דולרים מזוייפים

דולסי

New member
דולרים מזוייפים

שבת שלום התודוס ווס קרו קונטר קוזה כאפיתו אל מדרה דה מאמיגה, ביום ראשון פרטיו א אסטנבול אין שדה התעופה כריה להחליף פרס דה דולרים לכסף טורקי,לדיו 100 דולר אל אומרה מירו אל שטר לדישו אספרה מאדם, אי וינירוס לוז פולצי אי לתומרון האיה היא אל מרידו אל בית מעצר תניין עוד 700 דולר לוס תומרון תודו לוס פראס אי לדישרון כאז מזוייף לאמיגה דאיוס כסתבה כון איוס אמפסו הגריתר לוז שוטרים סבה אבלר תורכית בסוף לוז קיתרוןסין פרז לה פרובה לוס מרכו לוז דולרים דבנק הדואר נו דה סתם ג'נטס. לתרגום: אמא של חברה שלי נסעה יחד עם בעלה ועם חברה לטורקיה, כשנחתו באיסטנבול היא ביקשה להמיר דולרים בכסף טורקי, האדם לקח את שטר ה100 דולר ואמר לה להמתין ופתאום הופיעו שוטרים והפנו אותם לתחנת המשטרה, היו ברשותה עוד 700 דולר את כל הכסף החרימו בטענה שהכסף מזוייף, האבסורד הוא שהיא התעקשה לקנות מבנק הדואר ולא מחלפנים כדי שיהיה בטוח ובסוף לפי טענת הטורקים הכסף מזוייף, הם השתחררו החברה שהיתה בחברתם היא דוברת טורקית והיא החלה לצעוק עליהם. בנתיים אמא של חברתי נשארה בלי כסף והטיול הוא לשבועיים, כך שחברתי עושה שמניות למצוא דרך לשלוח לה כסף . אולי כדאי לקנות בארץ כסף על פי המדינה אליה נוסעים ולמנוע אי נעימויות כאלה.

אסטרלו

New member
../images/Emo2.gif אוי, הכלא הטורקי מזכיר

לי תמיד את הסרט "אקספרס של חצות"

בנגלה

New member
זה הדבר הראשון שעלה לי לראש..

לאחר שאני שומע כל כך הרבה סיפורים על המשטר הטורקי מפי סבי.. (יליד טורקיה) פתאום שוכחים שהמציאות כיום שונה בהרבה ממה שהיתה פעם... אני מזדעזע מלשמוע את סיפוריו של סבי... הטורקים טיפלו בפשעים בצורה חמורה ואפילו מוגזמת- הם היו נוהגים להכות אדם חשוד עוד לפני ששואלים מיהו... כך סבי סיפר שבאחד מהימים בהיותו ילד תפסו אותו השוטרים הטורקים.. שאלו אותו: "איפה מחרת?"... והוא כמובן לא ידע על מה הם מדברים..הם הכו אותו ושאלו אותו מספר פעמים עד שלבסוף החליטו לקחת אותו איתם.. תוך מכות חזקות גררו אותו עד לתחנת המשטרה.. שם הכניסו אותו לכלוב קטן שהיה כחצי מגובהו יחד עם עוד מכר שלו... הם חיכו שם שעות ארוכות.. עד שהגיע אחד השוטרים ולקח את מכרו.. הכניסו אותו לביטן.. בהיותו היה בפנים שמע סבי צעקות קורעות לב ומכות חזקות...! כשהחזירו את חברו היה כולו כבול וספוג דם... אתם משערים לעצמכם מה חשב סבי שמצפה לו... לאחר זמן מה הגיע שוטר והוציא את סבי, לקח אותו לאותו מקום שלקחו את חברו (הרי היה זה חדר החקירות..) למזלו של סבי חדר החקירות שם הוכסנו כל השוטות ואלות היה תפוס.. בינתיים שני השוטרים חקרו את סבי.. וסבי כמובן לא ידע כלום.. הם התיאשו והחזירו אותו לכלוב... אחרי כמה זמן תפסו את סבי וגרשו אותו בביטות מתחנת המשטרה... כשהגיע חזרה לביתו הוא לא מצא שם את אביו... נאמר לו שאביו שמע שנלקח לתחנת המשטרה והחליט ללכת לשם... לאחר זמן מה מצא את אביו יושב כשרגליו בתוך גיגית של מים... מסתבר שאביו הגיע לתחנת המשטרה ומפאת התערבותו בעניינים משטרתיים תלתה המשטרה את אביו כשראשו פונה מטה והחלה להכות את רגליו... זהו רק אחד מסיפורים רבים שסבי שומר בזכרונו...

רחילו

New member
בנגלה הסיפור על סבך מזעזע

יש הבדל בין לראות את העינויים האלו בסרט, לבין מישהו בקרבתך שחש את זה על בשרו.

avielss

New member
זוועת עולם

אבל אל לנו לשכוח שהיטלר רצה להכנס לטורקיה ולקחת את היהודים-הטורקים סרבו וכך ניצלנו... יש בהם משהו טוב ומשהו רע כמו אצל כולנו....

רחילו

New member
טוב שזה נגמר ככה ולא אקספרס של

חצות אי אמוזוטרוס מוס אפיטו לו מיזמו אן אתונה, פארטימו 3 פארס(זוגות) אי אנקונטרימוס אוטרון פאר(זוג) כסאפגו קון מוזוטורוס, אי קמינימוס צונטוס, לוס אומברס קישרון טומר אוטומוביל קון קירה(השכרה) אי אסטה מנסבו לסדיו 50 דולר פאלסוס, לוסטומו אקי דבנק הפועלים, פישין וינו לפוליסיה אי לוס יבו אטודוס אלאפרזיון, איה ימארון אאון ערבו קלבורה אן לה פוליסיה קמירה לוס דולרס, אי סליו קאס קונוסידו דה מואסטרו אמיגו, לס דישו קלוס דולרס אסטאן בואנוס, אי טורנרון אל הוטל. אמי יה מסליו לאגאנה דקונטוניאר אל תור (הטיול)

may55

New member
ממש מפחיד לכן טוענים שיש לקחת שטרות

הקטנים מחמישים דולר

רותי ב.

New member
לא רק זה, אלא גם את האישור

של הבנק ששמה החליפו לך את הכסף. מפחיד כל הסיפורים האלו.

tsiporganeden

New member
שבוע טוב קרידוס, דולסי גם לי קרה

שמכרו לי 100 דולרים מזוייפים אך אני בנסיעה לטורקיה, למזלי הטוב נתתי את הדולרים פה בארץ בחנות ללא מכס, הם עיקבו את המטוס ואותי לחקירה, איזה מזל מאלוהים שזה לא קרה לי בטורקיה... ביהוד ישנה משפחה שהבעל ישב 7חודשים בכלא בגלל שתפסו אצלו 100 דולר מזוייפים.

angelici

New member
wow מפחיד מאוד ...../images/Emo10.gif

כלומר גם במקומות כמו בנק הדואר לא ניתן להאמין? דיצ'דה דלמוז'ר ,אי זבלי לאיז'ה..

למעלה