היו לו רעיונות גדולים בהחלט, אבל הביצוע היה לוקה בחסר בעיניי. הוא בטח התמודד עם הרבה אתגרים, והקורונה היא בכלל אתגר מטורף וזה מדהים שהם הוציאו בכלל משהו בקורונה. לא מתרץ את הכתיבה בהכרח, זה כן מרגיש שהרעיונות האלה היו עובדים אולי אחרת או טוב יותר בידיים אחרות, אבל בהחלט היו נסיבות. אולי מתישהו במהלך הזמן אפילו אעשה צפייה מחודשת של העונות שלו ואסתכל על הסיפור הגדול, כפי שכתבות ותאוריות באינטרנט עזרו לי להבין.
אני לא חושב שאני אוכל אי פעם לראות שוב את העונות האלו. במיוחד לא את עונה 13. אבל אולי אני אצפה בפרקים בודדים שוב כדי לנסות להבין מה היה כל הקטע שם.
ובספיישל קורונה של הלוויה של שרה ג'יין נאמר שהן הגיעו לשם יחד, נרמז שכזוג.
מה זה הספיישל קורונה של הלוויה של שרה ג'יין?
לא זכור לי שום דבר כזה.
יכול להיות שפיספסתי משהו?
אני חושב שהאפקט שהכי הצחיק אותי זה האפקט של הדלתות ברזל של יוניט. במיוחד בקטע שטיגן עוזבת את אייס לבד על הגג, והדלת פשוט צונחת למטה חחח זה הרגיש לי די קומי. גם כי זה נראה מזויף וגם כי הדלת נראית כבדה והיא יורדת בכזה חוסר מאמץ או משקל חחח.
זה לא הרגיש לי מוזר.
אבל זה בטח בגלל שאני צופה בהרבה דברים של מלחמת הכוכבים לאחרונה ואני שמתי לב לכך שבמלחמת הכוכבים חלק גדול מאוד מהדלתות זזות ככה במהירות מטורפת (שתמיד מרגישה לי מסוכנת).
דן פשוט עזב בתחילת הפרק! לא הרגשתי בחסרונו יותר מידי, אני מניח שאכן לא היה לו מקום, אבל זה הרגיש מוזר שהדמות שלו הייתה מאוד לא חשובה בסופו של דבר.
כן, הופתעתי שהוא פשוט עזב ככה כבר בהתחלה.
טוב, לפחות נתנו לו סצנת אקשן אחת בפרק לפני שנפרדו ממנו. ועם כל הדמויות הוא באמת כנראה היה מיותר.
וגם הסצנה הזאת ברכבת, החלל שם גם היה נראה די מזויף. אבל זה לא נורא, אני החלטתי שאני מנסה שלא לתת לאפקטים שלא נראים טוב בעיניי להשפיע על דעתי יותר מידי. מה שמשנה זה הסיפור והדמויות ובלה בלה בלה.
בדוקטור הו אף פעם לא אכפת לי אם האפקטים נראים מזויפים. סה"כ רוב הדברים הבסיסיים שם נראים כמו אפקטים גרועים כי הם שריד לתקופה שזה כל מה שהיה. ולכן הדאלקים נראים כמו שהם נראים.
התוכנית שלה המאסטר מאוווד מוזרה. מרגיש לי שצ'יבנאל overcomplicates. יש מישהי שעושה סקירות על סרטי מארוול ביוטיוב, והיא אומרת שהמוטו של קווין פייג הוא keep it simple. נראה שצ'יבנאל לא דוגל בזה. בשביל לרתום את אנרגיית ההתחדשות המאסטר צריך לבנות כוכב שלם, ובשביל להניע אותו הוא צריך יצור מופלא ונדיר והוא צריך להיות רספוטין ב1916? לא זוכר למה? כאילו... צ'יבנאל, זה אתה ממציא הכל. זה לא חייב להיות כזה מסובך.
לחלוטין מסובך מידי.
גם אצל מופאט הכל היה מסובך מידי. אבל שם זה הרגיש כאילו זה מסובך אבל אם מתאמצים אז יש להכל הסבר הגיוני.
אצל צ'יבנל זה פשוט כאוטי לחלוטין, כמו שגם כתבתי למעלה.
אגב, ראסל טי דייויס, לא ממש עשה keep it simple, זה היה מורכב אצלו, אבל תמיד אפשר היה להתמצא בסופו של דבר. הוא לא עשה סיבוכיות למען סיבוכיות.
והתוכנית עצמה. הוא רוצה להפוך להיות הדוקטור. ולזרוע הרס בשמה של הדוקטור. קודם כל, אתה יכול להסוות את הטארדיס שלך כתיבת משטרה, ללכת להרוס את היקום ולהגיד "אני הייתי הדוקטור תספרו לכולם", לא צריך לעשות את כל זה. אבל בסדר נגיד. הייתי רוצה שהמטרה הזאת הייתה צצה לפני. לא הבנתי למה הוא רוצה לעשות את זה. למה? בגלל הטיימלס צ'יילד? כי הוא מקנא שהדוקטור היא הראשונה וכל זה? שום דבר מזה לא נאמר, אני מנסה להבין לבד.
חחחחח
לא חשבתי על כך שהוא בעצם תמיד יכל להשתמש בשם של הדוקטור כשהוא עושה דברים רעים כדי להרוס את השם שלה.
אבל כן יש משהו יותר בכך שהוא ממש משתלט על הגוף שלה. דבר ראשון זה שבכך הוא הורג אותה בלי שהיא יכולה לעשות רגנרציה וככה הוא לא צריך לחשוש שהיא תתקן את כל הרע שהוא עושה.
אבל מעבר לזה אני מניח שהמטרה של זה עמוקה יותר. ונכון שחבל שבכלל לא מסבירים את זה, אבל אולי אנחנו אמורים להכיר את הדמויות מספיק כדי לנחש את הסיבה שלו בעצמנו. הרי המאסטר אובססיבי לדוקטור ולא רק רוצה להרוג אותו. זה בהחלט מרגיש שזה הגיוני שהוא ירצה איכשהו להפוך להיות הוא.
*אגב, אחד הדברים שאני ממש לא אהבתי כשהציגו לנו את המאסטר החדש הזה, זה שהתעלמו לחלוטין מכל מה שהתרחש בין הדוקטור למאסטר (מיסי) בתקופה של הדוקטור ה12. היו לי בעיות עם הקו עלילה שעסק בקשר שלהם שם, אבל הגיע לו יותר מהתעלמות מוחלטת.
ניסיתי לחשוב איזה סיפור צ'יבנאל מנסה לספר. מה המסר שהוא מנסה להעביר. לפרק קוראים "הכוח של הדוקטור". הוא מספר על כוחות הרשע שרוצים להשתלט מי שמפיץ אור ותקווה כדי להפיץ רשע ושנאה. אבל החברים הטובים מתאגדים יחד ומביסים את כוחות הרשע. הפרק הזה חוגג מאה שנים ל-BBC, ובתוך כך גם את השושלת הארוכה של דוקטור הו. אני חושב שהסיפור של הפרק, המסר שלו, הוא על הסדרה עצמה. אולי גם על מי שצופה בה. לא משנה כמה רוע אנשים יפיצו, כמה שנאה יכתבו על ג'ודי ויטיקאר או על צ'יבנאל או על כל מה ששונאים בסדרה הזאת - האנשים האלה תמיד תפסידו. הסדרה הזאת יותר גדולה מצ'יבנאל, יותר גדולה מויטיקאר, והיא תמשיך להפיץ שמחה לאנשים גם אחריהם. וזה מסר יפה לצ'יבנאל לכתוב.
מעניין מה שאתה אומר. האמת שלא יצא לי לחשוב על הסיבה לשם הפרק. זה באמת לא משתמע באופן ברור משום דבר.
אולי מה שאתה אומר.
אבל לי מרגיש יותר שזה קשור לכוח שיש לדוקטור בעצם מה שהוא וזה מה שהמאסטר בעצם רצה. הוא רצה להפסיק להיות המאסטר ולהיות הדוקטור. זה משהו שלא הובהר מספיק בפרק, אולי רק קצת, בעיקר בקטע בסוף שהוא מתחנן לא להפוך חזרה למאסטר.
המלווה הראשונה, הנכדה של הדוקטור, ננטשה במאה ה-22. השחקנית עוד חיה. אבל עדיף שהיא לא הייתה שם לcameo אני מניח. אם הנכדה של הדוקטור חוזרת, אני רוצה את זה עם הרגש שמגיע לזה חח. אני מקווה שהקבוצה הזאת עוד תחזור חחח.
אני מאוד מקווה שמתישהו יחזרו לעסוק בנושא סוזן. מה זה אומר שיש לו נכדה ולמה זה כמעט ההתייחסות היחידה שיש שם לכך שיש לו משפחה. כלומר היה את הפרק על הבת המשוכפלת של הדוקטור, והיו פרקים אחרים שהוא זרק שהיו לו ילדים, אבל זה הכל היה רק בהצצות. ובהתעלמות מכך שפעם הוא ממש היה מטייל עם הנכדה שלו.
*וזה גם מתקשר לי לכך שבפרק המאסטר אומר משהו על כך שהוא גידל את הבת של הדוקטור.
השילוב של הדוקטורים הקלאסיים היה נהדר! מאוד שמחתי לראות אותם. זה היה ממש מקסים שנתנו ל-5 ול-7 אינטראקציות עם טיגן ואייס. כל העניין הזה של ההולגרמות הרגיש כמו תירוץ תסריטאי תלוש לצ'יבנאל שהדוקטור תמשיך לפתור הכל אפילו שהיא לא זמינה כרגע, אבל לפחות הוא השתמש בזה גם בשביל הרגעים האלה של אייס וטיגן אז זה היה שווה את זה.
כן, נראה לי שזה היה שווה את זה בשביל שיהיה דוקטורים ישנים עובדים עם המלוות הישנות שלהן.
אני לחלוטין יכול לדמיין איזה מגניב זה יהיה בשבילי אם עוד 40 שנה נראה את מאט סמית' המבוגר עובד עם איימי פונד המבוגרת.
וינדר היה מבוזבז אבל בסדר. חשבתי שאולי הוא יבגוד בדוקטור כי מישהו העלה תיאוריה כזאת בטוייטר, אבל זה לא קרה. היה, נתן כיף, הלך.
יפה לך שזכרת בכלל מי זה וינדר
יאז והדוקטור לא התנשקו. העזיבה שלה הייתה קצת מוזרה.
הרחבתי בהודעה שלי למה זה מוזר מאוד שהיא עזבה.
האמת שלא ציפיתי שהן יתנשקו. זה באופן כללי די נדיר שהדוקטור התנשק עם מלווה.
נכון שטננט נישק את רוז, אבל זה אף פעם לא היה באמת הדוקטור.
ונכון שהוא גם נישק את דונה, אבל זה היה לא בקטע רומנטי.
אני לא חושב שאני אוהב שהמילים האחרונות שלה הם Tag, you're it. ילדותי, מוזר. בטוויטר אנשים כתבו שהם אוהבים את זה כי זה בדיוק מתאים לה. אבל לא יודע. המשפט שאמרה ממש לפני זה, I wanna know what happens next, מרגיש יותר קלאסי. אבל צ'יבנאל תמיד היה שנוי במחלוקת אני מניח!
טננט. עם השיניים ישר. איזה נחמד, כמו בפעם הקודמת שהוא הופיע לראשונה חח.
נראה לי מתאים לה.
נכון שהI wanna know what happens next, מרגיש קלאסי. אבל זה בערך מה שקודמים כבר אמרו (במיוחד טננט).
*אגב, בשבועים האחרונים ערוץ היו-טיוב של הBBC הוציא סרטונים של כל הרגנרציות האחרונות.