודה שלנו ל"מבוססת על עובדות", אנחנו עדיין בעיקר מתארים מצבים , וזה דורש הרבה מילים ותיאורים מדויקים. במקצועות אחרים שדומים לנו בכך, כמו פסיכולוגיה, קלינאות תקשורת או הוראה מתקנת, הדוחות ארוכים ומפורטים יותר משלנו. וליעל. כתבתי "בואו לא נבייש את עצמינו", כי לא רציתי להסתכל מלעלה ולהצביע: "את, את, אתה ואתה! היטיבו דרכיכם!" גם אני צריכה להזכיר לעצמי מידי פעם להיות ברורה.

Mנטה

New member
נו במת

השפה של כולנו על הפנים ואף אחד כבר לא יודע איך מדברים עברית תקנית, בכלל עברית תקנית הופכת להיות מצרך נדיר כל כך שהיא כבר לא מובנת לרוב האנשים
ובנוסף על כך, יש הרבה אנשים שמתקשים מאוד בכתיבה. ובדיוק בגלל זה נוסחאות הן מצוינות לדו"חות. בכלל, היתי אומרת, שמי שהלכה לרפב"ע היא לא במיוחד מישהי שרצתה לשבת כל היום ליד המחשב, ויש תקופות שזה מה שעושים מרוב שצריך להספיק מלאנתלפים דו"חות. having said all that גם לי קשה לפעמים עם דו"חות שאני מקבלת. הרבה פעמים קשה לי עם הסגנון (כי הוא כל כך שונה משלי
) הרבה פעמים אין לי מספיק אינפורמציה או שאני מרגישה שניתנה המון אינפורמציה אבל לא ניתן עיבוד שלה. בקיצור, גם לי יש טענות רק שאני משתדלת איכשהו להבין את כולם בענין הזה (ולפעמים גם את עצמי).

zebrra

New member
בדיוק השבוע

קיבלתי דו"ח סיכום טיפול שנכתב על ידי מרפאה בעיסוק באחד ממרכזי השיקום במרכז הארץ. המטופל עליו נכתב הדו"ח היה ממין זכר, אך בגוף הדו"ח לפעמים נכתב עליו בלשון זכר ולפעמים בלשון נקבה (דבר שמעיד אולי על העתקה מדו"ח לדו"ח מבלי לשים לב לפרטים). טעויות הכתיב היו מאד חמורות (סוג טעויות שגרמו לי להניח שכותבת הדו"ח עולה חדשה) והניסוחים היו בלתי ברורים. אין לי טענות כמובן לטעויות או ניסוחים של עולה חדשה, אבל בהחלט יש לי טענות לשותפיה או לאחראים שלה שלא רואים חובה לעשות הגהה לדו"ח כזה לפני שהוא מודפס ויוצא להתפזר עם הרוח. זעזע אותי שדו"ח כזה נמצא בידיו של אדם שיתבקש עוד מספר לא מבוטל של פעמים להציג את החומר הרפואי שבידיו לכל גורם שיתבקש מעתה ועד עולם להמשיך בשיקומו. כן, הפנים האלו מאד לא מחמיאות למקצוע שלנו. יצא לי לראות לא מעט דו"חות של אנשי מקצוע, וההנחה שעלתה כאן כאילו כולם מחפפים ממש לא נכונה.

1נ ג ב

New member
ההנחה היא לא שמחפפים

אלא שפשוט אנחנו מרבות להשתמש בסיסמאות (גם אני)במקום לספר בדיוק מה היה. חוץ מזה לי באופן אישי מאד מפריע שיש שגיאות כתיב או שנראה כאילו העתיקו חלק של אבחון ממישהו אחר...זה נראה מאד לא רציני לטעמי.

דו"ח עילג

על שפה עילגת ניתן עוד לעבור לסדר היום. אך היום מקבלים דוחו"ת בעידוד קופות החולים שבהם אין שום תןכן שכן חל להעביר אבחון בשתי פגישות ועוד לשלם על זמן כתיבה.ניתן הרי לקחת מידי מן ההורים, להעביר אבחון, לסכם אותו, ולעביר מידע להורים ב45 דקות.או, שבודקים רק את הסימפטום ולא מחפשים את הגורם. לא אחת אני עושה אבחוןנוסף או לפחות השלמות מהותיות כדי לקבל תמונה שלמה.

xxxxx11

New member
מילה על מקצועיות

עם כל הבקורת על העלגות בכתיבה, אותי מרגיז כשכותבים שילד לא יכול לעשות משהו (כמו למשל לאחוז עפרון בצורה מסויימת) כשבעצם הדבר כלל אינו נדרש בגילו, כאילו יש נתק בין גיל הנבדק לדרישה ממנו. זה לא קרה לי הרבה אבל כשזה קורה אז באמת זה לא מקצועי.

אנדימן1

New member
הכללה גסה

בתור אחת שכותבת דוחות העשויים להגיע לבתי משפט, אני חייבת לציין שקראתי את הערותיך והופתעתי. אני חושבת שלא ניתן לעשות הכללה כזאת גסה. ישנם הכותבים עם שגיאות וטעויות וישנם הכותבים בניסוח ובשפת רחוב, וישנם הכותבים בצורה מקצועית, ללא טעויות ואף בצורה הראויה לגאווה. שימי לב שבכל דוח ישנו אדם החותם את שמו, והוא ורק הוא, ראוי להתבייש. היה לי ויכוח בעניין עם אחד מאנשי הצוות, שביקש לנסח דו'ח באופן שונה ובתחילה התנגדתי ותוך כדי דיונים בעניין, שוכנעתי שיש להתייחס לחתימה בתחתית הדוח. אני מסכימה עם המגיבות לנושא שניתן ללמוד ולשפר, אך חייבת לציין שהמרפאות בעיסוק עמן אני עובדת כותבות בצורה יסודית ומקצועית. הערה נוספת: כתבת "איך אסתמך על....." אף פעם אל תסתמכי.....

עילג ?

סליחה ! לא מצאתי עילגות בדוגמה שנתת ... צ'טערת ! בסה"כ משפט משובש מעט, שאומר משהו על האופן בו הילד מווסת לחץ על העפרון, כנראה מעוד כמה משפטים ברצף שמתארים את המיומנות הגרפית שלו. יותר כואב לי לראות דוחות .. שמתעקשים לשמור על מונחים ש"זמנם מתחיל לעבור ..." בלי שום "שלב בניים" שמראה על אינטגרציה של החדש עם הישן .. המלצות על יעדי טיפול , כמו "שיפור התאום הבי-לטרלי" ... או "שיפור הביומכאניקה של כף היד" ... יותר כואב לי ... שפוגשת את העיקשות "שלנו" ( בלי להגיד אתה ואת ואתה בכלל !), להשאר עם המוכר, בגלל ש"להתחדש" דורש שינוי. עילג - זאת ההתיחסות המתנשאת שעולה מכמה מן הדוחות עילג - זה ביצוע אבחנה "חד משמעית" בלי אפשרות לקחת בחשבון ששניה אחרי שהילד יצא מהחדר הוא נראה אחרת. עילג - זה לבנות סיפור שלם, על סמך אינפורמציה המתקבלת ב- 45 דקות אבחון ( בלי להלחם על אבחון מכובד ומקצועי !) עילג - זה גם שום מילה על איך ההורים תופסים את הילדם ואת קשייו, או אולי כמה כוחות ( סתם ככה בשביל לראות איפה אנחנו נמצאים ?) מקווה שלא פגעתי באף אחד, זאת לא המטרה .... אבל שגיאות כתיב, או כתב בלתי קריא, זאת עילגות קטנה ממש .

yuga

New member
כתיבת נכונה.....

אני דיי חדשה במערכת. בעבודתי נתקלתי במספר דו"חות ממרב"ע ומהתפתחות הילד ממספר מכונים שונים. יש לציין כי הדו"חות שונים מאוד זה מזה. יש המפרטים,יש מקצרים.... יש דו"חות עם פרטי המקום, ויש שלא.... יש החותמים ויש שלא.... וכו' וכו'... ואני לא מדברת על אבחון מהתפתחות הילד מאחת קופ"ח שהגיע עם היסטוריה רפואית של ילד אחר... אמנם אנחנו מספר קטן של מרב"ע פה בפורום, אבל אולי אפשר לנצל שרשור זה לניסוח מספר כללים של "עשה ועל תעשה" בכתיבת דו"ח ועם אפשר עם דוגמאות (כמובן שבלי פרטים מזהים). אני מאמינה שזה יכול לסייע לי ולעוד רבות חדשות וותיקות שמקבלות לרוב דו"חות מאותם אנשי מקצוע ואינן נחשפות לפורמטים חדשים.

רעיון מעולה

מי שיש לו פורמט מוצלח לדו"ח בתחום בו הוא עובד מוזמן לשתף. במסגרות שונות (קופ"ח, משרד הבריאות...) נעשו נסיונות להכניס דו"ח אחיד (אליבא הטרמינולוגיה) אני לא בטוחה שיצא מזה משהו מחייב. ראיתי פעם בחטף דו"ח פרופיל עיסוקי של המכון להתפתחות הילד בצפת. אהבתי מאוד ומאז אני כבר חודש מתכוונת ליצור קשר. אם אתן פה בפורום.... יש השתלמויות שבהן מקדישים זמן לאיך כותבים דוחות ברוח הידע שנלמד. כמו בקורס של ליקויי כתיבה. אני אישית אספתי ממקורות שונים ובניתי פורמט משלי. אם זה מעניין את משהו אני אצרף.

דוחות...

אם יש משהו שאני שונאת במסגרת עבודתי - זה כתיבת הדוחות. וכיום יותר מבעבר אני נדרשת לכתוב מספר אין סופי של דוחות עבור כל מטופל לצורך קבלת אישור המשך טיפול. שנים אני מייחלת לתוכנה שתאפשר לנו כמו לרופאים ללחוץ על המשפטים המתאימים וזהו, סוף לשעות המרובות של חשיבה, סגנון וכתיבה מתישה. בכל שבוע אני מקדישה כ- 3 שעות לכתיבת דוחות עבור כ- 15 מטופלים. לי זה נראה מוגזם. מי משלם על זה ? הילדות שלי, הבעל שלי, אני אבל בטח לא קופות החולים. מספר פעמים ניסיתי לכתוב על פורמט של דוח קיים אבל זה לא מסתדר. כל ילד כ"כ שונה, התהליך הטיפולי שונה וכך יוצא שכל דוח נראה אחרת לגמרי. אבל... מאחר סיימתי את לימודי התואר הראשון מזמן והשני כלל לא ברב"ע אז אני מתקשה לשנות את הדפוסים המקובלים עלי בהתאם לטרמינולוגיה החדשה. ללא ספק זוהי למידה חדשה, נדרשת אך כמעט בלתי אפשרים עבורי לנוכח הדרישות ועומס המטלות. אשמח אם נוכל במסגרת פורום זה להעלות סגנונות שונים של דוחות מומלצים.

למעלה