דוקטורט בתקשורת

tomd4

New member
דוקטורט בתקשורת

שלום רב לכולם\ן,

אשמח מאוד מאוד לסיוע.

בקיץ הקרוב אסיים תואר שני ואני מעוניין להבין איך מתנהל תהליך הקבלה ללימודי דוקטורט בחו"ל. כרגע הכל פתוח - גם ארה"ב וגם אירופה.
אשמח, ממי שיודע, לפרטים בנקודות הבאות:

# מוסדות שנוטים לפרגן במלגות חיים במחלקות תקשורת\תרבות.

# האופן בו אני מניע את התהליך - במייל? בטלפון? כמה זמן מראש צריך להתחיל את התהליך?

# הכרחיות התזה - אני כרגע במסלול תואר שני ללא תזה. נאמר לי שרוב המוסדות בחו"ל לא מתעניינים בתזה עצמה, אלא אתה יכול להירשם לדוקטורט (בהנחה והתקבלת) פשוט בהיותך בוגר תואר שני. האם זה נכון? מה החשיבות של תזה? אם היא לא הכרחית, על מה כן מתסכלים כשאתה מגיש מועמדות?

יש עוד מיליון נקודות שאני אשמח להציף (מעבר משפחתי לחו"ל, תנאי מחייה וכו') אבל נתחיל באלו כאבני יסוד של התהליך.

מיליון תודה למי שמסייע! :)

3rd CYR

New member
האם תוכנית בCULTURAL או פוזיטיביסטית?

אני בתחום נושק לתחומים מסוימים בתקשורת אז מכירה קצת תוכניות בתקשורת. הרוב בארה"ב בתקשורת הן בפרדיגמה פוזיטיביסטית. האם בתקשורת/תרבות כוונתך היא לדוקטורט בתקשורת מזווית יותר cultural /critical?

בעיקרון תקשורת מפרספקטיבה תרבותית או ביקורתית זה משהו שנפוץ יותר באירופה אבל כמובן שיש גם בארה"ב. אם העניין שלך הוא במחלקה פוזיטיביסטית אני מכירה כמה מקומות עם מלגות נדיבות יחסית ומקומות בהן העדר תיזה לא יהווה מכשול בפני עצמו. עופר כאן מתקשורת בקנדה בגישה יותר איכותנית/תרבותית ואולי יש לו המלצות למקומות ספציפיים אם זה הכיוון שלך.

מעבר לזה, הדברים הרגילים -- האם ישנם חוקרים אהובים עליך, אנשים שאת עבודתך קראת והיית רוצה לעבוד איתם? תתחיל מלחפש את האנשים הללו ולראות את המחלקות שלהם והתנאים שהם מציעים.
עשה את הבדיקות המקדימות באתרי האינטרנט. בדוק מתי הדדליין להגשת מועמדות (בדרך כלל דצמבר, כלומר יהיה לך שנה חור בין סיום התואר השני ותחילת הדוקטורט כי תוכל להגיש את כל המסמכים רק בדדליין הבא). ברוב המחלקות יש צורך ב GRE כללי וTOFEL. צריך יהיה גם חיבור, דוגמאות כתיבה וכד'. בתלוי בתחום יתכן וכדאי לנצל את השנה פער כדי לשפר את ההמלצות על ידי ניסיו כעוזר מחקר וכד' (גם אם יש לך ניסיון אפשר להעשירו יותר).

Philip Jr

New member
תשובות

אני מבין יותר בארה״ב, ובמחלקות לתקשורת, אז ספציפית לגביהן:

מוסדות שנוטים לפרגן במלגות חיים במחלקות תקשורת\תרבות - רובם אם לא כולם.. בארה״ב מקבלים מימון לדוקטורט באופן כללי, וכך גם בתקשורת.

האופן בו אני מניע את התהליך - באפליקיישן רשמי, שצריך להגיש עד דצמבר/ינואר, אז למעשה ממש עכשיו זו העונה, וכנראה שפספסת אותה הפעם. תוכל להתחיל ללמוד רק ב - 2017.

הכרחיות התזה - היא לא. על מה כן מסתכלים? המלצות, מבחנים סטנדרטיים, חיבורים, קורות חיים, ציונים..

Philip Jr

New member
אולי הבהרה

תזה לא הכרחית לקבלה למסלול דוקטורט בארה״ב, כי אפשר להתקבל למסלול ישיר גם עם תואר ראשון בלבד.
&nbsp
אבל - עם הזמן אני חש שנהיה יותר ויותר קשה להתקבל, הרף עולה, והרבה אנשים מגיעים עם תואר שני ורקע מחקרי עשיר. ברור שלעשות תזה ולפרסם אותה עשוי להיות מועיל בקבלה. כנ״ל לגבי ניסיון מחקרי אחר שלא הסתיים בתזה.

מצטרף ל cyr...

קודם כל מה הכיוון המחקרי שלך? כתבת ארה'ב ואירופה... שני עולמות שונים בלימודי תקשורת. בארה'ב מחלקות תקשורת ותרבות הן דברים שונים. יש אוניברסיטאות שמאחדות אותם אבל הן נדירות. מחלקות תקשורת (ואני מכליל הגסות) הן מוכוונות מחקר כמותי, תקשורת פוליטית או שיווקית ועיתונאות. מחלקות לימודי תרבות הן ביקורתיות, איכותניות, יותר אינטרדיסציפלינריות ולעיתים משולבות עם לימודי אנגלית, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה או מדעי חברה אחרים. קנדה (לא ששאלת אבל אענה בכל זאת) היא ההפך הגמור מכך. מחלקות תקשורת כאן הן בדרך כלל בגישה אירופאית, ביקורתית, תרבותית ואיכותנית. בעיקר ובמיוחד ניכרת השפעת אסכולות בריטיות כמו בירמינגהאם, אנתרופולוגיה תרבותית ובשוליים טכנולוגיה וחברה. באירופה, תלוי באוניברסיטה, הכלל הוא לימודי תרבות, ביקורת, וכדומה גם כן. אני מנחש שאינך דובר שפות אירופיות וחושב על בריטניה או, במקרה הנדיר, הולנד. ובכן, אלו יהיו כמו קנדה וממש לא כמו ארה'ב, למעט מקרים יוצאי דופן. בקנדה יש מלגות מחיה לדוקטורנטים. הן משתנות בין מוסדות ואין טעם לפרט את כולן. בלימודי תקשורת נדיר עד מאוד למצוא דוקטורנטים ללא מאסטר מחקרי עם תזה. גם בארה'ב. לא אפסול על הסף שאולי תתקבל במוסד כזה או אחר. אבל, באופן כללי, דירוגך יהיה נמוך משמעותית מאשר של מועמדים אחרים. בהצלחה.

למעלה