דומיניק

רומי 007

New member
דומיניק

קפה -קונדיטוריה נחמדה במתחם הבורסה בר"ג ברח' בצלאל. ביום חמישי אחה"צ עברנו שם והחלטנו, מאחר שהיינו לחוצים בזמן, לא לנסוע לבית קפה בת"א אלא לבדוק את המקום ששמענו עליו מזמן. כבית קפה אני לא ממליצה על המקום: נראה מרושל, קצת שקיות ופירורים על הרצפה, המלצריות עסוקות בקונדיטוריה ובמשלוחים הביתה ועושה רושם שהמקום יוצא ידי חובתו כדי לא להפסיד פוטנציאל נוסף. גם המשקאות ששתינו - קפה קר אספרסו וגרניטה לא היו בליגה של בתי הקפה הטובים (אם כי לא גרוע, רק שאנחנו מפונקים כאלה, חובבי ארקפה וקופיבין). אבל העיקר במקום הוא כמובן במאפים. ואותם צריך לקחת מהמקום הביתה או חהזמין בטלפון. מה יש שם? ראשית אדים ואומר שהכל כשר וחלבי. כריכים עם כל מיני אופציות (15 ש"ח לג'בטה יפה וממלואת כל טוב - לא כסף ליד ארקפה), מאפים מלוחים - המומלץ ביניהם ממולא בחצילים גבינת צאן ועגניה וזרוע קצח (6/10 ש"ח תלוי בגודל). טעמנו גם מאפה תרד נחמד ולחמנית שום קטנה מעולה (6 ש"ח). את הלמניות הנ"ל כדאי לקחת הביתה ולאכול אותן עם מרק טוב בחורף. הלחמניה רכה, מלאה בשמן זית ומעליה מרוח שום וחתיכות בזיליקום. לא צריך למרוח בתוכה כלום כי שמן הזית עושה את העבודה. מושלם. הילדה בת ה-8 המווה חלק מצוות הביקורת שלנו טעמה טרטלט פירות והודיעה שהקרם פטיסייר של קפה ויולה בגבעתיים מוצלח יותר. בדקנו - הילדה הפנימה את הסדנאות שעברה בשנים האחרונות בפריז - צודקת, של ויולה טעים יותר. יש טרטלטים מרהיבים. נדמה לי שהמחיר לאחד היה 14 ש"ח. במקום תפריט מאוד עשיר של מאפים לטייק אווי. לקחנו הביתה שקית מקלון פרמזן (15 ש"ח) מצויינים. שני בגטים - אחד לבן ואחד שיפון - מעולים. עוגת גזר - שמה את ארז בכיס קן - עשירה, טעימה, מתאימה מאוד במקום עוגת דבש שמנונית לראש השנה. בקיצור ולסיכום - מומלץ לקחת הביתה, כדאי להתחיל מביקור קטן במקום כדי לראות במה דברים אמורים ולהתייעץ ואח"כ לעשות מנוי על הטייק אווי כפי שאני מתעתדת להתחיל כבר השבוע. המחירים הוגנים ביותר והתוצרת ברובה מוכרת לנו מהרבה בתי קפה טובים בתל אביב שקונים ישירות משם. המלצה שקיבלתי ממלצרית במקום: לעשות הזמנות טלפוניות בשעות הבוקר עד הצהריים אז יש אפיה נמרצת והמגשים מתחלפים בתדירות גבוהה.

רומי 007

New member
מתנצלת על ההקלדה הדיסלקטית שלי

קראתי שוב ויש המון שגיאות - לא אתקן בתקווה שתבינו שעגניה = עגבניה וכו'. מנצלת את ההזדמנות להוסיף עוד כמה מחירים כי יש לי את מחירון הטייק אווי ביד: סלטים 22 ש"ח, כריך 15 לזניה 22 פסטות 22-25 קיש אישי 15 אנטיפסטי לפי ק"ג 68 ש"ח - נראה לי גאוני במקרה של ארוח אפשר להכין לבד סלט חסה ולהזמין לחמים ואנטיפסטי ולסגור אחלה אירוח לעצלנים... פוקצ'ות ולחמים 6-12 ש"ח בדיחה לעומת ארקפה... הבגט אגב עולה 6 ש"ח וטעמו כמו בצרפת עוגות ארוכות 22-29 עוגות מוס קרות 85-130 לפי גודל מאפים מתוקים 7-10. יש גם מבחר מאפי "מיני" כמו טרטלט פצפון קרואסון קטנטן ועוד במחירים של 2.5-7.5 ש"ח ליחידה. במונחים של קונדיטוריית עילית אני חושבת שמדובר במציאה. לפחות לאנשים כמונו שהתרגלו להוציא הרבה כסף בשביל איכות. ראו הומלצתם.

עמית@

New member
רגע. הריר מסתיר לי את המקלדת

זהו- ניגבתי ואו! אני רצה לשם למלא ביתי ניחוח מאפה

Amoureuse

New member
צודקת הילדה ../images/Emo45.gif

פעם, לפני ימי המיתון, היו מביאים אצלנו במשרד עוגות מדומיניק. הן באמת לא רעות, אבל טארט הפירות עם קרם פאטיסייר היה פשוט מביש - טעם של פודינג אינסטנט. כללית, המאפים המלוחים היו הרבה יותר מוצלחים מהעוגות, אם כי היו גם עוגות מוצלחות. אם יש דרך לטעום לפני שמוציאים המון שקלים על עוגה שלמה משם, רצוי.

אנחנו אוהבים להזמין משם לאירוח

אנחנו מזמינים הרבה פעמים את הפשטידות שלהם לאירוח- ומאוד אוהבים אותן, כולל נוכח המחירים (אני חושבת סביב 30ש"ח לפשטידה גדולה מאוד). אמא שלי עושה הזמנה טלפונית יום קודם, ואוספת שקיות ענק עם לחמים, פשטידות ועוגות בחושות. אמנם לא טעמתי את הטארטים שלהם, כי בד"כ כשאנחנו מזמינים אז דודתי אופה עוגות - אבל כשלא הייתה ברירה והזמנו שלוש, הן נגמרו מהר מאוד. אז אולי האורחים לא היו אניני טעם, אבל זה עבד טוב ופעם טעמתי משם קרואסון שקדים ו-וניל והיה חביב מאוד. בקיצור, לתושבי ת"א והסביבה המחפשים פתרון קל וזמין לאירוח- זה המקום. נוכח הצפיפות, הרעש ובעיות החניה- מעולם לא התחשק לי לשבת שם...

חמניה1

New member
אני תמיד מזמינה אצלם

שאני מארחת. הקישים שלהם מצוינים לטעמי. הם חותכים אותם. הם נשארים טריים גם אם האירוח הוא למחרת. המחיר סביר לטעמי. העוגות בסדר אבל לא יותר מזה.

liti

New member
אני מסמפטת את דומיניק

בדרך כלל אני קונה שם באגטים פעם פעמיים בשבוע. הבאגטים אמנם רחוקים מאלו של ארקפה אבל בהחלט טעימים. מאוד ממליצה על הסמבוסק גבינת עיזים שלהם שלטעמי מעולה, וכמובן על הקישים שהם פתרון מצויין לארוח במחירים סבירים (סביבות ה- 60 ש"ח לקיש גדול).

yalagala

New member
לקוחה קבועה

לכל אירוח אני מזמינה אצלם פאי לימון או פאי אגסים (65ש"ח) ופשטידה (בטטה, פלפל וזיתים), באותו מחיר. חוסך עבודה וכסף, והטעם מצויון. המאפים גם עושים חשק. מומלץ!

שח_מט

New member
אכלתי איזה פאי פירות משם והיה מעולה

קרוב לי יותר "גלית" בהדר יוסף (יש מאפה חלבה די חדש) אבל הבנתי שדומיניק זו רמה ומוניטין שיצא למרחוק. שח

רומי 007

New member
אני רואה שלא גיליתי לכם את אמריקה

ושמחה לשמוע שאתם אוהבים את המקום. ליטי - הבגטים אמנם לא כמו בארקפה אבל בהחלט מעולים ואם אני יכולה לשלם 6 ש"ח על מה שבארקפה עולה כ15 אז למה לא? בהחלט טעם פריזאי. עקב אכילס קטן ששמתי לב אליו אתמול אחרי שהקלדתי - המשלוח הביתה עולה 25 ש"ח ומינימום הזמנה 150 ש"ח מה שמותיר את המשלוח למקרה של מצוקת הרגע האחרון.

חמניה1

New member
יש להם משלוחים הביתה ?

זה חדש. רומי, אפ משלוח עולה 25 ש"ח זה לא נורא. הרי הסיוט העיקרי זה למצוא שם חניה.

למעלה