דופק אחרי הליכה

יפיופי

New member
דופק אחרי הליכה

כמה צריך להיות הדופק אחרי הליכה ע"מ שההליכה תהיה אפקטיבית. האם לצאת מיד אחרי אוכל להליכה(ארוחה קטנה)? האם לבדוק ערכים לפני ואחרי גם אם לא עברו שעתיים. התחלתי לעשות הליכה אומנם רק 1/4 שעה פעמים ביום זה מה שאני מסוגלת כרגע. ואחרי הליכה היה לי דופק של 135 האם זה בסדר? בהזדמנות זו תודה לכל החברים שתומכים, מסבירים ומלווים אותי. תודה תודה תודה.

תלוי מה המטרה של ההליכה...

לרוב אנשים הולכים בכדי ל"שרוף שומנים" ולרדת במשקל. ממה שאני יודע צריך להקפיד ללכת לפחות חצי שעה כאשר הדופק אמור להיות בין 60-70 אחוז מהדופק המירבי (דופק מירבי בד"כ הוא 220 פחות הגיל). תמיד רצוי לבדוק ערכים לפני ואחרי פעילות
אם יש נמוך מדי כדאי לאכול פרי. פעילות גופנית מורידה את ערכי הסוכר כך שאם מתחילים את הפעילות עם סוכר נמוך יש סכנה של כניסה להיפו. לאחר הפעילות גם כדאי לבדוק (לא חייבים מיד - אבל בסמוך) בכדי לוודא שלא היתה פעילות עצימה שהורידה יותר מדי את הסוכר.

crazyan2

New member
לא מומלץ..

לאכול לפני שאתה יוצא לריצה הליכה מה שזה לא יהיה זה לא טוב לגוף צריך לאכול מינימום שעה לפני...

לזר

New member
לדעתי אין חשיבות למועד האוכל

ומועד ההליכה ובלבד שלא מתפוצצים מאוכל. יותר מזה, אני נוהג לאכול משהו טרם פעילות גופנית מבלי להרגיש שובע. מבחינה מטבולית (עיכול למשל) אין שום קשר לאוכל והליכה. אם אוכלים יותר, קשה לבצע את הפעילות, אבל לא מפריע בשום דבר לגוף. לא צריך לחזור בתשובה בגלל אוכל ופעילות גופנית. צריך להחזיק את הגוף כל הזמן לא זבע ולא רעב. היתר יבוא במקומו. אם יש חולה שיש לו בעיות עיכול, הסיפור שלי לא נכון.

יפיופי

New member
בכל אופן

התחלתי בהליכה כרגע של רבע עשרים דקות עם שאיפה לשיפור הכושר אתמול בערב לא ראיתי בבדיקה אחרי הבדל ממשי אבל קמתי כבר 150 עכשיו אני צריכה לעבוד על שעות אחה"צ ששם אני ממש גבוה. אוהבת אותכם

amitp

New member
../images/Emo45.gif

האמת היא שפחות חשוב הדופק לאחר ההליכה, אלא חשוב יותר הדופק במהלך ההליכה. שם השאיפה היא באמת כפי שכתב נשוי למתוקה. בשלב מאוחר יותר (בעוד חודש-חודשיים) תוכלי לקבל אמת מידה על רמת הכושר הגופני שלך על ידי מדידת הזמן שלוקח לדופק שלך לחזור לקצב נורמאלי לאחר סיום ההליכה (בשאיפה תוך דקה-שתיים). אל תצפי לשינויים דרסטיים - זה לוקח זמן. אבל את בהחלט בדרך הנכונה. (לפני הצבא הייתי משהו בסגנון couch potato עד שהחלטתי יום אחד להצטרף לאחת הקבוצות של כושר קרבי. שני אימונים בשבוע - ירקתי דם בכל אימון ובכל אחד החלטתי שאני לא חוזר יותר, שזה לא בשבילי... המזל היחידי היה שיש לי זכרון קצר, ואחרי כל אימון הייתי שוכח מזה עד לבא אחריו...
לקחו כמה חודשים עד שהגעתי לרמת כושר טובה והתחלתי להנות מהאימונים. זה קשה בהתחלה ולוקח הרבה מאוד זמן עד שרואים תוצאות, אבל כל דרך מתחילה בצעד קטן אחד - ואם הולכים, מגיעים למקומות נפלאים
)

לזר

New member
אם מדי פעם תראי שבעקבות ההליכה

רמת הסוכר עולה במקום לרדת, אין מה להתפלא. אלה החיים, אם אין מספיק אינסולין בגוף. קחי את האינסולין עם המחשבה בראש, שתפקידו להוביל את הגלוקוז לשרירים הפועלים בהליכה וכך יהיה קל להבין מדוע אנו זקוקים לאינסולין זמין בגוף ולא רק פחמימות. הגלוקוז מובל לשריר באמצעות האינסולין. ערב טוב והליכה נעימה. הנה, אין הערב כדורגל וגם אני הולך ללכת.

crazyan2

New member
לזר רק שתידע שאתה טועה..

אם אתה עושה ריצה ואוכל משהו כמו ארוחה נורמלית לפני יש סיכויים שיכאב לך הבטן אחרי זה ובמצב הכי גרוע אתה תקיא לפני פעילות גופנית הוכלים משהו קל אבל אם זה הליכה אני חושב שאפשר אפילו משהו גדול לאכול כי הגוף לא ממש מתאמץ כמו שאתה רץ ובאמצע הריצה אם אתה אוכל משהו גדול לפני יכאב לך הבטן ואתה תרגיש את האוכל עולה ככה אצלי זה לפחות....

לזר

New member
נכון מאוד, רק לא הבנתי

איפה אני טועה. עבור הליכה אפשר לאכול משהו קל לפני. לריצה ארוכה הבטן המלאה מכבידה - אין לי ספק בכך. אבל, גם אם זה נכון, אני טוען שאין עדיפות למועד הארוכה. אנו לא אוכלים הרבה לפני פעילות גופנית בגלל הרגשת הכבדות, אבל לא בגלל שהגוף מכתיב לא לאכול. תחשוב על זה כך.

למעלה