דו"ח מועדת שילוב

abashel13

New member
דו"ח מועדת שילוב

נוכחים: מנהלת התיכון, יועצת, מחנכת, מורת שילוב, אבא, נער המאובחן כאספרגר, מנהלת המתי"א, אחראית תחום במתי"א

סקירת שנה"ל שמסתיימת והכנות לשנה"ל הבאה עלינו לטובה... כמובן שמתחילים בנער, עוברים דרך הלימודים וממשיכים להשתתפות החברתית...
השנה (כיתה י') קיבל 24 שעות סייעת ו-4.7 שעות הוראה פרטנית והתאמות מירביות בבחינות. נמצא בכיתה רגילה וכרגע בעיצומה של תקופת בחינות המתכונת...

כפי שסיפרתי בעבר בני החליט בסוף ח' לעבור לכיתה רגילה מכיתת ליקויי למידה והמערכת התגייסה בהליך מהיר לאשר לו את כל הסיוע האפשרי. כיתה ט' עברה בהצלחה ולפני כיתה י' כבר נעשתה ועדת שילוב מסודרת כאשר כל הנפשות הפועלות התחלפו. מנהלת, יועצת, מחנכת וכו'
כיתה י' מגיעה עכשיו לסיומה וגם זו עברה בהצלחה יתרה ולראייה במשך כל השנה התייצבתי בבי"ס כמו כל הורה ליום הורים ולאירוע שכבתי אליו הוזמנו כל ההורים. פה ושם קיבלתי סמס מהסייעת בעניינים סידוריים ולפני ועדת השילוב הסתבר שבני רוצה להיות נוכח בה.
במהלך הישיבה דובר בבני, בלימודיו וביחסיו עם בני כיתתו ולא פעם נשאל בני האם "זה בסדר" שמדברים ככה עליו. והוא ענה שזה בסדר גמור... ו"זה בסדר?" שנשאל מייצג את יחס בית הספר והמתי"א אליו...עד כדי כך זה בסדר "הזה בסדר?" שאני טענתי שאני כבר לא מייצג אותו כי אין צורך וכי יחסיו עם בי"ס טובים לפחות כמו יחסיו איתי ויחס בית הספר אליו טוב מיחס בית הספר אליי כי אותי מזמן לא מעדכנים בפכים הקטנים כמו התעצבן, הפך שולחן, שטף פנים, איחר או הסיסמא שפעם חזרה על עצמה שוב ושוב, "משהו לא בסדר עם הילד הזה".... והפלא ופלא זה אותו בי"ס ששינה את פניו וזה אותו הילד שפניו השתנו כי המשפטים הנאמרים עליו בישיבות שאני נוכח בהם, תפקוד בי"ס כלפיו והצורך בתיווך, דומים יותר ויותר למשפטים שאני אמרתי בכיתה א' ובכיתה ב' וכה הלאה.
מפניני המחנכת בישיבה שאמרה כי בני הוא ילד מיוחד והיא אוהבת אותו, או שגם היא רוצה 4.7 שעות פרטניות, או שהסייעת עוזרת לה בעצם נוכחותה ולכיתה לא פחות מאשר לבני התחיל להיווצר רושם שהכל דבש אבל אחראית התחום במתי"א שבאה לבדוק את ההתאמה לטבלת הסיוע על פי קשיים ולקבל תשובות כנות ואמיתיות של מה יקרה במידה ולא יהיו 24 שעות סיוע...וכשהתחילו השאלות על קשיי ההתאמה בינו ובין המערכת הוא נשאל שוב ושוב אם זה בסדר שמדברים על זה...
וכמובן שענה שכן...
נו טוב... הם עושים את עבודתם בלב פתוח ובאוזן קשובה לבני ואני מיותר לגמרי כי מה שנעשה פעם היה הפוך ואלמלא ייצגתי אותו אז כנגדם לא הייתי יודע עד כמה טוב ייצגתי אותו אז...
להגיד שהילד פורח יהיה לא מדוייק. בכל זאת הוא לא במקום האידאלי לצמיחה אישית... זה בי"ס... הלו... גם הוא אמר את זה תוך כדי הפגישה... אבל לומר שנוצר שיתוף פעולה פורה בין המערכת המסורבלת והנער המיוחד המוכיח כי סביבה המתאימה עצמה למיוחדות של פרט יוצאת נשכרת מהיחסים לא פחות מאשר הנער.
לא נסתום את הגולל כי יש לנו עוד י"א ו-י"ב אבל ט' ו-י' הראו כי אפשר ואפשר לשלב גם בתנאי המערכת של היום וכולם מרוויחים.

מרגש אני עם
של התרגשות מהפוסט הזה

dina199

New member
רק שאלה אחת : כשהם שואלים 'זה בסדר'

והוא עונה 'כן , זה בסדר', האם כולם מתכוונים לאותם דברים ?
אני מקווה שהוא לא עונה 'כן , זה בסדר' כי זו תשובה אוטומטית ו/או תשובה של חוסר הבנה למה מתכוונים בדיוק (כי זה כללי)

abashel13

New member
לפי מיטב היכרותי איתו

הוא לגמרי מבין את השאלה במובן זה שהוא שמח לא להיות שקוף עבורם... בשעה שהרבה פעמים הוא מעדיף להיות שקוף...

עושה רושם שמה שהצליח בעיקר עם השילוב הזה שהוא לא אספרגר עם סייעת אלא הנער הספציפי הזה עם המיוחדות שלו... גם הם וגם הוא מכירים באלה

ואני מסתכל מהצד ונהנה

schlomitsmile

Member
מנהל
גם ה
יקבל בשנה"ל הבאה 24 שעות אם הבנתי נכון את שאלתך, את מניחה שאספי
בהכרח בתפקוד מאד גבוה וצריך פחות.
זה לא תמיד נכון.
ה
למשל בתפקוד מעורב, בינוני.
מעבר לזה, זה כמובן כרגיל עניין של הנפשות הפועלות-
אם הגורמים המשלבים באמת מגוייסים לעניין,
הם מוצאים את השעות הנחוצות.

abashel13

New member
אני לא השגתי דבר

הוא בחר לעבור לכיתה רגילה כלשונו ואני רק ייצגתי את בחירתו

ובי"ס יחד עם המתי"א בישלו את חבילת הסיוע...

כשאמר בסוף ח' שהוא רוצה לעבור לכיתה רגילה כדי שיהיה לו עתיד כלשונו

זה נפל על אזניים מבינות במובן זה שהכיתה הקטנה מפסיקה להתקיים בתיכון

ובוגריה מתפזרים למקומות בהם הלמידה היא ברמה נמוכה מהרמה שבני מסוגל לה

כך שעתיד בבי"ס זה אכן היה לסייע לו בכל אמצעי לעבור לכיתה רגילה...

הוא בישירותו ובבוטותו מנהל מו"מ מאוד מוצלח עם המערכת יחסית אליי

ואני משתדל לא להפריע.

שלומות0

New member
שימשיך להיות רק טוב ובהצלחה

זה מראה לנו שמאוד תלוי בנפשות הפועלות וברצון הטוב שלהם, וכמובן בילד עם הרבה מוטיבציה,
רק שילוב של השניים הוא המתכון להצלחה...

למעלה