מסכים עם חלק הדברים
1. אכן יש שפע של ציוד משומש, תמיד היה רק שלאחרונה עם השכיחות של מעבר למירורלס יש פחות קונים וזה משפיע על המחירים שאפשר לקבל על ציוד.
2. למרות שצלמים שעובדים בצילום עדיין מחזיקים מ DSLR ובצדק, יש תחושה של ירידת קרנו של הפורמט, אני חושב שמי שמרגיש את הכי הם אלו שמנסים למכור ציוד. לא זכור לי מצב דומה לזה שאני לא מצליח למכור שתי עדשות מצויינות, לעומת זאת מכרתי תוך יום עדשת פוג׳י ועוד במחיר טוב... סוג של מהפך.
3. ציוד מירורלס אכן יקר יותר אבל לפחות בכל הקשור לעדשות פריים לטעמי יש הצדקה, לרוב מקבלים יותר בעד האגרה, לפחות בכל הקשור לחדות בצמצם מקסימלי.
4. מצלמות DSLR אכן מרגישות כמכונות עבודה משומנות, לפחות אלו שנחשבות מקצועיות, הן מתוכננות להיות כאלו. אלו שברמת כניסה/חובבים לא ממש. רוב מצלמות המירורלס לא מרגישות מכונות עבודה כי לרוב זה נוגד את הדרישה ממערכת מירורלס להיות קטנה וקלה, אבל שים לב מה קורה עם המצלמות החדשות שיוצאות עכשיו מפנסוניק, סוני, פוג׳י - כולן גדולות יותר, זה תהליך להגיע למכונת עבודה משומנת.... (מישהו זוכר את הקטילה של הלייקה SL בנוגע לגודל שלה? כשלמעשה לפחות מבחינת סטילס זאת המירורלס הראשונה ואולי היחידה שאפשר להגדיר כמכונת עבודה)
כל כלי צריך להיות מותאם לצרכים, אם הבחירה וההתאמה מושכלת אז הצורך לשדרג פוחת. אני יכול להעיד למשל שבשימוש האישי שלי, יש רק סיבה אחת שתגרום לי לשדרג את ה XPRO2 והיא אורך חיי הסוללה שהתקצרו מאז המעבר לחיישן 24mp. מעבר לזה אני לא מרגיש שחסר לי כלום למרות שבהשוואה ל DSLR מקצועית היא לא מרגישה מכונת עבודה, אבל אני לא עובד עם המצלמה.