דו"ח מצב

האדרים

New member
דו"ח מצב

היי, מזמן לא עדכנו אתכם מה מתחדש אצלנו. אז ככה, במהלך החודש-חודש וחצי האחרונים סיימנו להרכיב את הפאזלים הבאים (כולם בני 1000 חלקים) - קליאופטרה של קלמנטוני - פאזל השעונים המקסים שכתבנו עליו - פאזל פוטומוזאיק של פו וחברים עכשיו אנחנו במהלך הרכבה של פאזל אודות תולדות השוקולד - פאזל קצת שונה של חברת BGI - החברה של הפוטומוזאיק למיניהם. כפי שתוכלו לראות בתמונה המצורפת, זה פאזל שמתאר את תולדות השוקולד וכולל רמזים להרכבה לפי סדר מסויים (כמובן שאנחנו לא בונים אותו בדיוק לפי המסלול המומלץ, ובכל זאת...) ההתחלה בריבוע השמאלי העליון - צבוע באדום. בהמשך יש רמזים לכל ריבוע/מלבן שבא אחריו. כל רמז כולל שם של חפץ בתוך חץ שמכוון אליו ואחריו החפץ עצמו. במרכז - ערימה של שוקולדים שונים. בכלל, ל- BGI יש פאזלים מעניינים (כולל חלקים שונים מהסטנדרט המוכר) ומקווים שישכילו להביא אותם לארץ.

123נעמי

New member
ללקק את הפאזל../images/Emo9.gif

איזה יופייייייייי זה פאזל יפיפה תמונה נהדרת ממש מיוחד - כל השבחים מגיעים לו. תיזהרו לא להשמין מהריח

מממאיה35

New member
אפשר קצת טיפים

איך הרכבתם את הפוטומוזאיק? מיון, הרכבה וכו וכו.. כל דבר יתקבל בברכה,

האדרים

New member
פאזלי פוטומוזאיק

היי, עד כה הרכבו 2 פאזלים כאלה: פאזל דולפין ופאזל של פו וחברים. אמנם יש דברים משותפים (כפי שתביני בהמשך) אך יש שוני מהותי ביניהם: פאזל פו וחברים צבעוני למדי ולכן היה קל יותר להרכבה (מיונים לפי איזורי צבע) לעומת פאזל הדולפין שמגוון הצבעים שלו מוגבל. *** הערה חשובה: 2 הפאזלים הנ"ל הגיעו בצירוף של פוסטר (תמונה מוגדלת של הפאזל) - בפאזל הדולפין כמעט ולא נתקלנו בתמונות זהות. - בפאזל פו וחברים היו תמונות רבות שחזרו על עצמן. אני נוהגת להשתמש בפוסטר ולאתר כל חלק לפי התמונות שלו (זהירות, מאמץ את העיניים, כדאי להעזר בזכוכית מגדלת). אבא-אדר מרכיב בד"כ לפי צורות החלקים (כל אחד ודרכו) המיונים כאן שונים מהרגיל היות וברוב המקרים אפשר לראות את ה"כיוון" של החלק לפי הציורים ולכן גם אם יש חלקים בעלי צורה זהה חשוב מאוד הכיוון שלהם - זה מאוד מאוד עוזר. הערה נוספת למקרה שמצורף פוסטר - לרוב, המסגרת לא חופפת לגמרי לתמונה, כלומר בפועל (בפאזל) יש עוד שורה-שתיים שאינן מופיעות... זה על קצה המזלג, מקווה שעזרתי. אמא-אדר. נ.ב. הפאזל הנוסף שלנו של פוטומוזאיק הגיע ללא פוסטר ונראה לנו שהוא יהיה אתגרי ומעניין

Lanni

New member
בד"כ זה לא הפוך?

שבתמונה יש איזו שורה או שתיים שלא מופיעות בפאזל?

מממאיה35

New member
הפאזל שלי בלי פוסטר

אבל מצד שני יש יחסית הרבה צבעים למיין לפיהם.. והטיפ של לסדר את החלקים לפי הכיוון שלהם מעולה
. נראה לי שאני במקרים של פאזלים כאלה, שכל החלקים אותו דבר (צבע אחיד) מרכיבה כמו אבא אדר - לפי הצורות.. אז הטיפ הזה עוד יותר מעולה,
בנתיים הפאזל לא התקדם מעבר למיון, אולי במהלך השבוע הבא עלנו לטובה. להתראות וחג שמח!

למעלה