דוח מצב

דוח מצב

לא יודע אם זה יעניין מישהו, אבל רכשתי עדשת 105 DC (לצערי, חדשה) ובזה השלמתי את המערכת המשנית שלי. מהיום אני מיקרו-ניקוניסט.

שום דבר לא יחליף אצלי את מיקרו 4/3

אפילו הזמנתי עדשת אולימפוס חדשה בשארית התקציב שייעדתי ל-FF.

barakbl

New member
בטוח שאחת מה 1.2

כנראה 17 אבל אם לא אחת אחרת מהסדרה.

barakbl

New member
אני חשבתי עליה כעל העדשה האטומה

ולשימוש כללי שלי (אני אוהב האורך מוקד הזה)
בסוף קניתי 12-40 מעופר מה שעזר לי לוותר על הרעיון לקנות את העדשה היקרה הזו :)

תתחדש.

יפה. אומרים שזו עדשה טובה

משהו מעניין:
לפני כמה שנים שירשורים שנפתחו כאן בנושאי מיקרו 4/3 היו משנים כיוון לקנון/ניקון תוך 3-4 תגובות. כעת זה הפוך.

prizman

New member
זו נבלה וזו טריפה.

סתם, לכל מערכת יש את היתרונות והחסרונות שלה.
לדעתי יש מקום לתת את הקרדיט לכל משתתף כאן שיודע מדוע בחר במערכת כזו או אחרת.
לי לפחות לא נוח עם הפסילות של בחירה של מישהו שבחר במערכת מסויימת.
אבל לפסול גריפ זה בסדר

איזה מיסכנים האוהדים...

כמה דברים שלמדתי בשבוע האחרון:
1. כיף להיות משתמש ניקון: שפע של ציוד משומש במצב טוב ובהישג יד, זמן ההספקה של עדשות חדשות נמדד בימים ולא בשבועות.
2. הרפלקס באמת מאבד מקרנו: כשחיפשתי מצלמה הרמתי טלפון לכמה מוכרים. חשבתי לתומי שכולם רכשו את הפלא החדש - D850 ומנסים לממן חלק ממנו, אבל לא. כולם זונחים את המראה ומאמצים מערכות מירורלס (סוני או פוג'י).
3. ציוד מירורלס איכותי הרבה יותר יקר מכפי שצריך היה להיות. אפשר לרכוש פריימים משובחים ל-DSLR במחצית המחיר של מקביליהם מהעולם חסר המראה.
4. מצלמת הרפלקס שרכשתי היא מכונה משומנת שכבר עברה את כל חבלי הלידה של הטכנולוגיה. אין שום צורך לשדרג מצלמה כזו (לפחות עבור צרכי). זה לא ממש המצב במירורלס, שממשיך להשתפר מדור לדור (אם כי אני יכול לאשר שה-E-M1 דור שני משתווה ל-D750 מבחינה תפעולית ואף עולה עליה בכמה היבטים). מאחר שאימצתי את המירורלס עוד בימים שכונה EVIL, אין פלא שאני חש בדיעבד כמו מזוכיסט. מצד שני, אני מקווה שהתלאות עשו אותי צלם מעט יותר טוב.

prizman

New member
ואתה מתחייב שלא תשדרג?

אני לא מסוגל להתחייב.
זה מדגדג באצבעות היכנשהו.
מירורלס בהחלט יקר מדי. את הסיבה לא הבנתי גם.

לא מתחייב

אבל אינני חושב שניקון תתרכז ברפלקס עוד הרבה זמן, בטח לא בדגמים בעלי רזולוציה סבירה. חוץ מזה רכשתי את המצלמה הזו מסיבות שאינן תלויות בהתפתחות טכנולוגית עתידית.

prizman

New member
סביר להניח.

אנחנו חיים היום, מה שיהיה בעתיד אף אחד לא מסוגל לנבא.
אם תשאל אותי איזה ציוד אני עשוי להחליף עוד חודש לא אדע לענות.

sagiKor

New member
מסכים עם חלק הדברים

1. אכן יש שפע של ציוד משומש, תמיד היה רק שלאחרונה עם השכיחות של מעבר למירורלס יש פחות קונים וזה משפיע על המחירים שאפשר לקבל על ציוד.

2. למרות שצלמים שעובדים בצילום עדיין מחזיקים מ DSLR ובצדק, יש תחושה של ירידת קרנו של הפורמט, אני חושב שמי שמרגיש את הכי הם אלו שמנסים למכור ציוד. לא זכור לי מצב דומה לזה שאני לא מצליח למכור שתי עדשות מצויינות, לעומת זאת מכרתי תוך יום עדשת פוג׳י ועוד במחיר טוב... סוג של מהפך.

3. ציוד מירורלס אכן יקר יותר אבל לפחות בכל הקשור לעדשות פריים לטעמי יש הצדקה, לרוב מקבלים יותר בעד האגרה, לפחות בכל הקשור לחדות בצמצם מקסימלי.

4. מצלמות DSLR אכן מרגישות כמכונות עבודה משומנות, לפחות אלו שנחשבות מקצועיות, הן מתוכננות להיות כאלו. אלו שברמת כניסה/חובבים לא ממש. רוב מצלמות המירורלס לא מרגישות מכונות עבודה כי לרוב זה נוגד את הדרישה ממערכת מירורלס להיות קטנה וקלה, אבל שים לב מה קורה עם המצלמות החדשות שיוצאות עכשיו מפנסוניק, סוני, פוג׳י - כולן גדולות יותר, זה תהליך להגיע למכונת עבודה משומנת.... (מישהו זוכר את הקטילה של הלייקה SL בנוגע לגודל שלה? כשלמעשה לפחות מבחינת סטילס זאת המירורלס הראשונה ואולי היחידה שאפשר להגדיר כמכונת עבודה)
כל כלי צריך להיות מותאם לצרכים, אם הבחירה וההתאמה מושכלת אז הצורך לשדרג פוחת. אני יכול להעיד למשל שבשימוש האישי שלי, יש רק סיבה אחת שתגרום לי לשדרג את ה XPRO2 והיא אורך חיי הסוללה שהתקצרו מאז המעבר לחיישן 24mp. מעבר לזה אני לא מרגיש שחסר לי כלום למרות שבהשוואה ל DSLR מקצועית היא לא מרגישה מכונת עבודה, אבל אני לא עובד עם המצלמה.

למעלה