דו"ח בולונז , יפו

EliavMe

New member
דו"ח בולונז , יפו

מגיע לים ביפו בשעה 6 מתמקם על שובר עם הרבה מערבולות וזרמים חוזרים, זריקה ראשונה ויוצא סרגוס בגודל כף יד . מרגיש שיהיה חגיגה ואכן יוצאים סרגוסים בקצב טוב נהנה מכל רגע ומתקפל בשעה 7 וחצי .
סה"כ נתפסו 15 סרגוסים או יותר , 11 ראויים נשמרו השאר חזרו לים.
פתיון - פילוטה (מתכון של הנצרתי) . קרסים מספר 6. חוט 0.30.

shragam

New member
יופי של ארוחה לשעה וחצי של ים
בתאבון

יפה ידידי,

בשבועיים האחרונים שמעתי לפחות 999.99 תירוצים ,סברות , תאוריות וסיפורים שונים ומשונים על כך שאין דייג . חלקם אפילו מדייגים ותיקים ביותר של פילוטה ,סרגוסים וכו ".
התוצאות שלך מראות כי הסיפורים לא תמיד נכונים .

הדוח שלך אחלה ,קצר קולע ולעיניין . באתה , קיבלת מנה יפה לצלחת , והתקפלת מייד בלי יותר מדי השתהויות . זה הדייג .

כל הכבוד .

דייג בוס של פעם .

אצלי בחודש האחרון :
שלל גדול של בורים ,כחילות ,סרגושים ,אראסים ,טלויזיון , וקואק קואקים , בדייג משולב יום לילה ,מזח המזבלה בין יפו לבתים ,פיתיון פילוטה מפיתות טריות עם ממרח אנשובי וסרדין קפוא מהשוק . הכל הכנה במקום .

aegent1

New member
פפו נשמע מעניין המתכון שלך

לו הייתי דג, הייתי קופץ בשמחה לאוכל הזה,

אשמח לקרוא ממך כמויות של המרכיבים השונים, ככה, כשאתה מתכנן ליציאה אחת, בשביל יום דייג, ומה שנשאר זורק לים.

הקטע של הכנת הפילוטה "הקלאסית" קצת מורכב והאמת מיותר ומסורבל מדי, למי שיוצא לסרגוסים פעם ב,

תודה

נ.ב.
להערתו של הפיראט על סיפורי אין דייג, (איני מכיר תיקוץ של 0.01, כמו 999.99, אבל זה לא העיקר, הדיוק חחח

ברצוני להעיר, שמבחינתי לפחות, אין דייג אינו משמעו שאין נגיעה, ואין תפיסה.

אלא משמעו, תפיסת דגים ראויים, שלאחר ניקיון קרביים וזימים וקשקשים, חיתוך ראש וזנב, ושאר סנפירים, נשאר מה לאכול ....ממנו לאחר הטיגון

כלומר,
בשביל הפרופורציה 95% מהסרגוסים לעיל, אני מחזיר לים, בכלל לא שם בסל.

כמו כן,
כשאני נע על הריפים ומנסה לתפוס בורים במיים הרדודים ברחבי הריפ,
אזי,
בורי של 15-20 ס"מ שנראה כצמו סיגר קובני קטן,
ושוקל בקושי 100-150גרם,
אני מוריד מהקרס,
ועם כל הכבוד שזה "בורי",
נסיך הדגים,
אני מחזיר למיים.

רק בורים באורך 20-25 ס"מ ומעלה ומשקל של מעל 200-250 גר' לפחות, אני לוקח.

מכאן יוצא,
שביציאה לים, בה נתפסים עשרה בורים, כמו סיגרים כנ"ל, ודג בורי אחד ראוי, בשבילי, זה נקרא ונשמע "אין דייג",

כנ"ל עם ארסים, וכחילות, ומנורים, ואוטאוטים וכו', עשרות, במשקל של 50 גרם ומטה, נתפסים מהם, אז מה?

איני יודע מה קורה אצלך,
למיטב ידיעתי, לא קראתי דוח דייג אחד ממך.
כמובן שיש הרבה מובאות,
אתמול, שלשום, שבוע שעבר, הייתי פה הייתי שם, תפסתי בורים וסרגוסים,
מצוינים,
וכו,
וכו'.

יש הרבה מאוד דגים בים,
אולם, בגזרת עבודת הדייג מהחוף, ועל השובר,
ולא משנה איפה בארץ,
רבים מהם הם קטנים מדי ללקיחה הבייתה,
ולבטח אם לוקחים בחשבון נקיון ואכילה.

ולדעתי,
זאת מפאת החריש העמוק והנורא והמזעזע ,
שבמבצעים בעלי רשתות החסקה,
מאות פעמים בשבוע על גזרת ריף מצוקמקת,
יום יום, לילה לילה 7 ימים בשבוע,
העובדים עם רשתות,
שגודל עניהם הולך וקטן,
כך,
שגם הם מוציאים עשרות ומאות קטנטנים,
זורקים אותם מתים לים או על החוף,
ולמעשה מחסלים בתי גידול, שלמים.

למרות הנאמר לעיל,
יש ויהיו מקרים,
והם משאת נפשו של כל חובב דייג,
שהוא יפול על להקה של גדולים,
שמשום מה החליטה להיות בסביבה שלו,
ולטעום ממה שהוא הכין ועמל בבית למענם.
ולא בגלל הירח,
והכוכבים,
והמזלות,
והשמש,
והריסוס,
והפתיון,

פשוט לא בגלל כלום.

הם שם,
כי בא להם להיות שם,
והם באו לאכול,
כי היו רעבים,
והחליטו לטעום,
ממך.
ולמרות שהוצאה הראשון,
והוא השתולל מאוד,
והזהיר את כל חבריו,
עדיין הלהקה נשארת ולא זזה,
ועדיין גם אחד אחד טועם ונתפס,
וחוזר חלילה.

קרה לי את זה פעם אחת בשקמונה לפני שנתיים,
אני עם בוס על הריף הפונה לבת גלים,
ולאחר ריסוס קצר וקטן,
בשעה 05:30 עד 06:00 תפסתי מספר בורים ענקיים,
שהקטן בהם היה חצי קילו, והגדול בהם מעל 800 גרם,
על בצק מסטיק.

ואיך שזה התחיל פתאום,
זה הפסיק פתאום,
בשנייה אחת,
אין נגיעה ואין תפיסה,
הדגים נעלמו,
"נסעו למקום אחר",
ונגמר הדייג.

או אז,
יבוא הדיג שמח וטוב לב לביתו,
וינקה הדגים הגדולים והיפים,
תוך שירה וזימרה במטבח,
יטגן אותם, או יעשה בתנור במתכון מורכב יותר,
ויזמין המשפחה למנה ראשונה טובה,
ואם היה לו יתרת מזל,
יקפיא מספר פרטים עודפים, בפריזר.

לזה אני קורא דייג.
ולא איסוף מחזיקי מפתחות במשך שעות, ימים שבועות וחודשים.

בברכת,
ושבו דגים גדולים לגבולם

לאייגנט

אין פה שום כמויות או מרשם כלשהו , קח פשוט פיתה טרייה , שפורפרת ממרח אנשובי כלשהו , מעט מיים , מעט יצירתיות , וזה הכל .
מה שאתה צריך קבל בסוף זה כדור בצק מסריח מעט מאנשובי , לא ממש משנה רמת הסירחון ,אם יש סרגוסים באזור הדייג שלך , לא ייותרו על ההצעה . ובכלל לא חייב אנשובי , אבל זה הכי קל ,נח ומהר להכנה מיידית בים . נתפסים על זה גם כחילות
ולוקוסים , ואםותגובה מהירה אתה רוצה גם להוציא את הלוקוס , כדאי לשמור על עירנות ותגובה מהירה אחרת תצטרך לצלול אחריו לתוך הסלעים .

בקשר לפילוטה הקלאסית ,

קראתי את המאמר ההוא ,ואני לא יודע באיזה מילה להשתמש כדי לשבח את מי שכתב את זה , אבל זה נראה לי יותר מתאים למטרות האכלת כמויות גדולות של דגים בכלובים מסחריים , ולא ליציאות קצרות של מי שחשקה נפשו לתפוס סרגוס פעם ב......

אני מכין פלוטה בכמויות קטנות וחד פעמיות מכל מה שבא ליד לפני הדייגתמיד (לקרדה מעושנת , לקרדה טרייה מהשוק , סרדין , אנשובי ,בקיצר כל מה מריח דג מסריח , ולעיתים גם מערבב כמה סוגים ביחד מהעודפים ותמיד יש ארוחה ), , ומוציא דגים באותה מידה שתופס השכן המרוקאי שיושב לידי והשקיע חצי משכורת בפילוטה .
ובכלל , הסרגוס אוכל כמעט כל פיתיון , גם תולעים וגמברי וסבידה יביאו אותם תוצאות . הפילוטה באה לתת מענה למצב של מחסור בפיתיון , או שלא היה זמן ללכת ולקנות . אבל זה לא חוק מחייב לדוג רק עם פילוטה .
דייגי רולר מצליחים יפה מאד בלילה להביא סרגוסים בהמות בלי להכין פילוטה בכלל , בטח לא מהסוג הקלאסי ההוא .

מקווה שעזרתי לאדוני האייגנט .

ליוסי איש שקמונה היקר ,

נדרשו לי רק 2 משפטים כדי להבין את תוכן ההודעה שלך כולה , לדעתי אתה נמצא על סף גבול איבוד תחביב הדייג ומעבר לתחביב אחר ושונה לגמרי ,הלא הוא כתיבת ספרים . למה שלא תנסה ,יש לך כישרון מצויין לזה .
באשר לטענותיך ,אנסה לעזור לך בטיפ קטן בתקווה שתאמץ אותו , אבל באמת שיותר מזה אני לא יכול לעזור לך . אם גם אחרי נטילת הטיפ , המצב לא ישתפר , אני ממליץ לך באמת ומכל הלב לעבור לתחביב הכתיבה באופן לא חלקי , אלא מלא .

הטיפ לדייג מוצלח לדייג השקמונאי היקר ,אייגנט :

אתה חייב שינוי של אזור דייג , וזמני הדייג . ולא רק אתה , כל אחד .
עם כל הכבוד לניסיון הרב שלך ,ויש כבוד , האזור בו אתה דג רדוד וחולי מידי להמצאות אוכלוסיית דגים שתיתן לך את חווית הדייג המוצלח .
2. השעות בהם אתה דג .
אם אני לא טועה אלה הם שעות הבוקר המוקדמות , אוקי ,לא שזה לא טוב , אבל זה יכול להצליח טוב יותר באזור מים עמוקים הרבה יותר בעל קרקעית מסולעת , בורות ומחילות בהם מסתתרים הדגים .
בקרקעית חולית לרוב הם באמת מתנהגים כתיירים , באים קצת והולכים הרבה . קשה להתמקד על להקות , כי הם לא נשארים . זו לא סביבתם הטבעית .
כך שברוב הזמן , אחרי זריחת השמש , הסיכויים לדייג טוב הולכים ויורדים , למעט נשנושים בלבד של דגיגים קטנים .

ולכן , ומתוך ניסיון , אני ממליץ לך לעשות את 2 השינויים האלה , ותראה שבתוך זמן קצר המצב שלך ישתנה . לגבי השעות ,הייתי אומר לך להקדים את הזמן שלך בעוד כשעתיים שלוש ולהתחיל באמצע הלילה . אתה עשוי לגלות חוויית דייג חדשה לחלוטין , אבל להתמיד , לא פעם כן פעם לא .

המיקום , גם מזח בת גלים לא מקום אידיאלי ממש , מאחר והעומק שם לא משהו , אבל זה עדיין מקום שמאפשר דייג בלילה כברירת מחדל . (עדיף על כלום ) ואולי קצת אראסים עם הזריחה . לא דגתי שם ,אבל מכיר את המקום טוב .
אבל אם אתה יכול למצא מקום עם עומק גדול יותר וסלעי , ולהשתקע בו בקביעות , שווה כל מאמץ .
העומקים שאני מדבר עליהם , בין 3 ל6 מטר . מקווה שתמצא מקום כזה לא תפוס .

בהצלחה ידידי.

aegent1

New member
מענה קצרצר לשני החברים ברוח שבוע טוב לכולם

לפפו היקר, אני איני אדוני, אני, אייגנט בכינוי ויוסי שם פרטי אמיתי.
ההסבר שלך מעולה, ותודה רבה לך.

הרחבת והשקעת הרבה מעבר, ועל כך, תודה שוב.

בהודעתך המקורית כתבת : פיתה טריה, אנשובי, סרדין טרי.

לכן, ניסיתי להבין, למי שאין ידו משגת פריטי קצה אלו , טרייים, האם הפשר אחרת,

וקיבלתי תשובה, שלמעשה הבסיס יהיה תמיד פיתה טרייה , אגב: למה לא בצק בדרגת צמיגות בינונית?

ולפיתה הטריה אתה מוסיף אחד המרכיבים הנוספים, על בסיס "דג" שרשמת.

כעת מניסיונך, ערבוב של מספר פריטים משנה משהו בתוצאה, או שמספיק בסיס, בלבד, שכאמור הוא פיתה+"ריח דג".

וכעת לידידנו הפיראט,

אומר, שאי ידיעת כל העובדות, מובילה להסקת מסקנות שגויות לחלוטין.

מי אמר שאני הולך "רק" לשקמונה??

איפה כתבתי זאת אי פעם?

אני סורק את החופים מג'אסר א-זרקה ועד ראש הניקרה.
בהתאם, למזג האוויר,
לרוחות,
לאיפה הייתי שבוע קודם,
לחבר יש או אין,
ועוד ועוד גורמים משפיעים.

מתץי היית פעם אחרונה על השובר בבת גלים??
לידיעתך,
הוא הפך לפאב הביית של עשרות חברה מבוגרים,
יוצאי ברית המועצות לשעבר,
בקייץ, אם אתה לא מגיע בסביבות 4-4.5 בבוקר,
כל המקומות "הטובים" תפוסים.

מדובר בפנסיונרים, שמגיעים ברגל משכונת קרית אליעזר או בת גלים,
לוקחים ארגז קרטון של בננותף על מה לשבת,
מתקדמים בזהירות רבה על הסלעים,
מתמקמים במקום בו אפשר לשבת והציוד מונח לידך,
וכן הסל בו תשים את הדגים,

השובר הזה, בסביבות השעה 7 בבוקר,
נראהכמו אצטדיון טדי במשחק על האליפות,
וכך כל שבת,
ולא רק בחגים.

והדגים שם??
לא הרבהה יותר מהריפים הפתוחים של קמונה,

והרשתות שם?
קצת פחות משקמונה,
שכן אין שם ריף, המשמש מחבוא לסרגוסים ואחרים.

לעניין,
שום כתיבה כזו או אחרת, לא תשכנע אותי,
שכמויות הדגים, וסוגי הדגים,
הנתפסים על ידי דייגי חוף או שובר או ריף,
דומים במשהו, למה שהיה לפני 5-10 שנים.

שלא לדבר על לפני 15-20 שנה.

נכון, שלעולם לא אסע עד הדולפינריום או רידינג, או מזבלת יפו, כדי לתפוס מס' פריטים,
בכל זאת יש היגיון בשגעון,
כמו גם הוצאות נלוות בלתי נסבלות,מבחינת עלות תועלת.

שיהיה לכולם בכייף,
בתחביב הנחמד הזה,
רק חשוב לשמור על פרופורציות,
ביש, וגם באין.

שבוע טוב,
ואליהו הנביא,
זכור לטוב

הכל טוב ויפה .

היה פה בעבר לא מזמן , דוח על דייג בורי מוצלח ממזח בת גלים ,אף אחד לא אמר שחייבים לדוג רק בימי שישי או שבת .

חוץ מזה ,אם זהו המצב , אולי תנסה את פארק הדייג בחדרה ואת המפרצון הקטן הצמוד לחברת החשמל שם על הסלעים ? כשיהים עובד ,יכול להיות דייג טוב .

חוץ מזה , לפני שתגיע לדולפינריום ולרידינג , יש לך את מרינה הרצליה על הדרך , שמה עומקים טובים ,והרבה אפשרויות דייג .

אם אתה מתעקש להשאר בגיזרה שלך , בגלל עוד 2 ליטר דלק , זה כבר משהו אחר .

אבל ראית שיש פתרונות רבים

שבוע טוב לך .
וגם לאליהו הנביא .

אייגונט היקר

למה אצלך הכל חייב להיות כל כך מדוייק ומדעי תמיד

אמר לך הפיראט ,תנסה להיות יותר דייג ופחות סופר , דייג זה לא מדעי האטום .לא צריך תמיד לרדת לפירטי פרטים ולחפש יש מאיין . בכל אופן , אנחנו לא בדיון על הכנת פיתיונות , אם יש לך אלה ספציפית שלח מסר ואנסה לענות לך , רק אל תחפור אחי .

aegent2

New member
"חבר" אתה חופר

התקשרו מספר השיאים של גיניס ושאלו איך ניתן לתפוס את איג'נט1 בטלפון. רוצים להעניק לו את פרס הדייג החופר לדורותיו. הם אומרים שהיחס בין החפירות לכמות הדגים שהחבר החופר מוציא מזכה אותו באת חפירה מוזהבת. מעולם לא היה דייג שהתקרב לכמות חפירות כזו מבלי שדג אחד ראוי עלה בחכתו.
נאמר בהודעתם כי בימים הקרובים נציג מטעמם יחכה בשיקמונה על סלע מספר 29 מדי ערב אולי יתמזל מזלו וכבוד החופר יגיע לקבל את הפרס. אם החופר לא יגיע לקבל את הפרס בחלוף 10 ימי דייג מלאים יוענק הפרס ככל הנראה למקום שני ברשימה.
אוהבים אותך איג'נט1 תמשיך לחפור כי דגים ממילא אין כאן בין הבורות שחפרת.
.

avihai23

New member
סרגוסים מכובדים!!בתיאבון

וואלה אחרי הרבה זמן שלא הייתי..כיף לחזור

למעלה