דו"ח דולפינריום

aligator point

New member
דו"ח דולפינריום

שלום לכולם. היום החלטתי לנסות לדוג בורי בבוס.לאחר שקראתי את המאמר ואת המלצותיכם,לקחתי את הבוס הפשוטה והישנה שלי חיברתי חוט מוביל 0.20 +מצוף קטן(0.9 גרם)+משקולת פקמן הכי קטנה שראיתי(קניתי קופסא עגולה עם כמה גדלים,לא כתוב משקלים)+קרס מס' 12 מחוברת לחוט(קנויה קשורה). הכנתי בצק מסטיק ואספתי לחם בשביל ריסוס.הגעתי לדולפינריום ב 6:15 בבוקר.ים סוער חבל על הזמן.מתיישב באמצע המזח מרסס לחם,גובה המצוף 80-90 ס"מ מהקרס.המצוף שוכב (זה שעומד ליידי עם מצוף גבוה יותר ואצלו יושב במים כמו שצריך).מוסיף משקולת קטנה אבל המצוף שוקע.מוריד את המשקולת הנוספת ומנסה לדוג עם מצוף שוכב ומתחיל להוציא בורים קטנים(בערך 10-15 ס"מ)זורק אותם חזרה ומוציא אחד בערך 20 ס"מ ושומר אותו(המצוף עומד קצת שוקע),חצי שעה עוברת המצוף פשוט שוקע ומוציא אחד בערך 30 ס"מ מביא אותו אליי מחבק אותו שלא יברח ומניח בסל.לאחר מכן מוציא מרמירים,בורי קטנים,קווה קווה ומשחרר את כולם. השאלה שלי היא:איך בורי נותן למצוף לשקוע???(אני הבנתי שאני אמור לראות רק תזוזות קלות של המצוף)האם זה מכיוון שהמצוף מאד רגיש? האם השתמשתי נכון בציוד ובשיטה? האם טוב לדוג בנמל יפו ליד הסירות בשביל להוציא בורים? תודה לכולם.

לא הייתי ממליץ לאכול אותם

אצלנו מכנים אותם בורי נפט - יכולים להיות טובים כפתיונות

aegent1

New member
בקשר לבורים

א. אני חושב שאתה עובד נכון, (לא כתבת איך וכמה ריססת את הלחם במיים, אולם אני מניח שבסדר) ב. הנסיון והזמן יעשו את שלו, ותתמקצע ג. מה היה מצב הבורים אצל השכנים לשובר בדולפינריום? בקשר לאיזון המצוף והמשקולת באם הסט שהכנת שוכב על המיים, והוספת משקולת קטנה נוספת גורמת לשקיעת המצוף, עשה נסיון בבית בסיר עמוק מלא מיים. נסה עם מצוף 0.6 גרם, 0.9 גרם חרוטים נסה (וקנה לפני כן), מצופי עט (אורכים כאלו), במשקלים קטנים זהים השחל המצוף בחוט, הדק משקולת וראה אם יש איזון (גוף המצוף שקוע כולו, ורק ראשו והסטיק בולט מהמיים), שחק עם המצופים והמשקולות עד שתגיע לסט נכון, לכל גודל מצוף, וזכור את הערכים, לפעמים הבאות. בעקרון, וכתבתי לא אחת, הבורי אינו דג שמושך הפיתיון במכה למטה, ומקבלים את מה שכולם מכנים "שקיעה". הבורי, אוכל-מוצץ-מושך, הפתיון ,יותר באופן אופקי ולא אנכי. ולכן, רוב התפיסות שלי עם הבורי, הם לא כאשר יש "שקיעה" אלא, כאשר יש תזוזות ומשיכות, ימינה או שמאלה, ככה משיכות קטנות, ובהרבה מקרים בכיוון מנוגד לתנועת המצוף בגלל הרוח והזרמים. כאשר יש לי כבר שקיעה", זה דג אחר, כמו אראס, סרגוס, מנור, כחילה, וכו'

aligator point

New member
עוד בנושא הבורי

קודם כל תודה על התגובות ועל העצות. מצב הבורי אצל השכנים לא ראיתי דייג שהוציא בורי בגודל נורמלי (אף אחד לא ריסס,ביקשו ממני אפילו מצוף קטן)לדעתי חוץ ממני באותו יום אף אחד לא בא מיוחד להוציא בורי.את השיטה לדוג בורי אני לומד מכם כאן בפורום. כל כמה זריקות ריססתי כמות של כף יד(חלק מהלחם צף). הים היה ממש סוער ואני פשוט לא מבין איך אפשר לזהות תזוזות מצוף עדינות (זו בעית הבעיות שלי בדייג בורי--זיהוי אכילה). חוץ משקיעות המצוף הוצאתי את הקטנים לאחר שראיתי את המצוף מקפץ קצת(אבל לדעתי הקטנים אוכלים באגרסיביות יחסית לגדולים). הייתי שמח לדעת היכן יש מקום טוב לבורים(אפילו בשביל להתאמן בכדיי לזהות אכילות).כמובן עדיף מקום שהבורי נקי.איך המרינה בהרצליה בשובר הגדול,נמל יפו?מהם השעות הטובות להוציא בורי? שוב תודה לכולם ותודה מיוחדת לagent1.

aegent1

New member
מואד יתכן של היו בורים גדולים בכלל!!

אל תתיאש! בשבת הייתי בים משעה 0600 ועד השעה 1100, תפסתי הרבה דגים מכל הסוגים, ורק שני בורים, בגודל של 20 ס"מ. שבוע קודם, הוצאתי גם הרבה דגים, אולם אז הוצאתי מעל 10 בורים שהיו במשקל של 400-700 גרם , חתיכה, ממש ענקיים. זה עניין של מזל של כניסת בורים למקום שאתה עובד בו. בים סוער יש בעייה מאוד קשה לעקוב אחר תנועות ותנודות המצוף במיים, נוסף לכך השט של פני המיים נע כמו מכבסה עם קצף לבן, והמצוף הקטנטן, שוקע ועולה חליפות עם הזרמים. בים סוער, תוסיף ללחם המעוך והסחוט חול ים, ביחס של 1/3 חול ו- 2/3 לחם, וזרוק גוש שחלקו ישקע ברדיוס שאתה עובד בו, וחלקו ינוע ברדיוס גדול יותר. בהתחלה, ניתן לזרוק פיתה רטובה וסחוטה וחתוכה לחתיכות קטנות, הן נישאות עם הזרמים ומגיעים רחוק, כיוון שהן צפות, אולם הם מסמנים לבורים ואחרים את הנתיב אל מקור הלחם. ותתפלא מאיזה מרחק הדגים מגיעים עד אליך, יש לשמר כל הזמן את מסלול נדידת הלחם, ממך והלאה, ולא לעשות הפסקות של עשרות דקות ללא זריקת לחם למיים. באם אתה עושה הפסקה אוכה של יותר מ- 20-30 דקות, לקפה או לתה או סתם יושב או הולך לאוטו, תמיד תתחיל את העבודה מחדש על ידי ריסוס של מספר כפות לחם, בהפסקה של דקה שתיים בין אחת לשנייה, ורק אחר כך תתחיל לעבוד.

בשרטי

New member
בהמשך לדברי יוסי...

בשבת ראיתי מישהו שהסביר לי איך הוא עושה מלכודת לבורים: הוא לוקח רשת דייגמשהו כמו 40 ס"מ על 40 ס"מ-יוצר ערסל-ז"א מקווץ את 2 הקצוות וצמיד אותם יחד,ואז נוצר לו מאין שק/ערסל שנראה כשרוול. לתוכו הוא מכניס לחם יבש שנתפס טוב ברשץת וזורק-באים הבורים ונתפסים! מה שטוב הוא שבורי קטן יכול לברוח והגדול נתקע.... יש למישהו מושג היכן משיגים רשת כזו? נראה לי שזו שארית מרשת גדולה

בקשר לרשת.

מה שנראה לי זו הרשת שהילדים הקנים מקבלים עם הכדורים(מתנפחים) שלהם . הרשת שעוטפת אותם נראת לי מתאימה למשימה הזאת.

פלאטון 1

New member
א.הדולפינריום מקום מצויין להתאמן .

ושם הבורי נקי יחסית לנמלים והמרינות . כשהים עובד חזק , אתה יכול לדוג לכוון השני של השובר , דהיינו הבריכה . לגבי שעות , כל שעה טובה לדייג בורי , אני תופס גם בבוקר גם בצהריים וגם בלילה , מזה עשרות שנים . בלילה אין אראסים . לגבי שקיעת המצוף , אם הדייג מתבצע בשעות הראשונות של הבוקר , בתאים של ים עובד וראות חלשה , הבורי אוכל כמו מטורף כמעט כל דבר . תנסה לדוג באותם תנאים ושעות במקומות סגורים כמו נמלים ומרינות , ותראה את ההבדל .הוא ממש עושה טובה שהוא אוכל , ובקושי תראה סימני אכילה על המצוף . דייג הבורי משתנה ממקום למקום , ואין תאוריה אחת שמתאימה לכל מצב . אז אם המצוף שקע לך , ותפסת בורי , זה בסדר גמור , סימן שכך היה צריך לקרות באותו מצב באותם תנאים שהיו באותו זמן . חוץ מזה כל תאור הציוד שרשמת , בסדר גמור , אתה בכוון הנכון . בהצלחה בבאות .

aegent1

New member
פלאטון 1 בקשר לבורי בלילה

האמת אי לא הולך לדוג דגים רגילים בלילה (בורי, אראסים, מנורים כחילות וכו') , רק על פתיונות ועל חי. ואולי הפסדתי שלא ניסיתי לדוג בורים בלילה? אתה עובד איתם רגיל כמו ביום (כמובן בתוספת הסטיק המאיר התקוע במצוף)? יפה שאתה הולך כל הזמן לדייג, ויפה הרבה יותר שאתה תופס כל השנים, בין השורות מבצבץ מקצוען אמיתי! הבעייה בבוקר מוקדם בתפיסת הבורים, שהיכן שאני הולך בחיפה, יש שם דייגי רשתות הזורקים רשתות מהלילה, ובאים בבוקר ואוספים, כך שאם אני זורק להם את הרוסה, הם באים ונתפסים ברשתות ולא אצלי חחחחחחחחחחחחחחח כך שאני צרך לחכות שהם יוציאו את הרשתות שלהם בשביל להתחיל לעבוד. ושמע משהו מעניין לבורים. בריפים כמו של שקמונה, ישנם קטעים גדולים המוצפים במיים, ועומק המיים שם נע בן 10 ס"מ לחצי מטר, במבנה סלעי. יום אחד, לא ניתן היה לעמוד בים הפתוח, ועמדתי על הריף רחוק מהים, אולם עם כיוון כניסת ויציאת מיים מהים אל הריף. זרקתי שם, על הבריכות הללו את הרוסה, ואחרי 20 דקות הוצאתי מכת בורים שחבל על הזמן. הם, הבורי, נכנסים מהים העמוק בבריחתם מהטורפים, אל הריף עצמו, ונמשכים כמו משוגעים ללחם, ושם אתה עובד עם מצוף בגובה אפס, בגודל 0.6 גרם ובלי משקולת בכלל!!!, עם קרסין יחידות 12-14 בהצלחה

למעלה