דון מקלין והמחוות

yushii

New member
דון מקלין והמחוות

אני משער שהנושא עלה פה בפורום פה ושם אבל בכל מקרה. השיר אמריקן פאי של דון מקלין כולל מספר רב ביותר של מחוות ואיזכורים לשירים/אמנים משנות השישים. מלבד הברורים מאליהם, כמו: And while Lennon read a book on Marx, The quartet practiced in the park The birds flew off with the fallout shelter Eight miles high and falling fast While sergeants played a marching tune And there we were all in one place, A generation lost in space (הביטלס, הבירדז, המי) כמעט כל שורה בשיר (וזה שיר ארוך) מתייחסת לארוע או שיר או אמן כלשהוא - איזה מהם אתם יכולים לזהות?, כי אני חושב שאת רובם אני פשוט לא מכיר... ובאותו נושא, דון מקלין הוא זמר של מחוות? שני השירים המוכרים ביותר שלו (והיחידים שאני מכיר) הם על באדי הולי ז"ל (לעיל) ווינסנט ואן גוך (וינסנט - סטארי סטארי נייט)

LadyG

New member
פעם לפני מליון שנה

כשדון מקלין עשה לי את זה, ולא החבאתי בתחתית הערמה את האלבום American Pie יכולתי לנתח את המילים לאורך ולרוחב. מכיוון ששאלת קח אתר שיענה על כל השאלות.

אלו אינן "מחוות"

"אמריקן פאי" היה השיר הראשון, אולי, שניסה לנתח את המהפכה החברתית והמוסיקלית של שנות השישים בצורה יותר מפוכחת, פחות אידאליסטית ומתלהבת מאשר קודם לכן, ומכאן חשיבותו. המבט של מקלין על תהפוכות שנות השישים - החל ממותו של באדי הולי, עליית הביטלס, דילן, הסטונס ואחרים ועד ההתפכחות בסוף שנות השישים - הוא מבט ציני וביקורתי. בעיני לא מעטים, השיר מסמל את תחילת שנות השבעים.

Chocoholic

New member
מעתה יש לאמר Byrds

ולא Birds...

למעלה