דו'ח שגוי ?

• פותח הנושא Ic3
  • פורסם בתאריך

Ic3

New member
דו'ח שגוי ?

אהלן חבר'ה .. אממ אני לא כותב פה קבוע אבל לאור האירוע שקרה לי היום, אני די חייב עזרה קצת. בעיקרון זה לגבי החוק של 2 נוסעים. עצרה אותי היום ניידת ונתנה לי דו'ח - שלילה או משהו כזה על זה שהסעתי יותר מ 2 נוסעים, ואני עברתי את המבחן המעשי לפני שהחוק יצא בספטמבר 2004, את הטענה שלי לגבי החוק הם לא רצו לשמוע והתעקשו על סמך מה שכתוב אצלם בספר לעבירות. עכשיו, באתר של מישטרת ישראל כתוב לגבי נהג חדש ממש למטה (שמו את הלינק כאן איפשהו) "הוראות אלה חלות רק על מי שקבל את רשיון הנהיגה שלו מיום 1.11.2004 ואילך. מי שקיבל את הרשיון לפני מועד זה חלה עליו חובה מלווה לחודשיים בלבד ואין לגביו מגבלת נוסעים בתקופת הלווי " לעומת זאת באתר של משרד הרשוי כתוב: נהג חדש - הסעת נוסעים "נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים, אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה." ולא מוזכר החל מתאריך מסויים .. אז השאלה שלי היא האם אני יוצא זכאי או לא? (השוטרים אמרו לי שכבר מחר שזה בעצם היום ב 10 בבוקר אני צריך להתייצב בתחנת מישטרה ולדבר עם הקצין או משו כזה,) והכי מלחיץ זה שאני ביכלל צריך להתגייס ביום ראשון ואין לי מושג מה לעשות אני אשמח אם תעזרו לי, תודה

Ic3

New member
אז איך אני מוכיח להם את זה??

אני ממש לא רוצה לא לנהוג חודש שלם עכשיו .. :\

Ic3

New member
הקטע גם שהם קבעו לי מישפט בינואר

ואני אהיה בצבא.. אז טירטרו אותי לגמרי :\

adidas88

New member
אתה לא צריך להוכיח

תאריך הוצאת הרישיון מעיד על כך

be_roo

New member
היא נוסח החוק הרשמי כפי שהוא

מפורסם באתר כנסת ישראל: http://www.knesset.gov.il/privatelaw/data/16/3/98_3_1.rtf בנוסח מצויין בפירוש (בחלק האחרון) כי הסעיפים יהיו תקפים מ-1/11/2004 והם יחולו רק על מי שהוציא רשיון מיום זה והלאה. אני מקווה שהקצין שזומנת אליו לשימוע יעלה על הטעות ויבטל הכל (במקור זומנת אליו לפסילת רשיון). אם זה לא יקרה, עליך להדפיס את ההוראה הנ"ל ולצרף אותה לדרישה לבטל את הדו"ח כולו עוד לפני המשפט שכן הוא לא היה צריך להרשם כלל. נסח מכתב קצר וברור, צרף את נוסח החוק (גם מה שמופיע באתר המשטרה לא יזיק, ולא לשכוח לרשום גם את הלינק כדי שיוכלו לבדוק בעצמם שזה אכן מה שמופיע באתר), צרף תמונה של רשיון הנהיגה, ושלח הכל בדואר רשום ליחידת התנועה שאליה שייך השוטר שהוציא את הדו"ח (היא רשומה עליו, וכתובות תוכל למצוא באתר המשטרה). אם הם חכמים מספיק ולא רוצים ששופט יעיף אותם מאולם המשפט, הם ידאגו לבטל את הזימון לפני תאריך המשפט. אם לא, יהיה מעניין לראות את פרצופם כשיעמדו מול השופט ויגמגמו. אפשרות נוספת עם קצת יותר טרטור זה לגשת בעצמך למשרד פניות הנהגים ביחידת התנועה (עם כל המסמכים כמובן) ולדבר איתם פנים אל פנים. היות ואתה מתגייס זה קצת בעייתי, אולי תוכל להעזר בהורים או לחכות לאיזה חמשוש. אם לא, תמיד יש את אופצית הדואר. אל תלחץ, החוק לצדך והבעיה היחידה היא לגרום להם להבין את זה עם כמה שפחות טרטור עבורך. גיוס נעים.

Ic3

New member
אוקיי, הכל בסדר פחות או יותר

אז כמו ש be_roo יעץ לי, אכן פניתי לאגף התנועה עם הלינק מאתר המישטרה מודפס שזאת הייתה ההוכחה שלי, ולאחר המתנה של שעתיים לקצין מישטרה, וקבלת החומר לגבי הדו'ח שקבלתי, החזירו לי את הרשיון נהיגה בשעה טובה כל זה כשהשוטר מרים טלפון לכל העולם כדי לברר על החוק הזה, וויכוח עם כל מיני שוטרים וגורמים אחרים אם אני חייב מלווה או לא חייב מלווה כשהוא למזלי היה לצידי לאורך כל הדרך .. בקיצור - הם בעצמם לא יודעים שומדבר לגבי החוק הזה כי אףאחד לא טרח באמת להסביר להם
אז אפשר להגיד שהחזירו לי את הרשיון עד להודעה חדשה אם היא ביכלל תהיה כזו ואם לא אז ככל כנראה שהדו'ח אכן בוטל
זהו, תודה לכולם סעו בזהירות - ועדיף לא יותר מ 2 נוסעים.. למי שאין זמן לטירטורים לפחות.. ולגבי בעלי רשיון החדשים ראו וזהרתם - זו אכן שלילה על המקום ומשפט לאחר מכן. יוםטוב

NewUser4

New member
אל תדאג.

תחילה, מחר כאשר תעמוד מול קצין התנועה, ספק גדול כי ישלול לך את הרשיון. צפוי כי קצין מכיר את החוק. שליחת דואר רשום למשטרה (אם אינני טועה הכתובת לשליחה מופיעה על הדו"ח) תפתור את הבעיה. אינני מאמין כי יתעקשו על הדו"ח הזה, שכן כלל אין בעיה להוכיח שהוא פסול. היה והם יתעקשו לא לבטל, התובע המשטרתי כנראה יעשה זאת, ואם לא השופט יעשה זאת, ובכך אין כל ספק. בקיצור, אין לך מה לדאוג. גיוס נעים. ואינני חושב כי יהיה צורך בטרטור רב, הדו"ח יפסל לדעתי מהר מאוד.

wil

New member
במקרה כזה אם זה יגיע למשפט

אולי אפשר אפילו לתבוע הוצאות. תעדכן אותנו בבקשה מה היה אצל הקצין - כי: 1. הקצין צריך להבין מייד שהשוטר טעה. 2. אין בכלל סמכות פסילה מנהלתית על העבירה הזו אפילו אם היית אשם - לא ברור למה בכלל השוטר שלח אותך לקצין. במקרה הלא-סביר שכל ההסברים ומכתב רשום ליחידת התנועה לא יעזרו ויגיע המשפט, אז: 1. המפקדים צריכים לעשות כל מאמץ כדי לשחרר אותך לצורך הגעה למשפט עד כמה שאפשר. (צריך להראות להם את טופס ההזמנה לדין) 2. אם לא יאפשרו לך להגיע - זו עילה מספיקה לבקש דחייה. 3. כאשר כבר תגיע - ותקבל זיכוי מוחלט (לא להתפשר על "מחמת הספק!" - אתה זכאי נקודה, טעות של השוטר) - ייתכן שאפילו אפשר בשביל הקטע לתבוע הוצאות (מוניות ע"מ להגיע למשפט, למשל)

Marble Arch

New member
מה שכן,

זה מצחיק שאתה הראשון שאני שומעת שעשו לו בעיות עם החוק הזה, והחוק בכלל לא תקף עליך. שמחה שהכל הסתדר.

למעלה