דומים ושונים

s h i r k u s h

New member
דומים ושונים ../images/Emo38.gif

מה הדומה והשונה אצלכם ואצל בן/ת הזוג בתחומים השונים כמו: יחס לבריאות, יחס לחיים עצמם, רומנטיקה וכו'
כיצד אתם מתגברים על השוני בדברים
האם תמיד יש מקום להתפשר

שאלה מצויינת !!!!!!!

אנחנו דומים ב: שנינו אוהבים את הלבד שלנו שנינו אוהבים את הביחד שלנו שנינו אוהבים מאוד לאכול, במיוחד בשר, ושנינו גם סובלים מזה (שומנים.....) אנחנו שונים ב: - אני קצת רוחנית (מאמינה בהילינג במדיטציה) והוא ממש לא - הוא מת על טיולי ג'יפים והרפתקאות ואני לא - הוא חולה על חברים כל הזמן ואני אוהבת יותר בית - אני אוהבת ללכת לקולנוע והוא ממש סובל מזה ואיך חיים עם זה< לומדים לקבל אחד את השני כמו שהוא לומדים להכיר באחר וברצונות שלו מתגמשים מוותרים וכי חשוב - אוהבים...... באדי

Tully Is Here

New member
ממש כאילו את אצלי בבית....

שנינו לא חברותיים במיוחד למרות שאנחנו מאוד נחמדים לאנשים. שנינו אוהבים להיות ביחד בית. שנינו אוהבים לאול (למרות שהוא אוהב בשר ואני יותר בכיוון של פירות ים) אני הרבה יותר פתוחה לרוחניות, בשבילו זה שטויות הוא הולך לצוד ועושה קמפינגים ואותי רק המחשבה על זה מחלחלת אני חולה על הקולנוע והוא מכריח אותי לראות סרטים ב DVD לי לא היתה מזיקה עוד קצת רומנטיקה לו אין ראש לזה בריאות לא מעניינת אותו, אני מכריחה אותו לפחות לאכל בריא אם לא להבדק סה"כ שנינו למדנו להתפשר וללמוד לחיות אחד עם השני. הדבר היחיד שבו לא היתה פשרה זה עישונים למינהם וזה אכן נפסק לחלוטין...

Lovable Stray

New member
שאלה מעניינת, מ...

הוא נוטה לקחת אירועים טראומטיים בקלות ואופנימיות, אני נוטה לפאניקה לפעמים - לפעמים זה די משגע אותי, למרות שבדרך כלל זה פועל לטובה, הוא מצליח להרגיע אותי. הוא מקדיש יותר מדי תשומת לב לפרטים הקטנים, אני לא וזה יכול ממש לשגע בקטע של ללכת לקנות משהו (הוא יכול להחזיר מוזר אלפי פעמים בגלל סיבות ממש קטנוניות).

Lovable Stray

New member
שחכתי את הדומה ../images/Emo122.gif

שנינו מאוד בררנים במזון, שנינו אוהבים לטייל בעולם... אני מניחה ששנינו די "מתבודדים" ולא אוהבים יותר מדי חברה.

lulit

New member
שאלה יפה שירקוש

במה אנחנו דומים? רומנטיקה - שנינו רומנטיקנים בנשמה. פתקים, smsים, הפתעות, פינוקים - עד לב שמיים. קולנוע - שנינו פריקים של סרטים. מבחינתינו - הסינמה סיטי היא המצאת המאה (בערך). אוכל - למרות שלא תמיד אוהבים לאכול את אותם הדברים - רק תנו לנו לצאת לאכול ונהיה מאושרים (בגלל זה אנחנו קצת יותר עגלגלים, אבל מאושרים) בריאות - שנינו מזלזלים בבריאות (כל אחד בבריאותו), אבל מגיבים לבריאותו של האחר ("לך לרופא כבר") שוני: המחשב - הוא מסוגל לשבת כל היום והלילה על האינטרנט. אני לפעמים מתרגזת מזה, אבל אח"כ הוא מפצה בחיבוק, אז זה בסדר. קריאה - שנינו אוהבים לקרוא, אבל אני ממש בולעת ספרים. בממוצע ספר או שניים בשבוע. כשרון - זה השוני הגדול ביותר לטעמי. כל דבר שהוא מוגע בו - הופך לזהב. הוא מנגן על מליון כלים, לומד דברים חדשים ממש מהר (וכמובן מצטיין בהם). אני פשוט מעריצה את היכולות האלה שלו. אין לי כשרון מוסיקלי בגרוש, וגם לוקח לי קצת יותר זמן ללמוד ולהכנס לדברים חדשים. בישול - אני אוהבת מאוד מטבח. זה הכיף שלי, זה מרגיע אותי, ובכלל, מאוד כיף לראות איך אנשים נהנים ממשהו שהכנתי ב - 10 אצבעות. הוא? סכנה להכנס למטבח אחרי שהוא ביקר בו, גם אם הוא הכין רק סנדוויץ'. מצד שני.. הוא מאוד משתדל, והשקשוקה שלו היא הטובה ביותר שאכלתי אי פעם! אני מניחה שיש דברים נוספים, אבל זה מה שעלה לי ככה בשלוף.

orit281

New member
גרמת לי לחשוב וזה לא קורה הרבה חחח

דומים: שנינו כנים מאוד, מחויבים לבית ולמשפחה עובדי כפיים חברותיים ואוהבי בילוים ומוסיקה שונים כל השאר... בעיקר בזוגיות- אני מוחצנת הוא מופנם(טוב נו הוא גבר), אני לוקחת הכל בקלות ואופטימית והוא רציני מאוד ופסימי, הוא רומנטי שחבל"ז ואהני ממש לא לגבי בריאות- הוא לוקח קשה אפילו שיעול קטן ואצלי עד שזה לא מגיע להתקפי סינוסים זה לא דורש טיפול איך מתגברים? לא מתגברים לומדים לחיות עם זה אז למשל בקטע הרומנטי הוא יודע שהוא צריל ליזום כי ממני זה לא יבוא והפוך בקטע של השיחות נפש ככה יש חיכוכים, אבל הכל נפתר ברמת שיחה ופשוט מקבלים באהבה את השוני... וכן יש הרבה מקום להתפשר- לא בדברים ממש עקרוניים אבל ביומיום במה שאפשר כי מה הטעם לריב כל היום?????????.

Miss פטל

New member
וואי...

חשבתי על זה וקראתי את כל התגובות והאמת הגעתי מסקנה שאנחנו אוהבים כמעט את אותם הדברים. רומנטיקה- רומנטיים מאוד, שנינו באותה מידה. סרטים- שנינו אוהבים לראות סרטים, בית ובקולנוע. מחשב- שנינו בבית בעיקר מורתקים למחשב(כל אחד לשלו) חברים- לכל אחד יש כמה חברים, מידי פעם יוצאים עם חברים. שנינו אוהבים לצאת עם חברים ושנינו אהבים שזה פעם בשבועיים בערך..לא יותר מידי
ספורט- שנינו לא אוהבים לראות ולהישתתף ספורט. שנינו אוהבים להיות המון זמן ביחד..כמה שיותר- רק עושה לנו יותר טוב. בריאות- כל אחד לא דואג לבריאות שלו אלא דואג לבריאות של השני. שנינו מתעקשים בריבים אבל כל אחד יודע מידי פעם לוותר. אמונה- שנינו לא חוגגים חגים יהודיים(או של כל דת אחרת) ולא מאמינים בכל זה, חוגגים ואוהבים רק חגים משפחתיים. שונים זה כבר יותר קשה.. אני יותר אוהבת לרקוד..אני ממש חיה מוסיקה והוא היה בכיף חי בלי זה ואני מידי פעם גוררת אותו לדיסקוטק. בעיקר אנחנו שונים דברים שתיפוסיים לגברים ולנשים ולהבדלים ביניהם
אני אוהבת שופינג..הוא לא אוהב לקנות אפילו לעצמו בגדים, אני קונה לו. אני קצת מאמינה ברוחניות והוא מאמין רק בעובדות
הוא טוב במקצועות מדויקים ואני הומאניים.

מיריVA

New member
שאלה מענינת - מזמן לא חשבתי עליה...

מה שמיד קופץ לי לראש זה ההבדל בבטחון עצמי - אצלו זה משהו נורא דומיננטי - אין כמעט ספקות בכלום הוא יודע שיצליח לעשות הכל ואין התלבטויות ואני מתלבטת ומתלבטת ולפעמים לא שלמה עם החלטות שבסוף לאחר המון התלבטויות אני מקבלת... אז בענין הזה הגישה שלו עוזרת לי לפעמים לצאת מהדשדוש והוא צריך להתאמץ לא להיות חסר סבלנות עוד הבדל זה שאני אוהבת לרקוד - הוא יחשוב על לבוא איתי פעם כשהילדים טיפה יגדלו... היחס לבריאות ממש אותו דבר - שנינו מנסים לאכול נכוןולעשות ספורט ושנינו לא אוהבים ספורט. שנינו לא נורא רומנטיים - דווקא לי תמיד יש בעיה עם לזכור יום נישואין וימי הולדת ואני צריכה תמיד להתאמץ נורא לחשוב על מה לקנות/לעשות - והוא נראה לי שיש לו באיזה מגירה במוח רעיונות לכמה שנים כבר. הוא נורא לא אוהב לנקות אז בסוף הגענו (אחרי שנים שלא הייתי מרוצה ) ליופי של מצב - הוא עושה כלים וכביסה ואת כל הנירת (כולל הגשת דו"ח מס הכנסה שמביא לי את החררה) ויש מנקה פעם בחודש ואני מנקה חוץ מזה - אז אני גם כמעט לא מתאמצת וגם נקי לי - כיף מה עוד? אוהבים אותם סרטים וספרים (פחות או יותר - הוא יותר אוהב סרטי אימה שאני לא), נורא אוהבים לטייל למרות שהסגנון שלו יותר בניחותה - גם פה הוא הולך לקראתי (תרתי משמע) גם בענין הילד וחינוכו בסה"כ הולכים באותו קו וכשיש איזה חילוקי דיעות אז או שמנסים לשכנע ואם לא הולך אז כל אחד עושה בדרכו - אבל ממש לא זוכרת משהו כזה יצא לי נורא ארוך

למעלה