דוקטורט באנגליה

דוקטורט באנגליה

שלום לכולם,
בת זוגתי עברה ממש עכשיו לדוקטורט בעיר ריידינג.
אני עתיד לסיים את המסטר בהנדסת חומרים בסוף שנה, לצערי, מיילים ששלחתי למנחים פוטנציאליים לא נענו.
המצב הוא כזה: עשיתי מבחן ielts עם ציון כללי 7 אבל הציון שהיה מתחת ל7 היה בכתיבה בו קיבלתי 6.
אני מכוון ללמוד באימפריאל קולג' או אוקספורד ויש לי כמה שאלות:
1. אני באנגליה בשלושה שבועות הקרובים, האם כדאי לגשת למחלקות עצמם? למשרדי מנחים?
2. האם יש גמישות בציוני הקבלה? או שעדיף לנסות להיבחן שוב?
3. מלגות, האם יש מלגות שניתנות בארץ ובכך להגדיל את הסיכוי להתקבל כסטודנט שמממן את עצמו?
טיפים נוספים לחיפוש מנחים?
אציין שברשותי קורות חיים מנוסחים באנגלית שכוללים מספר הצטיינויות מתואר ראשון, מבחינת פרסומים: לצערי ללא פרסום עדיין אלא רק מאמר שאמור להישלח בנובמבר.

אשמח לכל הכוונה.
תודה וחג שמח!

3rd CYR

New member
תשובות מאד מאד חלקיות

לאחרים אולי תהיה פרספקטיבה יותר טובה. האם בתוכניות הללו דרושה הסכמה של מנחה פונטציאלי (ונושא כללי) כבר בשלב הקבלה לדוקטורט? אני יודעת שזה די נפוץ בהרבה תוכניות/תחומים באנגליה (למשל, להבדיל מארה"ב שבהן לרוב בחירת המנחה והנושא מתרחשת אפילו כמה שנים אחרי תחילת הלימודי דוקטורט). אם כן, אז חד משמעית כדאי לנסות להפגש. אם לא עדיין הייתי מנסה לעשות זאת כי יתכן ותהיה להם השפעה על ועדת הקבלה. בלכל מקרה, אני אישית מאד *לא* ממליצה לערוב להם במסדרון ולתפוס אותם רנדומלית במשרד אלא רק לקבוע פגישה מראש. אמנם הם לא ענו לך למיילים, אבל תנסה שוב. אימייל קצר ומנומס ובו אתה מבקש להפגש ולדון על האפשרות של לימודים בX. להציג את בשני משפטים את התחום המעיין אותך ואת הרלוונטיות למנחה הספציפי (להראות בקיאות במה שהמנחה עושה ואת ההתאמה המושלמת ביניכם). לתת מידע ספציפי על הטווח תאריכים שבו תהיה זמין לפגישה ולקוות לטוב. זו דעתי... בקו"ח שתצרף ציין את המאמר כIN PREPARATION FOR SUBMISSION או אפילו UNDER REVIEW, ואם זה רלוונטי ציין שיש לך משרות עזרת מחקר/ניסיון מחקרי, סוג הפרויקט, המנחה, וכו'.
&nbsp
לגבי מימון - מהו הסטנדרט של מימון בתחום שלך במחלקות הללו? לידיעתי באופן כללי באנגליה, מלגות לזרים הן נדירות יחסית ויתכן שיהיה מצופה שתהיה מוכן לאפשרות של לממן את עצמך בכל מקרה. אבל קבלת פרסים ומלגות הוא דבר חיובי בכל מקרה כי זה מצביע על מצליחנות ועל חותמת של איכות שמישהו אחר כבר נתן לך (לכן אם קיבלת מלגות בעבר, יש בוודאי לציין זאת בקו"ח).

למעלה