דוח שימוש - בריג´סטון BT39

TheFinalCut

New member
דוח שימוש - בריג´סטון BT39

צמיגים דביקים לאופנועי 500, יש חיה כזו? מסתבר, ידידי...... שכן!!!!!!! הרצה בטוחה עשיתי לצמד ב"מסלול" האספלט מסביב לסופרלנד החביב עלי ליד ביתי, בנסיעה למצפה משואה עם החבר´ה ביום שישי שהייתה מפותלת למדי, ועם סיום גרנדיוזי בליאון - שם כבר הלכו לעולמם השאריות האחרונות של הסיליקון... מכל איזורי הצמיגים...
סה"כ כ-150 עד 200 ק"מ, ככה ליתר ביטחון... למרות שבד"כ דורשים כ-100. בדרך חזרה ממצפה משואה, לא יכולנו להתאפק מלעבור בליאון שממוקם כחצי ק"מ מהמסעדה הנפלאה הזו, באתר היפיפה הזה. עליה וירידה, ועוד עלייה- והרינו מחוממים ובמוד קרב. הגיע הזמן לברר מה הצמיגים האלה מסוגלים לעשות, והאם הם שווים 1,240 ש"ח כולל מע"מ. דארמה שבחן באזור כאמור את ה-CBR600Fi התכונן לרדת, ואמרתי לעצמי - "טוב נו, אין לי סיכוי לעמוד בקצב שלו, אבל בוא ננסה!". פליק לראשון, פלאק לשני... ההילוכים המשיכו להתקדם הלאה למעלה והרי הימנית הראשונה מול הפרצוף... פקודת היגוי, קצת גז, קצת רכינה וקצת יציאה עם הגוף... אחיזה אבסולוטית - אבל זה לא מפתיע, אותו הדבר הרגשתי עם המצלרים במהירות הזו. פול גז, ה-CBR מתרחק בקלילות לכיוון השמאלית השנייה. אני בולם מאוחר, פקודה... הטייה..... בניסיון לרדוף את דארמה הראש בכניסה לפנייה צועק לי שנכנסתי מהר מדי, אבל קול קטן ועיקש אמר לי שהכביש הזה טכני ואיטי מכדי שיהיה הבדל ממשי בינו, עם ה-CBR עטוי המישלינים שלו לביני. מה אתם יודעים, הוא צדק... הכלי קצת התעוות, כהרגלו - אבל מהקדמי והאחורי, דממה. ישורת קלילה- ה-CBR בורח, ואני מושך את המנוע יותר גבוה ממה שאני בד"כ מושך כדי איכשהו להשאר בטווח ראייה, אבל אני עדיין מהוסס וחושש, אז הקצב שלי בפניות לא הוגבר משמעותית. ההתנהגות המופתית של צמד הדונאט´ס השחורים אומר לי שבעלייה, כדאי לנסות לדחוף יותר. כך הייתה, עלייה, ירידה ועלייה... והקצב עולה קצת קצת בכל פעם. השדון מצטרף לחגיגה ויושב לדארמה על הזנב באחת הגיחות מטה, ואני מעז לנסות איכשהו להדבק לשתיהם, תוך ניסיונות חיפוי הפרשי הזמנים בפניות על המרחק שהם תופסים ממני בקלות בכל פעם שיש קצת כביש ישר. הצמיגים מפתיעים אותי ואוחזים הרבה יותר טוב מהמצלרים שהיו לי בפעם הקודמת שהייתי בכביש הנחמד הזה. מספיק טוב כדי שאוכל לשמור על כ-15-30 מטר מרחק מהשדון ברוב החלקים של המסלול, מלבד ה"ישורת" הארוכה. בעלייה שאח"כ אני קצת מגזים בפקודת ההיגוי באחת הימניות ועולה על פס הצבע הצהוב של השוליים מימין, בזווית מתונה למדי, והאופנוע מזדעזע עת חלקו האחורי של האופנוע מחליט שהוא בכלל זנב של צפע ארצישראלי מצוי במדבר יהודה, אבל שום דבר דרסטי והכל נשלט לגמרי. במרבית השמאליות באותה הגיחה הייתה עלייה במהירות הפנייה, אבל לאחת הימניות ההדוקות נכנסתי קצת מהר מדי ולא בקו הכי חכם, ופתחתי גז מוקדם מדי - האחורי מחליק תחת כח, אבל שוב- שום דבר דרסטי, הכל לגמרי נשלט והאופנוע נשאר יציב מאוד. יש לציין שאחרי שמבשלים אותם, הצמיגים אוחזים קצת פחות טוב מכשהם בטמפ´ גבוהה אך אחידה. הם גם אוחזים לא רע בכלל גם כשהם קרים. אני לא יודע אם זה הוגן להשוות בין 2 אופנועים שונים, אבל איזי התלונן עם הפירלים על החלקה מוגזמת ובעיות אחיזה באותם התנאים. אבל המבחן האמיתי של הצמיגים היה היום - בנס הרים... את התוצאות אתם יכולים לראות בתמונות בפורום של בילבי, ללא מלים
( http://www.bilbi.up.co.il ) לסיכום: החלפת הצמיגים היוותה שיפור מיידי ביכולת הבלימה, ההיגוי, ותחושת הביטחון הכללית על האופנוע. לאחר ההרצה הסתבר שהצמיגים האלה גם מהווים שיפור משמעותי באחיזת הכביש. זוויות שלא העזתי לחשוב עליהן עם המצלרים (או שחשבתי, ואז מייד דמיינתי את עצמי מתעופף על איזה עץ בלואו סייד מרשים) הפכו למובנות מאליהן עם ה-BT39. והכי טוב - אני כל הזמן מרגיש שיש לי עוד, ושאני הגורם המעכב הפעם. מרווח ביטחון, נקרא לזה. סביר שהיה לי עוד גם עם המצלרים, אבל הם בהחלט לא סיפרו לי על זה. הבאטלאקסים הרבה יותר תקשורתיים ונוסכי ביטחון. בשבילי הם היו שווים כל אגורה, ועכשיו כל מה שיש לקוות זה שהם גם יחזיקו מעמד לאורך זמן. מה שלא סביר עקב רכות הרכב הגומי שלהם... איך קרא לזה סקניה? "מסטיק"....
אבל אני מאמין שאת ה-10K ק"מ הם ישרדו בלי בעיות מיוחדות, ואני מניח שזה... יהיה מספיק. זהו! BT39 מגיעים במידות מתאימות לכל אחד מה-500-ים שנמכרים\נמכרו בארץ, ונדמה לי שגם לבנדיט 400. האלטרנטיבות הם הפירלי MT75 (לא מכיר, תשאלו את איזי ואת ביג מקס), המצלר ME-1 (מחזיק מעמד לאורך זמן אבל אוחז רק אחרי שמבשלים אותו מאוד, וגם אז לא משהו משהו), הדאנלופ AirowMax שצריכים להיות לא רעים (מר Argos, לדיווח במתוטא!), המישלים מאקאדם 90X שלפי אנא-RF טובים למדי (הוא השחיז איתם את (עד) האוזניים.. בגלל זה בעיות השמיעה שלו..
) ויש גם סחורה מבית קונטיננטל שאין לי מושג על טיבה. המחירים דומים למדי, מלבד הקונטיננטלים שאם אני זוכר נכונה זולים מהאחרים בכמה מאות ש"ח. אגב, יש עוד סחורת "משנה" של דאנלופ וברידג´סטון - אבל אלו צמיגים שבדומה למצלרים מהווים אופציות מתונות בהרבה, שאמורות להחזיק לאורך זמן, על חשבון האחיזה ומהירות ההתחממות.

TheFinalCut

New member
יגיע, אבל עוד כמה חודשים... ../images/Emo13.gif

אחרי שנצבור ק"מ, ונתחיל להשחיז חלקי מתכת........

למעלה