דויד נגד גוליית.

דויד נגד גוליית.

הקרב הקלאסי של החלש והטוב נגד החזק והרע. איך הסצנה הזאת, כפי שהיא, הייתה עוברת בשיטה החביבה עליכם? התיאורים מתבקשים להיות בגבולות הסביר - כלומר, אם מתארים זאת במו"ד לא לתת לדויד קלע 5+ קוטל ענקים, אבל בהחלט הגיוני לומר שלגוליית היה נק"פ נמוך מאוד למרות גודלו הרב (גוליית ואחיו ישבי ובליעל מכונים "בני הרפה" - יש הטוענים שלא היה זה שם אמם אלא כינוי שנבע מחולשת גוף, או במונחי מו"ד - כושר נמוך) ושדויד פגע פגיעה קריטית בקלע בו היה מומחה.

t3h d00d

New member
אמ, יש לי כמה תאוריות

יש את התאוריה הדתית שאני לא יגיד. סתם יצור מהומה. במונחים של מו"ד, השחקן שלו זרק 20, עוד 20 ואז זרק שוב פגיע ופגע. זה מוות אוטומטי, למי שלא יודע.

התאוריה הדתית

אפשר לפרש אותה כ"השה"מ רימה בשבילו בקוביות" - אבל אני מחפש משהו פחות גרנדיוזי. אגב - חוק המוות האוטומטי זכור לי בעיקר כשפצור תוצרת בית של כמה אנשים לחוק "נזק נוסף" די פרימיטיבי שהיה במו"דמ מהדורה שנייה.

l o r e

New member
יש חוק אופציונלי בספר השה"מ

במידה ומשתמשים בחוק הזה: לאחר שהצלחת לאיים בפגיעה קריטית על היריב, אם אתה מצליח בזריקת האימות לאיים עליו פעם נוספת, ובזריקת האימות השנייה מצליח לפגוע, הרגת אותו אוטומטית. יש בעיה די רצינית אם שיטת נקודות הפגיעה, פגיעות קריטיות, ריאליות ומשחקיות. מצד אחד אנחנו רוצים ריאליות, מצד שני זה לא כיף כשכל מכת חרב או שתיים הורגות את הדמות שהשקעת בה. ככל שיש יותר משקל לפגיעות קריטיות, למשל, כך הסיכוי של הדמויות לשרוד נמוך יותר. שימוש בחוק האופציונלי גרוע בהרבה. פתרונות מו"דיים לסיטואציה שהצגת: 1. החוק האופציונלי שהוזכר. 2. שימוש בחוק ביתיים של פגיעות באזורים ספציפיים. 3. קלע קסום כמו שציינת. 4. פגיעה קריטית + התערבות אלוהית איך ה-BRP עובדת בסיטואציה כזו?

איך זה בBRP

יש כמה אפשרויות: 1) הנק"פ מושפע מכושר ומגודל, ולמרות הגודל הרב שלו לגוליית יש ערך כושר נמוך יחסית (תיאוריית הבעיות הפיזיולוגיות שהוזכרה כאן, ושהתייחסתי אליה תחת "בני הרפה") מה שנותן ערך ממוצע לא כזה גבוה (נגיד, גודל 26 וכושר 10, שמותיר את גוליית עם 18 נק"פ) דויד מגלגל פגיעה משפדת (01) עם הקלע שלו, מה שאומר שהוא גם גורם לנזק כפול וגם מתעלם מהשריון ומגלגל די גבוה, וזה מספיק כדי להרוג את גוליית - נזק של קלע הוא 1ק8 ועוד חצי מבונוס הבונוס כוח. מכיוון שדויד הוא בחור די חזק אך קטן בממדיו, נניח שזה 1ק4, מה שמוביל לבונוס של 1ק2. 2) הכושר של גוליית בסדר גמור, ודויד לא פגע פגיעה משפדת אלא "רק" קריטית רגילה - מצחת הנחושת של גוליית ספגה חלק מהנזק, אבל עדיין נגרם נזק כפול. עדיין, הנזק שנגרם היה מספיק כדי לגרום ל"פציעה עיקרית" (חצי מהנק"פ) - וכאן, או שדויד התכוון להמם ולא להרוג, מה שמוביל מיד לעילפון קצר מצד גוליית שמספיק לדויד כדי לגמור את העבודה עם חרבו של גוליית, או שהמנחה משתמש בכלל אצבע שקובע התעלפות במקרה של פצע חמור במידה והקורבן נכשל בבדיקת כושר/כוח רצון (לפי הכללים הרגילים של בדיקת תכונה באחוזים) או בבדיקה על טבלת ההתנגדות של הנזק הנגרם מול הכושר/עוצמה/נק"פ נוכחי, ואז בא הקטע עם החרב. 3) דויד הוא נבחר האל, ולכן אבן הקלע שלו פוגעת תמיד בעובדי אלילים, ויש לה נזק נוסף של 2ק10.

DIDGIN

New member
מעניין

בD&D זה בהחלט יכול להחשב sneak attack או death attack (שזה משהו של מתנקש) במקרה שדוד בעצם לא חיכה עד "תחילת" הקרב, אלא קלע את האבן מיד אחרי שהוא דיבר עם גוליית וגוליית היה עסוק בלצחוק עליו ולא ראה בו איום. אגב, לי יש חוק בית שמשמש בשביל דמויות בלי sneak attack שרוצות לכוון לאיזורים פגיעים. אתה לוקח -4 לגלגול ההתקפה ובתמורה כל פגיעה היא אוטומטית בthreatend area. בגלגול הנוסף אתה כבר לא מקבל את המינוס. יש עוד כמה יוצאים מן הכלל שנועדו למנוע שימוש לרעה אבל אני לא ארחיב. יש שיטות שבהן כיוון לאיזור רגיש זה דבר מובנה. בfuzion כיוון לאיבר קריטי נותן מינוס שאני לא זוכר מהו ונזק כפול (או נזק פי 1.5, תלוי באיבר ובשה"מ). בנוסף, אולי הפגיעה המדהימה יכולה להחשב ככוח על טבעי (או "לחש") שיש לדוד כיוון שה' איתו. זה יכול להיות יכולת של מקצוע יוקרה בD&D או כוח ששילמת עליו בcharacter points בGURPS אבל העיקרון הוא אותו עיקרון.

L e s t a t

New member
בVampire

דויד פיתח כשרונות מסויימים בזמן שעבד בתור רועה צאן, הוא חידד תכונות מסויימות אצלו (Dexterity והיכולת שלו לפגוע כשהוא משתמש בקלע). פקטורים כאלו או אחרים תרמו לכוח ההנפה שלו כשהוא הניף את האבן בזמן שגוליית היה במצב שלא אפשר לו להתגונן כמו שצריך ולספוג את המכה הקטלנית. אולי גוליית לא נהרג במקום אלא חטף זעזוע מוח או התעלפות פשוטה (דויד כרת את הראש שלו אח"כ). אז במונחי שחקן, השחקן של דויד גלגל את הכשרונות של דויד נגד היכולת של גוליית להגן או לספוג את המכה. הקושי, אם היה מבוסס על הסיבולת של גוליית (ייתכן שהיא לא הייתה כזו גבוהה, אלא הוא פשוט נראה מאיים) עם היכולת שלו להתחמק (Dodge), יכול היה להיות דווקא לא גבוה. דויד גלגל יותר מהצלחה אחת (שהייתה גורמת לו נזק וכאב שהיה מסיח את דעתו של גוליית לרגע, אבל לא הורגת אותו), הוא גלגל מספיק הצלחות כדי להמם ולעלף אותו או, אם ניקח את זה צעד קדימה ונגיד שהוא מת במקום - דויד גלגל חמש הצלחות והזריקה שלו הייתה מהירה, מדוייקת וחזקה מספיק כדי לפגוע באזור קטלני חזק ולשבור משהו פנימה. אולי דויד לא פעל רק על דעת עצמו אלא בהשפעה על-טבעית (ערפדית, למשל) שחזקה את התוצאה. אולי לקלע של דויד, לאבן שהוא זרק ולעצם הנוכחות שלו שם לא הייתה שום משמעות ומי שגרם לגוליית למות היה מי שמצא את החוט הנכון (או הלא נכון!) וחתך אותו.

L e s t a t

New member
נ.ב

תסריט נוסף לא מתרכז בדויד אלא בגוליית. לכשרונות של גוליית לא היה קשר לאירוע - הוא פשוט פישל! בגלגול ההתגוננות\ספיגה שלו לא רק שהוא לא גלגל הצלחה אחת - הוא גלגל Botch! שעילף או הרג אותו (מה אם הוא בסך הכל איבד שיווי משקל ונפל על משהו שהרג אותו?).

sagy agamy

New member
משהוא קטן

האבן לא הרגה את גולית היא רק הפילה והיממה אותו דוד הרג את גולית בעזרת החרב של גולית שלקח ממנו ואתם יודעים מה אפשר לעשות עם חרב ביד ויריב על הריצפה (מהומם)

JuffoWup

New member
קראתי תאוריה

שלגוליית היתה מחלה נדרה של רככת עצמות (מחסור בסידן), שנבעה בין השאר מהגודל הלא פרופורציונלי שלו (בעיה הורמונלית או גנטית כלשהיא, ראה לדוג' את אנדררי הענק- מתאבק עצום ממוצא רומני וגם שיחק בסרט הנסיכה הקסומה). בכל אופן פגיעה של קליע במהירות גבוהה בראשו של אדם הסובל מרככת עצמות יכולה בהחלט לפתח לו את הגולגולת. אני רוצה להעביר את זה לאקזלטד, האנשים לא ידעו, אבל דוד היה זנית' מתחבא, הוא השתמש בקומבו שמכפיל את הקוביות ועוקף את השריון של האויב והצליח בצורה אגדית, גולית לעומתו היה בן-תמודתה נגוע בווילד. סתם חפ"ש. הקרב היה חסר סיכוי ונגמר לפני שהענק בכלל ידע שהוא התחיל...

Shadowmage

New member
גם אני נתקלתי בתיאוריה הזו

ראיתי את זה בתוכנית בערוץ 8. הם העלו הצעה שגוליית היה חולה ב gigantism, גידול בבלוטת יותרת המוח - שמפרישה הורמון גדילה ולכן הוא היה ענק. הגידול לחץ לו על מרכז הראייה ולכן היה לו קשה מאוד לראות את דוד מרחוק בנוסף לכך הפגיעה של האבן מהקלע גרמה לו לשטף דם רציני מהגידול - שבץ, למעשה. כל זאת כמובן, בלי להתייחס לאפשרות הפשוטה ביותר - דוד היה ממש טוב בקלע. תחשבו על זה: רועה צאן, משועמם פחד, מה הוא עושה כל הזמן הזה? מתאמן בקלע. עכשיו, קלע בידיים של אדם מיומן שובר עצמות בלי שום בעייה, אפילו היוונים השתמשו בגדודי קלעים במקום בקשתים, אז לא כ"כ קשה לחשוב שזו פשוט פגיעה טובה לבנאדם מיומן מאוד שהיממה את גולית לזמן מספיק בשביל שדוד יחסל אותו. ומבחינת חוקים: GURPS. כיוון למוח, גלגול של 3 או 4 ב3ק6, פגיעה קריטית - הקסדה של גולית לא משפיעה. 4ק6 נזק. בהנחה ולאדם החזק בעולם יש 20 נק"פ ו 10 נזק למוח יפילו אותו מיד... אתם מבינים לאן זה חותר.

למעלה