דולפינים

gilad_no

New member
דולפינים

זה אולי נשמע קצת ילדותי, אבל אני מת לצלול עם דולפינים פעם. בפעמים שהייתי באילת, לא נתקלתי בהם. יש לכם המלצות איפה אפשר להתקל בהם ובאילו זמנים? ואני לא מתכוון לצלילה בתשלום בריף. אני יורד לאילת בחוה"מ פסח ורציתי לנצל את ההזדמנות להגשים את הפנטזיה. גלעד

הולנדי

New member
דרומית ליתוש בעומק 10 מטר

בשעה 08:00 בבוקר. ( זוג דולפינים מהריף ) זה כמובן לא מבטיח שגם אתה תפגוש אותם שם , אבל אם עוד צוללים שהתמזל מזלם יציינו היכן פגשו את הדולפינים ובאיזה שעה יכול להיות שתהיה לך תוכנית פעולה הגיונית.

חוף הדקל

בעומק 25-30 מטר מספר פעמים רק אם אתה צולל מנוסה ומכיר את המקום יש לא מעט סכנות באתר עמוק ,רחוק מהחוף תנועת גלשנים ואופנועי ים(במיוחד בחגים כמו פסח) כמו כן נראו מספר רב של פעמים בחוף אקררהספורט על פני המיים

ענין של טיימינג ומזל

בדרך כלל שומעים את קולותיהם בטרם הם חולפים על פניך, אך לעיתים הקולות נשמעים והם לא עוברים בטווח נראה לעין. יש צוללים ש"יש-להם-את-זה" ודולפינים נמשכים אליהם כמו למגנט... אם ירצו, יספרו לך. ההתקלויות שלי איתם היו תמיד דווקא באיזור שמול חוף בן-הרוש, ידוע גם כאיזור השמורה העמוקה, אבל הם כנראה מסתובבים בכל האיזורים. שתצליח.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
התקלויות עם דולפינים באילת

חוף הדקל כ - 20 מטר. חוף הוילג´ בעומק מטר ממש על החוף. באיזור היתוש עומק של כ - 10 מטר. מול אקווה ספורט עומק של כ 3 מטרים. בהצלחה ו ב ב ח י " נ

קותי

New member
כן, ענין של טיימינג

אם אתה במקרה במים באיזור שבין הסטי"ל לבין חוף בן הרוש והשמורה, בזמן שהם מסתובבים שם, תראה אותם. זה לא בהכרח בשעה מסויימת אבל זה קורה כל יום. גם אם אתה במים לא בטוח שתספיק לראות יותר מאשר צל מהיר חולף. אחר כך זה כבר יותר ענין של האם אתה אחד מאלה ש"יש להם את זה". אם "יש לך את זה", גם אם תעמוד במים רדודים יחסית (1 מטר) עם מסיכה ושנורקל, בחוף אקווה ספורט, ומסביבך המון מתרחצים שנורקליסטים וצוללים - הם יגשו אליך ישירות (תוך התעלמות מכל האחרים בסביבה), יתחככו בך, יסתובבו סביבך מעט וימשיכו לדרכם. אם "יש לך את זה" גם אם תהיה בצלילה על המדרון מול היתוש ביחד עם 4-8 צוללים הם יתעלמו משאר הצוללים, יגשו אליך, יתנו לך ללטף להם את החרטום ואת צד גופם, יסתובו סביבך פעם פעמיים, ואחר כך ייעלמו אל תוך הכחול. תאמין לי, אני יודע. מה שאני לא יודע זה איך הם מחליטים ש"יש לך את זה". אני רק שמח שלי יש, וימותו הקנאים

mto

New member
מזה לפי

מה שאני קורא פה לכל חברי הפורום כאן " יש את זה " אני צללתי באילת 8 צלילות כנראה שאין לי את זה . עדיין . דרך אגב אלה שיש להם את זה שאלה בשבילכם שהדולפין נשאר איתכם הוא משתכשך איתכם וכל זה אתם יודעים כמו בסרטים

nir_az

New member
תגובה

כנראה ש8 צלילות זה לא מספיק כדי לפגוש דולפין. אני צללתי 30 עד שפגשתי פעם ראשונה דולפין. וכן הם בדרך כלל מתחככים בך אבל זה לא בגלל שזה מגניב כמו בסרטים. זוהי איזו שהיא פעילות מינית שלהם. אפשר להגיד שהם מאוננים בעזרתך

עוד קצת

פעם אחת בסלע 3 בתוך ה-ח´ של אקווה ספורט פעם שנייה, באיזור בן הרוש, משהו בין 7-10 מטרים

חי בר

New member
אני נתקלתי בדולפינים

בחוף הדקל בחוף הוילג´ מול מועדון סיאם (חוף בן הרוש) בכל האתרים הנ"ל נתקלתי בהם בכל מיני עומקים שבין םני המים ועד 20 מטר. לגבי שעות: בכל מיני זמנים, גם בלילה. המון פעמים רואים אותם מהחוף או מהרפסודה בוילג´. לדעתי אין להם איזה חוקיות שעות/עומקים/אתרים. הם מסתובבים וזה עניין של מזל אם נתקלים בהם או לא. אם אתה "מת" לצלול עם דולפינים אז הכי טוב שתנסה בכל זאת צלילה בריף. המחיר הוא בסביבות 170 ש"ח כולל משקולות/מיכל או 140 ש"ח אם יש לך כל הציוד. אם אתה "חבר מועדון" של קבוצת הריף אז יש כל מיני דילים עם הנחה משמעותית מאוד. אני ממליץ לנסות ולו פעם אחת.

Sushi

New member
פעמיים

מול מרינה דייברס (בסיום צלילה בסטי"ל), בעומק 3 מטרים (אחלה חניית בטיחות) - 2 דולפינים. באתר האוניברסיטה, בערך בעומק 12 מ´ - דולפין בודד, סובב אותנו, הסתכל, הבין שלא מעניין והלך בבוז מופגן.

בחוף אלמוג, בלילה../images/Emo29.gif

בצלילת לילה בשמורה, תקף אותנו בפראות דולפין ענק ! ...טוב אולי לא תקף, אבל בהחלט גרם לנו להתקף לב חמור כשהוא הופיע משום מקום בחשיכה. הוא חשב שזה ממש מצחיק להפחיד ככה צוללים מסכנים, ושחה ביננו, עד שהבין שאנחנו הולכים למות, והסתלק. אחרי כמה דקות, כשהדופק ירד מתחת ל-200, הבנו שאנחנו פיספסנו הזדמנות נפלאה לצלול איתו מעט... כמובן שאני לא פחדתי, רק החברים שלי... הומר

nir_az

New member
דולפנים מול הסטיל

אני פגשתי מול הסטיל בשעה 10 11 בבוקר בעומקים 1-5 מטר פעמים

נגה. פ

New member
חוף אקווה ספורט

יצא לי לפגוש אותם כמה פעמים בשעות אחר הצהריים על יד אקווה ספורט. אני לא יודעת אם זה תמיד פועל אבל מישהו סיפר לי שהוא היה בצלילה ושמע קולות של דולפינים אז הוא הרים 2 אבנים מהקרקעית והתחיל לעשות רעש והדולפינים מיד באו לבדוק מה מקור הקולות

R-o-i

New member
אני ראיתי בסידני עלי (הרצליה) זוג

דולפינים, רועי

יובל ל

New member
אני לא יודע מה איתכם

אבל צללתי באילת שלוש פעמים מאז שיש לי תעודת צלילה וכל פעם פגשתי דולפינים....... ואף פעם לא צללתי בריף. פגשתי גם דולפינים ביוון ובטורקיה ואני רוצה לציין שהדולפינים בטורקיה היו הכי נחמדים. הם שחו איתנו ונתנו לנו ללטף אותם ונשארו איתנו עד שעלינו חזרה למעלה שאז הם עלו איתנו והמשיכו הלאה,היו איתנו איזה חצי שעה,ממש להקה ענקית של 20 או 30 דולפינים. כנראה שיש לי את זה יובל

עקרבנון

New member
התחכחות ליטוף זה אצלם יחסי מין../images/Emo6.gif

וכעת גם ברור למה הדולפינים בטורכיה יותר נחמדים

למעלה