דום-דאר?

aPeach

New member
דום-דאר?

הבוקר ליוויתי ילדה לבי"ס יסודי, ביום הראשון ללימודים. בין אמהות נרגשות, אבות שהשתדלו לפחות פעם בשנה להתלבש כמו בני אדם וזאטוטים בחולצה לבנה, משך את תשומת ליבי גבר אחד שירד במדרגות בית הספר.

לא גבוה במיוחד, לא חתיך במיוחד, ובכלל לא צעיר. אבל היה בו משהו. רזה, מהודק, חמור סבר. לבוש בהקפדה ולא מחייך. הוא לא קפצץ כמו ההמון מסביבי ופשוט חצה את הקהל כמו וולבו אפורה החוצה מגרש מלא באופניים של ילדים.

אולי משהו הפריע לו הבוקר. אולי היה מתוח לקראת פגישה חשובה. אולי סתם אין לו חוש הומור. ישנן הרבה סיבות מדוע האיש יכול היה להיות מרוכז ואינטנסיבי כל-כך אבל בי, משהו התעורר. אולי זה הדמיון הרומנטי שלי באובר-דרייב, אבל יכולתי בקלות לדמיין אותו בתפקיד השולט.

מה אתם אומרים, יש דבר כזה דום-דאר? (על משקל גיי-דאר, החושחש שמאפשר לגייז לאתר אחד את השני מבלי לשוחח), האם ישנן תכונות "דומיות" טיפוסיות שבאות לידי ביטוי גם בשגרה האפורה? שאפשר "לקלוט" ככה במבט?

Peach

NSW2

New member
אני בספק

יש כל כך הרבה סוגי שולטים ואני בספק שאפשר לראות את זה רק ממבט ראשון.
אולי אחרי שהמכירים יותר טוב דרך ההתנהגות.
וגם אז יכולות להיות תכונות שהן יותר ברמת הפוטנציאל אבל הוא לא בהכרח מודע לתחום.

לדעתי כן (עם הסתייגות).

גם סאב-דאר.
הצלחתי לזהות על יותר ממכרה אחת שלי שהיא סאבית.
גם שולטת אחת לפחות.
קורה לי שאני רואה אנשים ומוכנה לשים כסף שהם בקטע (לרוב גם ברור לי באיזה תפקיד), או לחילופין שהם ונילים בנשמה.

אבל... זה לא חד-משמעי.
מניסיוני אני חושבת - וזאת רק דעתי והתחושות שלי - שכמו שיש גייז/לסביות "שרואים עליהם" וכאלה שלא - יש גם בדס"מים כאלה, ושכמובן - אם את עצמך בקטע וגם פעילה, החושים שלך לזיהוי של זה - הרבה יותר מחודדים.

אנה מיי

New member
אני משתעשעת במחשבה הזו גם לפעמים..

אבל בפועל לא יצא לי לבדוק אותה מעולם.
זה לא מונע ממני לנסות לנחש אבל....
וכדרך אגב, הכרתי דומים מאוד נחמדים ואדיבים ושקטים ביום יום כך שאין לדעת באמת.
מישהו בכלל יודע איזה אחוז מהאוכלוסיה בכלל נוהג לחיות חיי bdsm ? כי לי אין מושג....

A לוןA

New member
במחקרים שאני קראתי

אנשים שמגדירים את עצמם בדסמיים הם בין 5-12% מהאוכלוסיה, כשרוב האומדנים מדברים על בערך 7-10%.
מדובר על הגדרה עצמית כמובן, כך שיכול להיות שיש הרבה אנשים שמיישמים בדסמ בצורה זו או אחרת אבל לא מגדירים את עצמם ככאלה, והפוך.
וכמובן- לא ראיתי מחקר כזה בארץ, אז המחקרים שאני קראתי נכונים לארהב, סקנדינביה וכו'

UltraL

New member
אולי קלקול קיבה?

אולי היהו לו צרבת?
לא קונה. זה מאפיין רק סטראוטיפים.

אני למשל מאוד לא מתאים להרבה סטראוטיפים ואנשים לא מכירים את הצד ה"אפל". כן את האופי הבסיסי אבל זהו.

יום אחד בארוחת צהריים בעבודה סיפרתי שאני מאוד אוהב סרטים של טרנטינו ומשחקי הכס וכו' הכל עם דם, אלימות סקס וחלקי גופות.
האנשים סביב לשולחן היו מופתעים במיוחד המנהלת שלי.
בתוך תוכי חשבתי: " אם רק היית יודעת..."
היא בחיים לא יכלה לחשוב עלי כעל מאסטר ששבר כף עץ על תחת של שפחה עם ידיים קשורות לכיסא.

NSW2

New member
לגמרי סטריאוטיפים

יותר מזה אנשים שונים יסתכלו על דברים שלהם נראים כמייצגים בדסמ ומשם הדמיון רץ.
מה גם שהרבה פעמים אנשים ישר קופצים למסקנות על סמך מידע מצומצם.
יש אנשים שהם מאוד מגוונים ומתחברים לכל מיני דברים שונים.
זה כמו שמישהי אמרה לי בשבוע שעבר שאני כנראה אוהב בלוז.
ממש הופתעה לשמוע שאני בכלל מעדיף רוק.

זה לא רק סטריאוטיפים (לדעתי).

גם - אבל לא רק.
לפעמים זה יותר משהו בהתנהלות הכללית, משהו שאנשים משדרים, אפילו בתמונה.
It takes one to know one - לפעמים זה מצליח.
&nbsp

סאב-דאר

קראתי בכמה מקומות ש"דומים" יכולים לזהות סאבים. לא ע"י מבט כל כך חטוף אבל לפי התנהגות
נטיה לרצות, להתפשר וכאלה.
אולי נעשה ניסוי
נעבור ברחוב ונראה מה "משליכים" עלינו ...

A לוןA

New member
יכול להיות

אבל לא הייתי סומך על זה עד כדי שאבדוק את זה במציאות. סטירות לחי אני מעדיף לתת, לא לקבל...

קוריוז משעשע

אמא שלי.
הראיתי לה תמונה של זוג שצילמתי איפשהו, שאני מוכנה לחתום שהם שולט ונשלטת.
לא אמרתי כלום, רק הראיתי לה את התמונה בגלל שהיו להם תלבושות מעניינות.
היא הסתכלה, ואחרי כמה שניות אמרה: "אמא'לה - הם נראים לי קינקים!"
ריספקט

NSW2

New member
זוג זה יכול להיות שונה

כי יש ביניהם דינמיקה מסויימת שמקבלת גם ביטוי בשפת גוף.
אני למשל ישבתי ברכבת לפני תקופה והיה שום זוג שלפי ההתנהגות והיחס אחד לשנייה
יש סיכוי טוב שהם בקטע.

A לוןA

New member
יותר או פחות גרוע

מחבר שלי, שאמא שלו (מהפולניות הקשוווות) ביקרה אותו ואת חברתו בביתם החדש, טיילה, הסתובבה בבית, עיינה במדף הספרים, הסתובבה אליו עם הספר "50 גוונים" ושאלה בחיוך מתוק- "אני לוקחת לקרוא את זה, טוב?"
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
(הוא כבר יצא מהאישפוז ומסוגל לזכור חלקים מחייו לפני האירוע, תודה על ההתעניינות.)

חכה, שמע את זה -

אמא שלי מתקשה בקריאה, גם בגלל ריכוז, אבל בעיקר בגלל בעיות ראייה ועייפות בעיניים (היא נרדמת אחרי שני עמודים, בלי קשר לתוכן הספר).
לכן, אם היא רוצה לקרוא ספר - אני מקריאה לה אותו.
אתה בטח יכול לנחש את ההמשך

(למרבה המזל, הגענו רק עד הפרק השני...)
&nbsp
מאמר מוסגר - אמא שלי מגניבה. היא יודעת שאני חושבת שאזיקים ופלוגר זה רומנטי, שאני קינקית (בלי פרטים או מה בדיוק האוריינטציה שלי, ובכלל - זה שזאת לא רק פנטזיה) ואפילו איך נראה הדגל הבדס"מי.
אבל להקריא לה את "אוחח, אחחח, תודה, האדון גריי!" ?? יש גבול!

Whip

New member
גדול

אחרי כזה דבר אתה צריך עזרה בלהרים את הלסת מהרצפה

בהצלחה לילדה.

סטריאוטיפי למדי.
אולי גם נוח לנו לפעמים להשליך על אנשים את המחשבות והרצונות שלנו,
ולכן
חמור סבר+ לא מחייך+ חוסר קפצוצים= שולט אכזרי
כשהוא בכלל מאוד חושק במישהי שעושה בו שמות.
&nbsp

A לוןA

New member
שולט חמור סבר זה כל כך אובר-רייטד

ורק לי הביטוי עושה בו שמות מעלה אסוציאציות של מלכה המצליפה בעכוזו של העבד שלה וצועקת "משה! שמעון! דני!" ...?

למעלה