דו"ח איכות הסביבה

אירילה

New member
דו"ח איכות הסביבה

להלן הדוחו"ת שהועברו למשרד איכות הסביבה בגין תליית שלטים שלא על לוחות מודעות. המסעדה ההודית בכפר רות - שלטים על העצים שבחורשה לוכד יונים - שלט אל עמוד בכניסה לישוב. להזכירכם דו"ח ראשוני הוא בסך 250 שקל , על עבירה נוספת הסכום מוכפל וכן הלאה. לג'קי - מוטב שתדבר עם בעל המכולה של פסולת הבניין בהרי ירושלים 1 , עדיף על דו"ח בסך 2500 שקל שכן אם עד סוף השבוע הבא המכולה לא תוזז ממקומה אשלח דו"ח למשרד וכך מבטיחך בזאת שכך אעשה מתחילת השבוע הבא , בכוונתי לסרוק את הישוב על מנת לראות אם ישנם מפגעים שיש בהם עבירה על חוקי איכות הסביבה , בעלי המפגע יקבלו אזהרה ולאחר שבוע אגיש דוחו"ת. אולי כך נשיג ישוב נקי ממפגעים שיש בהם ליכלוך וקשיים כתוצאה מכך להולכי רגל והמבין יבין.

MiCoNoSa

New member
גרשון לצערי אתה סתם "שטינקר" שכנראה

מרוויח איזשהו רווח אישי מהלשנות על שכניך וכשאתה בנית, כנראה שיצרת שטח סטרילי שלא הפריע לאף אחד
. אבל, זה כבר היה מזמן ועכשיו הפכת "למר איכות", עלאק....

אירילה

New member
מלשין?

למי שתהיה או שתהיי , מציע קודם שתשפר/י את לשונך ,הדבר היחיד שמציק לי הוא שהישוב שלנו שאמור להיות ישוב יפה ,נקי ומסודר הפך לג'ונגל של המערב הפרוע , אנשים שוכחים שבישוב הזה גרים אנשים שביקשו לגור באיכות חיים טובה ונקיה ואפשר לשמור על ניקיון וסדר גם כשבונים ויש הרבה דוגמאות טובות בישוב של תושבים שבנו ולא הרגישו אחרים שהם בנו ,כמו אציק בן-דב או כמו קובי קעטבי שבנו ודאגו לא ללכלך את המדרכה ואת הצפרדע של פסולת הבניין הניחו בחנייה האישית שלהם , שטח ציבורי הוא לא שטח פרטי וצר לי שאת/ה לא רואה זאת כך , אינני מלשין ואין לי רווח אישי מכך, הרווח היחיד הוא שלך ושלי והוא ניקיון הישוב. ותרשה/י לי עוד הערה קטנה , השפה אינה שפה וההתבטאות שלך בטח שלא מחמיאה לך אז בוא/י ונשנה את השפה ואני מוכן מאוד להיפגש איתך על כוס קפה ולהביא לפניך את השקפותיי על איכות הסביבה של הישוב , או אם את/ה רוצה בטלפון אין בעיה 055-615329 , את/ה מוזמנ/ת להתקשר בכל עת. שתהיה לך שבת שלום וחג שמח ונקי

JACKY35

New member
דו"ח איכות הסביבה עידוד וחיזוק

אני מאוד מעריך אנשים כמוך יש לי עוד חומר ורעיונות כדי להגיע לאותם תושבים ששמירה על סביבה נקיה לא בסדר העדיפות שלהם {ממתין לקשר} לגבי בעלי המכולות הגעתי ל כ ו ל ם ואני עדיין בגישה לדבר, להביא לידיעתם כמה חשוב שפתח ביתם נקי יחד עם זה נותן להם זמן מוגבל ע"פ חוק לפינוי האשפה / מטרד ולראיה אתה מוזמן יחד אתי לנקודות מרכזיות * * ולראות את הצלחתי בענין {אני לא בעד קנסות לפני שמיציתי את הפניה החברית תרבותית } אני מקווה לראות אותך ממשיך ולהוביל תיק /ועדה בתחום זה גם בעתיד הקרוב כל טוב * ים כנרת הגליל הזית האורנים ** מלבד הפינוי חייבתי לתקן/להחליף /ולהחזיר לקדמותו כל פגיעה בתשתית בקירבת ביתו ותחום /אזור עבודתו

ג'קי?? הצלחות??

יקירי, אם אתה אחראי על הנושא בישוב, מדוע הכניסה שלנו נראית כמו בת ים? איך אתה נותן כבר שנים לכל מי שרק חפץ בכך, לתלות שלטים מכוערים על כל עמוד חשמל ברחוב הרי ירושלים? איך אתה מסביר את כל שלטי הפרסומת למינהם (צהרונים/ דודי שמש/ קבלנים/ טייחים ומי לא) שמודבקים על פילרים, עמודי חשמל ותאורה בכניסה לישוב וביתר הרחובות? ומה לגבי שרשראות הדגלים, שכבר מזמן הפכו למסמורטטים, שתלויים בצומת הרחובות הרי ירושלים/הזית/שיקמה? הועד תלה אותם עוד ביום העצמאות לא? מדוע אתם לא טורחים להוריד את המיפגע הזה? ממליץ לך בכל פה להתחיל לדבר על משימות ומטלות ולא על "הצלחות". בהצלחה.

JACKY35

New member
משימות מטלות וגם הצלחות-לידידי אלדד

לו רק היית עושה סיבוב בישוב היום בצהריים לבטח ראית שהדגלים /סמרטוטים הורדו ולצערי אחרי בקשות שלי מקבלן הגינון שאגב לא תפקידו לטפס לגבהים ללא בטוח והוא צודק {למועצה אין תקציב להזמין מנוף} וכך היה גם בתליית הדגלים לקראת החג . לגבי השלטים הגעתי לכל אלה המפרסמים ואיימתי עליהם שאנו לא נבליג ונרשום דוחות דרך נאמני איכות הסביבה ברוב המקרים מלווה בשוטר איתן וזה כולל גם פנוי גרוטאות/פסולת בנין וכמובן לכל אלה שבונים ומרחיבים ולא דואגים לנקות את סביבתם . לענין המשימות והמטלות אתה מוזמן בזמנך הפנוי לעצור בכל נקודה שבה ראית מפגע מסוג זה לרדת מהרכב ולהסיר שלטים מכל סוג שהוא בדיוק כפי שאני עושה {הרי אתה יודע בהעדר חוק עזר עירוני ידינו כבולות} ברצון טוב. הצלחות ?? כשאסיים אותן בחודשיים הקרובים ארשה לך לבקר אותן שוב {אגב לשמחתי לאשתך שאני מעריך מאוד באופן אישי היה חלק בתקופה שבה נטלה חלק בפעילויות הועד ד"ש חמה} ידידי היקר לשנינו הכוונות טובות בוא ננסה לעזור אחד לשני ופחות ללעוג כי אנו נפספס את המטרה שלשמה נישאות עיננו .. טובת הישוב בידידות ג'קי

מה לעשות ג'קי, אנחנו מאוד חלוקים

גם בעניינים הללו. לטעמי הלגמרי אישי, אחת הבעיות הקשות של הועד, והן רבות, הוא העדרן של נורמות עבודה מסודרות. הוד פועל בשלוף. שום דבר לא מתוכנן. תולים דגלים ואחרי חצי שנה מאתרים מישהו שיעשה טובה ויוריד אותם. אם ג'קי פנוי ויש לו זמן, אז הוא רץ אחרי המפרסמים הפיראטיים שיורידו מודעות. חביבי, גם מעברה בשנות ה - 50 לא ניהלו ככה. אנחנו עוד מעט בני עשר, זה כבר לא מצחיק. אי אפשר להמשיך לתרץ שהישוב הזה חדש ולכן הוא (לא) מתנהל בצורה כזו. הגיע הזמן שלועד שלנו תהייה תוכנית עבודה מסודרת - על בסיס שנתי ותלת שנתי, אם לא יותר. הגיע הזמן שיהיה כאן מישהו, שיעבוד במשרה מלאה וינהל את ענייני הישוב. הגיע הזמן שמישהו יגדיר ויציג בפני הציבור מה הן סדרי העדיפויות של הישוב. לאן הולך הכסף ומדוע. ועד הישוב צריך לתפקד כגוף מכוון וקובע מדיניות ותחתיו צריך להיות גורם מבצע (מזכיר/ מנהל), שיפעל בשטח על בסיס מקצועי, ולא תחת בקשת טובות. בכפר אורנים כבר הבינו את זה מזמן, מתן עובדים כך כבר למעלה מ - 6 שנים, אבל אתם ממשיכים לרוץ אחרי הזנב ולכבות שריפות. ושלא תבין אותי לא נכון - אני מאוד מעריך ומוקיר את המאמצים שלך ואת הרצון הטוב. אתה מאלה שבאמת איכפת להם. אבל מה לעשות ובחיים צריך לעיתים יותר מרצון טוב? ולגבי אישתי, עדיף שתשאל אותה ישירות מה דעתה על הועד ועל התקופה הקצרה בה היא התנדבה לפעול שם. תחסוך ממני את אי הנעימות הזו. בכל מקרה הד"ש יגיע.
תודה!

JACKY35

New member
אני חושב שלא

אתה עם הנורמות ואני עם הנסיון הידע והרצון בסופו של דבר דרכינו יפגשו אולי?? וצריך יותר מרצון טוב, אמרת ?? אז כן ואת זה אני מביא להחלטת התושבים ביום הבוחר ושוב תודה על ההערכה וההוקרה באחד המאמרים כתבתי "שבע השנים הרעות מאחורינו שבע השנים הטובות בפתח " כל טוב

אנחנו כן......./images/Emo6.gif

מעבר לעובדה ששנינו כנראה עקשנים, (ואתה יותר....
) אנחנו כן חלוקים. אני לא חושב שאתה או הועד מייצגים נסיון, לא כל שכן ידע. רצון? אולי. גם בכך אני מסופק לאור חוסר היכולת שלכם לתקשר עם התושבים. צריך לדעת לנהל מערכות ציבוריות. יש מי שלומדים את זה, מתנסים בפועל, ומצליחים, ויש מי שלא. יש גם מי ש"יש להם את זה". וזה, מה לעשות, ההבדל הגדול בין חברי הועד הנוכחי לבין טימי ברנרד. לטימי, פשוט יש את זה. אם טימי חושב שצריך לעשות משהו בלפיד, הוא מתייעץ על כך עם כמה וכמה אנשים, שאת דעתם הוא מעריך ואחרי כמה ימים הוא מסוגל לגייס עשרות - ולעיתים מאות - תושבים לנושא הזה. פתאום כולם עובדים במרץ למען אותו נושא, כשבמרכז עומד טימי ברנרד, ואף פעם לא הועד. לועד הנוכחי, באמת לצערי, אין את זה ומן הסתם אף פעם לא היה את זה. וזה, ידידי, חלק אחד מהסיבה שבגללה ציינתי כי לא די ברצון טוב. מה לעשות, אבל בתפקיד הזה צריך גם יכולת וגם מנהיגות. יש בועד מי שמחפשים/ חיפשו כבוד, ויש מי שמאוד רוצים אבל פשוט לא יודעים איך. אם היתה לכם החוכמה והיכולת לשלב את תושבי הישוב ב(אין) פעילות שלכם, אז אולי הדברים היו נראים אחרת. אבל במשך 4 שנים יצרתם מצב שלמעט כמה תושבים - למען הדיוק, בדרך כלל תושבות בודדות, שמשקיעות המון מרץ ועבודה קשה בארגון אירועי תרבות, נותרתם בודדים ועזובים במערכה. זה באמת נחמד שאתה מאמין כי שבע השנים הרעות מאחורינו וכעת תור השבע הטובות.... אבל מה לעשות, אני חושב שצריך יותר מאמונה. מישהו צריך לעשות מעשים על מנת שזה יקרה. ובזה לא ממש הצלחתם. אני לא יודע מה יילד העתיד. אני רק משוכנע שעל מנת לשנות כאן דברים חייבים להחליף את כל חברי הועד, בצורה יפה ובלי מריבות חלילה.

למעלה