דוקטורט בחו"ל

hunk24

New member
דוקטורט בחו"ל

שלום, אני מסיים תואר שני במדעי הרפואה בטכניון ( מחלקת פרמקולוגיה בפקולטה לרפואה ), ורציתי לדעת האם יש קושי למצוא דוקטורט בחו"ל? אודה על העזרה וההכוונה.

Gidi Shemer

New member
שלום, אתה צריך להיות הרבה יותר ספציפי

לגבי מה שאתה מחפש.
בכל מקרה, אין קושי למצוא דוקטורט. יש קושי להתקבל לדוקטורט, אבל רבים וטובים עושים זאת.

האם אתה מחפש תחום ספציפי לדוקטורט? האם יש תכניות לעתיד? האם אתה מכוון לאירופה/אוסטרליה/אמריקה/אסיה?

כמה שיותר פרטים ככה נוכל לעזור יותר.

hunk24

New member
אני מחפש...

שלום!
אני לא מחפש תחום ספציפי. אבל אם זה בתחום הפרמקולוגיה או תחום אחר במדעי הרפואה או מדעי החיים שבהם אני כבר יודע חלק משיטות העבודה אז זה יותר טוב. כרגע לא יצרתי משפחה בארץ ואין לי מחויבות לכן אני יכול ליצור כל תוכנית לעתיד בחו"ל. לגבי המיקום, העדיפות היא: ראשית - מדינה דוברת אנגלית, אם לא אז מדינה לא דוברת אנגלית עם תוכנית באנגלית או התומכת בסטודנטים שלא דוברים את השפה, והעדיפות האחרונה היא למקום שבו לא אדבר אנגלית כלל. אמריקה זה מצויין אך נראה לי שפוסט דוק יותר קל למצוא שם. אירופה זה טוב וכך גם אוסטרליה אך אסיה זה לא משהו אני רוצה.

תודה על התגובה. :)

Gidi Shemer

New member
דוקטורט בתחומים האלו הוא דוקטורט

שמתבסס בעיקר על מחקר. משמע- אתה צריך למצוא מה התחום שאותו אתה רוצה לחקור. זה לא חייב להיות נושא סופר ספציפי, אבל אתה צריך להתמקד קצת יותר.
אחרי שתראה את הכוון- תתחיל לקרוא מאמרים ולכוון לחוקרים הטובים בתחום המסוים. משם- הדרך ממשיכה להתחיל ולשוטט ברחבי האינטרנט כדי לחפש באילו אוניברסיטאות עובדים החוקרים הטובים.

אם אתה לגמרי clueless לגבי התחום הפסציפי אתה יכול להסתכל פשוט על אתרים של אוניברסיטאות לחפש באתרים graduate programs ומשם להמשיך). העניין הוא שמדובר במאות אם לא יותר אוניברסיטאות טובות רק בארה"ב, לפני שבכלל דיברנו על קנדה ואירופה.

מה שאני מנסה לומר הוא שבהמון מקומות יש המון תכניות נפלאות ומי שבא עם נתונים טובים יכול להתקבל (קשה, אבל יכול). עם זאת, אף אחד פה בפורום (אולי בעצם לא אף אחד, לפחות אני) לא יוכל להחליט בשבילך באיזה תחום אתה רוצה להתמקד.

למעלה