דומיננטיות ידנית

ענבלית5

New member
דומיננטיות ידנית

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. הגיעה אלי לטיפול ילדה בת 5.7 שנים עם בעיה של החלפת ידיים. האם דיווחה כי בשנה שעברה כתבה בשמאל אך הגננת החליפה לה את הדומיננטיות לימין. כיום התפקוד בשתי הידיים בסה"כ זהה ונראה קושי בדיוק מוטורי. בשתי הידיים אחיזה דומה, טריפוד עם דינמיות חלקית.כותבת כיום בעיקר בימין. רגל דומיננטית היא שמאל וכמוכן עיןשמאל. מעבר לפעילויות בשתי הידיים, כיצד אקבע איזו יד תהיה דומיננטית??? תודה.

michal2242

New member
לתת לילדה להחליט

אני הייתי מנסה לומר לה לפני הפעילות לבחור יד שנוחה לה. חשוב להבהיר לה שתצטרך לעבוד לאורך כל הפעילות הספציפית ביד שבחרה. כך בכל פעילות שדורשת דומיננטיות יד (בעיקר עם עפרון ומספריים שדורשים דיוק). בכמה מקרים זה הספיק ולא היה צורך ביותר מכך. שווא לנסות. בהצלחה.

נאוה ר

New member
אל תקבעו לה

הייתי מנסה להחזיר את הגלגל אחורה ולעשות הרבה נשיאות משקל על הידיים. תתייעצי עם מרפאה בעיסוק איזה יתאימו לבת שלך. ואחרי שבועיים של עבודה אינטנסיבית הייתי רואה אם יש נטייה לכיוון כלשהו. בהצלחה. נ.ב. אני די מזועזעת מהגננת והיה טוב אם מישהו היה מבהיר לה שזה אסור.

ענבלית5

New member
ובהמשך....

ראשית תודה.ומה עושים כאשר צריכים לעבוד על מרכיבים גרפומוטוריים, אחיזה, מניפולציות וכדו'? באיזו יד בוחרים? תודה

1ron

New member
דומיננטיות

אם הילדה היתה שמאלית ברורה עד לפני שנה-לדעתי שווה להחזיר אותה ליד שמאל.בדרך כלל תיפקוד ביד הלא-דומיננטית,תיפקוד נרכש יהיה פחות טוב מאשר בדומיננטית.שווה לבדוק גם אם יש שמאליות במשפחה הקרובה.אם כן-הרי שכדאי להעבירה לשמאל.כדאי לבדוק גם את הכתפיים וגם מיקוד ומעקב עיניים ולא רק עין דומיננטית.

למעלה