דוח/ קנס

shaiky

New member
דוח/ קנס

חבר שלי נסע היום בפקק, בכביש בעל נתיב תנועה אחד לכל כיוון ובאמצעו אי תנועה בנוי,
הגיע למקום בו יש מעבר חצייה, עלה עליו ועבר לנתיב השני.
(אני לא אומר שזה בסדר וכדומה- אלא רק מביא עובדות).

בנתיב אליו עבר בדיוק חלפה ניידת (-"מרפי" נפל על הרצפה מצחוק!)
ולכן המחשבה הראשונה שעברה בראשו היא לעצור על המדרכה ממול, כאילו עבר על מנת לחנות.
העלה את הקטנוע על הג'ק האמצעי, ירד מהקטנוע, והתארגן ברוגע.
מיד שמע את הכריזה של המשטרה (-לא הבין מה אומרים ולא הבין שמדברים עליו, אבל שמע כריזה...)
במבט חטוף לכיוון הכביש ראה בניידת 3 שוטרים,שוטרת שנהגה וסימנה משהו עם היד (-אולי משהו כמו תישאר במקום?!)
ועוד שני שוטרים, אחד לידה ושני במושב האחורי של הניידת.

לא התייחס כי לא הבין שמדובר בו והמשיך להתארגן ברגוע.
הניידת המשיכה בפקק בו היא זחלה, חלפה על פניו ואף אחד מ-3 השוטרים שישבו בה לא ירד אליו.

בגלל שלא היה בטוח, האם מדובר או לא מדובר בו, הוא עשה סיבוב במעבר החצייה הלוך חזור,
הסתכל לצדדים והניידת כבר לא נראתה באופק!
לקח את עצמו החבר בידיים, שם את הקסדה על ראשו ומיהר ללימודים- כי הוא מאחר לשיעור..

השאלה היא כזו:
ברור שהשוטרים ראו את לוחית הרישוי שלו.
האם עליו לצפות לדוח בדואר?
האם על השוטר להוכיח את אשמת חברי או שמא עליו להוכיח את חפותו?
האם עליו לצפות לתוספת בדוח של "אי ציות לשוטר"?!
האם יש לו מקום לטעון לחפותו, גם אם רק חלקית, למשל בנושא של "אי הציות"?!

אודה לתשובתכם
(בתקווה שלא מנסיון)
אך מידיעה ולא מניחוש

gsxr77

New member
התשובה נמצאת בשאלתך

"לא הבין מה אומרים ולא הבין שמדברים עליו, אבל שמע כריזה"
"אולי משהו כמו תישאר במקום?"
"לא התייחס כי לא הבין שמדובר בו והמשיך להתארגן ברגוע."
"ואף אחד מ-3 השוטרים שישבו בה לא ירד אליו."

אתה באמת חושב ששלושה שוטרים שתקועים בפקק בדרך לדונאטס שלהם כל מה שמעסיק אותם ברגע זה הוא החבר "העבריין" שלך?

"האם עליו לצפות לדוח בדואר?
האם על השוטר להוכיח את אשמת חברי או שמא עליו להוכיח את חפותו?
האם עליו לצפות לתוספת בדוח של "אי ציות לשוטר"?!
האם יש לו מקום לטעון לחפותו, גם אם רק חלקית, למשל בנושא של "אי הציות"?!"

התשובה לכל הנ"ל היא

מיצו

New member
מוזר

אולי הניידת כרזה לו משהו כמו "אחלה קעקוע יש לך על הזרוע אחי"? ואולי משהו כמו "אל תעשה את זה שוב, שמעת?"

למה בדיוק הוא לא צייית, אותו חבר? אם הניידת לא עצרה לידו, אם אף שוטר לא ירד אליו, אם אף אחד לא רדף אחריו, אם הוא עמד במקום ואף אחד לא ניגש אליו, למה בדיוק הוא לא ציית? (אלא אם ההוראה היתה, למשל, "סע סע אל תעמוד פה", אבל החבר כאמור לא הבין מה אמרו לו)

גיל110

New member
נראה לי כרזו למישהו אחר שיכול להיות שהחליט

להעמיד את רכבו בצורה שמפריעה לתנועה, ועל כך דווקא צריך להודות למשטרת ישראל.

קשה לי להאמין ששוטרים בניידות היו מוותרים כל כך מהר על עבירה כזאת, בייחוד שהם קרובים ובייחוד שהם יכולים להפעיל סירנות כדי לפנות דרך במידת הצורך. אל תשכח שתמיד הם יכלו לפרוק רגלית ולהתנפל על החבר שלך אם היה צריך כדי לעצור אותו. אבל אפילו לא פנו אליו, ולכן אני לא רואה טעם בכך.

מה כן? יכול להיות שהם רצו שיעצור אבל וויתרו בסוף.

במקרה הכי גרוע - לא סביר שדו"ח יגיע בדואר, אבל הם כן יוכלו להגיע לכתובת המופיעה במשרד הפנים במידה והם ירצו, רק שלא ברור לי למה הם ירצו..

גיל110

New member
אנחנו עשינו את זה על הרבה פחות..

ואנחנו עבדנו כצוות של 6 בניידת הרבה פעמים (היינו בניידת טויוטה גדולה), אז אין סיבה שבמקרה הנ"ל לא היו פורקים.

לא, זה כדי לבלבל את האויב

ולא פתחתי ניק חדש כדי להתחבא, אלא סתם כי בא לי.

גיל110

New member
זה אכן עם פ', וכנראה שלא הבנתי,

וזה ממש לא סיבה להעליב מישהו שלא הבין אותך. מה גם שזה פוגע באנשים שכן יש להם את זה ויכול להיות שכותבים בפורום, ואני לא אתפלא אם ההודעה תלך להנהלת הפורומים במידה והם קוראים כאן, כי המנהל ראה ולא מחק.

מיצו

New member
גיל, נראה לי שלא נופל לך האסימון‬

לא משנה כמה אני מנסה, אתה פשוט כנראה עיוור לניואנסים הקטנים. זה בסדר, כל אחד עם הגחמות שלו, כל אחד עם האופי שלו, אבל אתה צריך להבין שאתה פשוט מציב לעצמך מלכודת, דורך אותה, שם פיתיון, ואז נופל בה בעצמך וצועק "דפקו אותי".

בכל מקרה, אני לא חושב שההודעה האמורה מהווה עילה למחיקה, אבל אם נפגעת ממנה מסיבה כזו או אחרת אתה מוזמן לפנות אלינו ואם צריך אנחנו נמחק. ולא, לא בגלל הרמיזה שלך כאילו אתה תפנה להנהלת הפורומים, ממש לא.

למעלה