"דו"ג זה לא לכל אחד"

פרארי1

New member
ההחלטה היא תמיד אישית

ברור שכל אדם בוגר צריך לקחת אחריות על הבחירות שלו, יודע מה עושה לו טוב ומחליט מה שבא לו. אישית, הייתי ממליץ לאנשים עם בעיות ריכוז, אנשים שכל דבר קטן מסיח את דעתם וקשה להם להיות ממוקדים, להימנע מרכיבה כי זה יכול להיות מסוכן עבורם. עם ההמלצה כל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון, זה יכול להיות גם להתעלם ממנה ולעשות את ההפך.

אהוד א1

New member
דעתי שונה.

קסדה סגורה עושה רק טוב ל-ADD ורכיבת שטח עושה אחלה דברים ל-ADHD.

פרארי1

New member
שטח זה מצויין

אין שם נהגים שלא סופרים אותך ממטר, השאלה אם קסדה סגורה עושה מספיק טוב כדי שאותו רוכב יהיה מספיק מרוכז ברמה שנדרשת בג'ונגל האורבני שלנו. אני לא אומר שכן או שלא, אני שואל כי אין לי כל ידע בתחום. אגב, אין לי בעיה שגם האביר השחור יעלה על דו"ג אם זה מה שישקם לו את האגו אחרי הקרב עם המלך ארתור, אבל לא הייתי ממליץ לו לעשות את זה...

אהוד א1

New member
"זו רק שריטה...".

לקות קשב וריכוז היא לא שחור ולבן, יש טווח מאוד גדול. מניסיוני מה שכתבתי למעלה תופס. שיטות דומות (בלמידה, לא בנהיגה) גם מיושמות בחו"ל.

פרארי1

New member
הכוונה המקורית שלי

לא התכוונתי באופן ספציפי לאנשים עם לקות ידועה כזו או אחרת, הכוונה הייתה שאם אני מכיר מישהו באופן אישי ויודע שהוא אסטרונאוט שמתקשה לרכז קשב לאורך זמן (בין אם מדובר במשהו מאובחן או סתם אופי רחפני), לא הייתי ממליץ לו לעלות על דו"ג כיוון שזה יכול להיות מסוכן עבורו. זה הכל

The Red Lady

New member
אז אני מכירה כמה אנשים

שצריכים לרדת מכלי רכב, על אף שהם בטוחים שהם השתפרו פלאות, פשוט כי הם עושים את זה מספיק זמן.

פרארי1

New member
גם אני מכיר כאלה

ויש לי תחושת בטן שלפחות חלק מאותם מכרים, משותפים לשנינו, למרות שאני עדיין לא סגור סופית לגבי זהותך

xfwind

New member
היום בכביש 2 מזכרון וצפונה

ז-ו-ו-ע-ה
ממש לא לכל אחד

פרארי1

New member
אז חותכים לכביש 4

יותר קרוב לרכס, סביר שהרוח תהיה חלשה יותר. כמובן שלא תמיד יש אלטרנטיבה. רוח צד חזקה מהווה בהחלט אתגר לא קל, אבל לדעתי חשוב להתמודד איתו וללמוד איך להתגבר כי רוח היא חלק בלתי נפרד מהרכיבה (ולפעמים היא ממש כיפית).

xfwind

New member
היה שווה לבדוק.

לגבי לימוד - הייתי בכל הסרטים. אני בשלב של לשכוח.....

באדי

New member
רוכב בכיוון כל יום

הרוח בכביש 4 חלשה בסדרי גודל לעומת כביש 2. יש גם פחות הפתעות - גבעות שמסתירות את רוח ולפתע מסתיימות. כמעט תמיד אני מעדיף לרכוב שם.

xfwind

New member
בכביש 4 יש הפתעות אחרות

צמתים, כבישים חד נתיבים ועוד.

באדי

New member
נכון אבל....

זה בעיקר עניין של העדפה אישית אני עושה את הדרך הזו כשש עשר שנים, ובשש שנים האחרונות ע"ג דו"ג. בתקופת הרוחות והגשמים ההעדפה הפרטית שלי היא ללא ספק כביש 4.

מפתחSoul

New member
לגמרי,

מזל שלא הגעתי לעבודה על האופנוע. כל הדרך לא הרגשתי כלום בפחית, כשהגעתי הרוחות לא הפסיקו לנשוב בחלונות. עוצמות מפחידות..

למעלה