דוח דלק קבוצה

בורסה 2008

Well-known member
נקודות להתייחסות ממעבר מהיר:
1. הערת העסק חי לא ירדה(כמו שחשבתי). לדעתי מבחינה מהותית לעסק כבר אין לזה הרבה השפעה, אבל כשתרד ההערה(כנראה לאחר פעולה הונית באיתקה) זה ייתן דחיפה למניה וגם קצת לאג"חים.
2. דלק הכירה ברווח של 70M ש"ח מהלוואת המוכר בעסקת מכירת הפניקס. עוד נכתב שנפרעו 35M מההלוואה לאחר תאריך המאזן, ושנכון להיום השווי ההוגן של ההלוואה עומד על 235M ש"ח. לפי חישוב שלי לאחר הפירעון, זה עוד רווח של 57M ש"ח לרבעון הזה נכון להיום.
3. איתקה- רווח של 43M$. בניכוי פחת זה כבר 148M$ וזה מה שרלוונטי לתזרים. הוצאות מימון יורדות(בהשוואה לשנה שעברה ירידה של 22M$ לרבעון) וימשיכו לרדת ככל שימשיכו לפרוע אותן. יכול להוסיף עוד עשרות M$ ברבעון לתזרים, מה שמביא לסעיף הבא.
4. תזמ"ז חזוי- ממש מעניין השינויים מהדוח האחרון! עכשיו חוזים דיבידנדים מאיתקה על סך 1.024B ש"ח!!! פעם קודמת חזו 60M בערך אם אני לא טועה.
עוד שינויים:
א. ירד הסעיף של הלוואה על מניות איתקה.
ב. המהלך ההוני באיתקה ירד לסך של 962M ש"ח שזה בערך 300M$. אם ראינו שבהנפקה בלונדון חייבים להנפיק לפחות 25%, האם זה אומר שזאת ההנחה שתוצע? שווי של 1.2B בערך?
5. אין התייחסות לדיבידנד אם יבוא בשל מכירת תמר וזה יכול להיות בונוס.

לסיכום- דוח מעולה אבל צפוי, ולראיה המניה אפילו יורדת, למרות החדשות מהבוקר על שינוי מתווה הגז כך שיוכלו להקצות יותר לייצוא. אם הייתה לי עוד מנה, הייתי מכניס אותה עכשיו.
מחזיק במניה ובאג"חים וממש לא ממליץ. מדובר ברכבת הרים :)

משקיע88

Well-known member
לדעתי המניה מושפעת ממחשבות המשקיעים על הדילול הצפוי בהנפקות הקרובות.
לגבי האג"ח אני מאחל הצלחה למשקיעים (וחושב שאכן כך יהיה). ג.נ. היום נמכרה כל היתרה בלא'.

בורסה 2008

Well-known member
הדילול כבר ידוע וסגור ולכן לדעתי היה מגולם. משהו בדוח פחות הלהיב את המשקיעים, ואם אני צריך לנחש זה אי ירידת הערת העסק חי. פעם שעברה זה הביא לירידה של בערך 10%, הפעם מבינים שזה פחות מהותי אז זה משפיע פחות. בכל מקרה, גם ההערה כבר לא מהותית לטווח הבינוני וגם גיוסי ההון בסופו של דבר יטיבו עם בעלי המניות שכן הבעיה העיקרית של דלק קבוצה לדעתי היא עדיין בעיית התזרים והחשש מאי עמידה בתשלומים. עוד רבעון-שניים במחירי נפט כאלה(ואפילו עם ירידה של 10%-20%) ודלק תחזור להיות אימפריה.

דעתי האישית

בורסה 2008

Well-known member
שיחת הועידה:
1. המימון באיתקה יעשה בתוך איתקה על ידי הגדלת הלוואות ה-RBL+מיחזור אג"ח וכך תתאפשר העלאת דיבידנד/החזר הלוואה גדול לדלק קבוצה.
לא נאמר משהו מיוחד חוץ מזה. עכשיו מתחילות השאלות.

dw

Well-known member
מנהל
אני מנחש שאכזבת חלק מהמשקיעים נובעת מכך שכנראה יותר קשה להנפיק את איתקה מאשר חשבו, ולכן הולכים על מסלול החזר הלוואת בעלים או דיבידנד.
אם יצליחו להחזיר 300M$ זה יעזור אולם אם אכן היתה בעיה עם ההנפקה אז עלולה להיות גם בעיה לגייס חוב מגובה מניות, שזה עוד מקור תשלום צפוי.

טוב שהצלחנו לקבל 3 הנפקות אקוויטי עם פוטנציאל לעד 200 מלש"ח.

אני לא חושב שמישהו ציפה להורדת הערת עסק חי.

אני ממשיך להחזיק באגחים, ומקווה שתשובה ועידן יצליחו ללהטט. המניה קצת מסוכנת לטעמי.

בורסה 2008

Well-known member
אכן הנפקת איתקה לא הולכת חלק כמו שחשבו. בהתחלה דובר על זה שהיא תתבצע עוד ברבעון הראשון, וככל שזה מתעקב, אפשר להבין שמשהו שם לא קורה בדיוק לפי התכנון. אולי עוד ייצא לטובה, כי איתקה במחירי הנפט הנוכחיים מייצרת מזומנים בקצב מטורף(בהנחה שמרנית מעל 1B ש"ח לשנה), כך שלא כדאי לממש בזול אם יש אפשרויות אחרות. לממש בזול תהיה כנראה האפשרות האחרונה.

dw

Well-known member
מנהל
יש עכשיו עכשיו שיחת ועידה באנגלית.
טלפון 039180691

jsphs

Well-known member
לבורסה ולכולם,

לדעתי, הפתרון הטוב ביותר לבעלי המניות הוא:

א) פעולה של מימון מחדש אג"ח איתקה + RBL קיים בחוב RBL חדש בריבית נמוכה יותר ובעקבות המימון מחדש להחזיר הלוואת בעלים של 924M ש"ח שאיתקה חבה לדלק קבוצה. אג"ח Ithaca הוא לשנת 2024 ובריבית דולרית של 9.375% - אחוד החוב כולו ל- RBL יחיד עם פריסה נוחה ובריבית נמוכה יאפשר לאיתקה בתוך כשנתיים לסגור את ה- RBL בהנחת המחירים הקיימת ומחיר הפקה של 16$ לשווה ערך חבית.

ב) לאחר מימון מחדש והחזר הלוואת בעלים - לקבל הלוואה של כ- 300M$ למח"מ 5 מגובה בכ- 20% ממניות איתקה בריבית שוק סבירה. הריבית תשולם חצי שנתית והקרן תוחזר במלואה בעוד 5 שנים.

בפעולה זו, דלק קבוצה תבטיח את הפרעון הגדול של ינואר-פברואר 2022 וסביר כי הפעולה בדרך דומה למה שהצעתי תאפשר להוריד הערת עסק חי ומתן דירוג השקעה לאג"ח שבמחזור.

הפעולה משמרת את 100% מניות איתקה בידי דלק קבוצה - ובעוד שנתיים לאחר פרעון מלא של ה- RBL היא תוכל להיות פרת מזומנים של מאות מיליוני $ בשנה לטובת דלק באם ישמרו מחירי הדלקים הקיימים.

הפעולה מאפשרת גמישות נוספת בדמות 80% מניות איתקה חופשיות משעבוד על מנת לגשר על "עיזים" בתזרים.

גלוי נאות: מחזיק אג"ח דלק קבוצה בעיקר סדרא ל"ג בתשואה של כ- 14% מח"מ 7 חודשים - לא מחזיק מניות.

בורסה 2008

Well-known member
תגיד JSPHS,

לא למדנו כלום?
שוב פעם להתמנף למוות? שכחנו איך הגענו לכל המשבר הזה מלכתחילה?
דלק קבוצה עשתה חתיכת דרך בשנה האחרונה, ממצב שהשקעתי באג"חים שלהם במחירים 1X הגענו למצב שהמניה נהייתה רלוונטית ואפשר היה לדלג אליה מהאג"חים. כל זה קרה בעזרת מימושים והורדת מינוף ועדיין לא הגענו לחוף מבטחים. ואתה עוד מציע את זה כמחזיק אג"ח(אמנם כתבת שזה הפתרון הטוב ביותר לבעלי המניות, אבל עדיין)...

אני כמחזיק מניות(וגם אג"חים) קודם כל רוצה לוודא שגם אם יגיעו משברים לא צפויים החברה תוכל לצלוח אותם ללא סיחרור שכולל מימושים באונס כמו שקרה עם סיטי. אני מספיק בטוח באיתקה וקידוחים שגם עם 75% ו-55% בהתאמה למניה יש עוד הרבה אפסייד.

jsphs

Well-known member
תגיד JSPHS,

לא למדנו כלום?
שוב פעם להתמנף למוות? שכחנו איך הגענו לכל המשבר הזה מלכתחילה?
דלק קבוצה עשתה חתיכת דרך בשנה האחרונה, ממצב שהשקעתי באג"חים שלהם במחירים 1X הגענו למצב שהמניה נהייתה רלוונטית ואפשר היה לדלג אליה מהאג"חים. כל זה קרה בעזרת מימושים והורדת מינוף ועדיין לא הגענו לחוף מבטחים. ואתה עוד מציע את זה כמחזיק אג"ח(אמנם כתבת שזה הפתרון הטוב ביותר לבעלי המניות, אבל עדיין)...

אני כמחזיק מניות(וגם אג"חים) קודם כל רוצה לוודא שגם אם יגיעו משברים לא צפויים החברה תוכל לצלוח אותם ללא סיחרור שכולל מימושים באונס כמו שקרה עם סיטי. אני מספיק בטוח באיתקה וקידוחים שגם עם 75% ו-55% בהתאמה למניה יש עוד הרבה אפסייד.
בורסה,

מסכים איתך שחוב הוא סיכון.

מצד בעלי האג"ח פתרון בו איתקה תמכר במלואה בתמורה ל- 2B $ מבטיח מלוא החזר לאג"ח.
במילים אחרות בעלי האג"ח דורשים את הכסף בזמן עם ריבית מאיזה מקור שהנהלת דלק תמצא אם לא ניקח את החברה ונמצא לה רוכש + תביעות החזר דוידנדים.

כעת אני מסיר את כובע בעל האג"ח ומנסה לחשוב כמו בעל מניות נטו.

המצב כרגע: יש לך אג"ח קצר ברמת התאגיד שגורם שרו"ח אחראי משאיר הערת עסק חי.

כבעל המניות שיש לך 2 רגלים חזקות. אתה מעדיף העברת המינוף לבנות - אם אחת מסתבכת, תגן על השניה. בנוסף, כשיש לך חוב ברמת התאגיד הבעיה היא עם זרם דוידנדים.

הפעולה שאני הצעתי אומרת: לקחת הלוואה יקרה כמו אג"ח איתקה בריבית של 9.375% + RBL קיים ולהמיר אותו ל- RBL חדש. ה- RBL הוא לא בריבית של 9.375% אלא חלקיק מזה. לאחר הפעולה הזו תחת הנחה של מחיר הדלקים הקיים - איתקה מחסלת את החוב בתוך שנתיים - מאחר ואיתקה מבצעת גידור - קרי היא מוותרת על עלייה במחיר הנפט אל מול קבלת בטוח מירידת מחיר הנפט. בהינתן גדור שנעשה לטוחים קצרים כמו שנה-שנתיים - למעשה איתקה מבטיחה שבעוד שנתיים היא תפרע את החוב גם אם מחירי הדלקים ירד.

איתקה ללא חוב משמעותו שהיא תוכל להעלות דוידנדים. עלות ההפקה 16$ לשווה ערך חבית. גם אם מחירי הדלקים ירד בעוד שנתיים ל- 40$ יהיה לה תזרים להעלות למעלה.

בעקבות הפעולה באיתקה מהמזומן שבקופת איתקה יחד עם הגדור יהיה ניתן להחזיר הלוואת בעלים לדלק קבוצה - מבחינת דלק זה הורדת סיכון לא העלאת סיכון.

בעקבות כל שורת הפעולות עד כה חסר כמיליארד ש"ח על מנת לשרת את החצי השנה הקרובה. ואני הצעתי במצב הקיים ללוות כנגד 20% מאיקה ששווה כ- 2B$ שלוש מאות מיליון $ לטווח של 5 שנים בריבית שוק סבירה.

הפעולה היא הורדת סיכון לא העלאת סיכון - אם רו"ח לא יודע איך תשלם את החצי השנה הקרובה ונותן לך הערת עסק - אם את אותו מיליארד ש"ח בקירוב שחסר אתה מעביר להלוואה שתפרע בתשלום אחד בעוד 5 שנים בריבית קרובה לריבית האג"ח כיום - הוא יוריד לך הערת עסק חי.

במצב בו דלק נמצאת היא מוכרת נכסים שלא בליבת הפעילות על מנת להגן על 2 זרועות: איתקה ו- 55% מדלק קידוחים. אין לה ברירה אלא לגלגל אשראי תוך פרעון של חלקו. במצב בו היא נמצאת היא לא תוכל לפרוע בטוווח של ה- 5 השנים הקרובות את החוב ללא חוב חדש - קטן יותר.

וזה בדיוק מה שאני הצעתי.

אתה לא רוצה חוב חדש, בסדר, ספר כבעל מניות שצריך להשיג כ- 2B ש"ח לעוד חצי בקירוב? האם אתה מתכוון לגייס הון על מנת לשלם את החוב? האם אתה מתכוון למשוך דוידנדים? האם אתה מעדיף הכנסת שותף לאיתקה - דבר שיגרור שתהיה תלוי בשותף הזה בעתיד. האם הפעולה הזו מסוכנת פחות מאשר לשעבד נניח 20% מאיתקה ולקבל הלוואה בריבית סבירה ל- 5 שנים?
כבר לאחר התשלום שנניח יפתור את 2022. יש לך 3 תשלומים של 700M ש"ח קרן אג"ל ל"א בתחילת 2023,2024, 2025 - איך אתה נערך לתשלום הזה - האם אתה מעדיף 100% שליטה באיתקה כנגד 300M$ חוב או רק 75%? שים לב, ברמת מחירי הנפט הקיימים + גדור עוד שנתיים לאיתקה אין חוב - זו חברה שיכולה לעלות דוידנדים של מאות מיליוני $ ברמת מחירי הנפט הקיימים.

בורסה 2008

Well-known member
גם אני רוצה להחזיק בכל איתקה, אבל בתור בעל מניות אני לא רוצה לעמוד בפני אפשרות של מניה שווה 0 שוב גם אם פורץ משבר נוסף והתרסקות הנפט לזמן מוגבל.
אני מעדיף להרוויח הרבה וללכת על בטוח מאשר להרוויח המון ולהיות חשוף למשבר כזה. עניין של אופי.

בינתיים הנפט כבר ב-70.30$ ודלק קבוצה מודיעה הבוקר שהיא בוחנת הנפקת אג"ח עם בטחונות של יה"ש קידוחים.
מתקדמים לכיוון הנכון.

jsphs

Well-known member
גם אני רוצה להחזיק בכל איתקה, אבל בתור בעל מניות אני לא רוצה לעמוד בפני אפשרות של מניה שווה 0 שוב גם אם פורץ משבר נוסף והתרסקות הנפט לזמן מוגבל.
אני מעדיף להרוויח הרבה וללכת על בטוח מאשר להרוויח המון ולהיות חשוף למשבר כזה. עניין של אופי.

בינתיים הנפט כבר ב-70.30$ ודלק קבוצה מודיעה הבוקר שהיא בוחנת הנפקת אג"ח עם בטחונות של יה"ש קידוחים.
מתקדמים לכיוון הנכון.
קבל תרחיש,

הלכנו בדרך שלך, 25% מאיתקה נמכרו לגורם בשוק הנפט העולמי. גורם עם כיסים עמוקים ומהלכים בקרב הבנקים.

דלק קבלה 500M$ וצלחה את תחילת 2022 - איכשהו צלחה את 2022 כולה יחד עם מימוש נכסים.

מגיע ינואר 2023, צריך למצוא 700M ש"ח לשלם את אג"ח ל"א - השותף שלך מפעיל כל מהלך בדירקטוריון כולל פנייה לבנק ה- RBL על מנת שלא יאפשר כל דוידנד, ביננו הוא לא רוצה 25% מאיתקה הוא היה מעדיף 51%. ואז לדלק יש ברירה בין מימוש איתקה במחיר שהשותף שיודע שאתה לחוץ מוכן לשלם - נניח נתח נסף ב- 400M$.

לקחת הלוואה לא גדולה של 300M$ ולהשאר עם שליטה מלאה טוב לך כבעל מניות יותר ממימוש חלקי של נכס מעולה.

בורסה 2008

Well-known member
נו באמת,
אפשר לנטרל קונספירציה כזאת בקלות בהסכם. כבר היום יש הסכם עם הבנקים שמותר לחלק דיבידנד בנפט מעל 50$, ובפועל חילקו סכומים משמעותיים גם כשהיה נמוך יותר.
עד 2023 איתקה ודלקד אמורות להשתעל 700M ש"ח(שתיהן אמורות להרוויח מעל 1B בשנה בתרחיש סביר), מה גם שלאחר פירעונות תחילת 2022 אני מצפה שהאג"חים של קבוצה יהיו כבר בתשואות נמוכות מאד וברות מיחזור.

jsphs

Well-known member
נו באמת,
אפשר לנטרל קונספירציה כזאת בקלות בהסכם. כבר היום יש הסכם עם הבנקים שמותר לחלק דיבידנד בנפט מעל 50$, ובפועל חילקו סכומים משמעותיים גם כשהיה נמוך יותר.
עד 2023 איתקה ודלקד אמורות להשתעל 700M ש"ח(שתיהן אמורות להרוויח מעל 1B בשנה בתרחיש סביר), מה גם שלאחר פירעונות תחילת 2022 אני מצפה שהאג"חים של קבוצה יהיו כבר בתשואות נמוכות מאד וברות מיחזור.
אתה בעל מניות לא אני.

אני רוצה פרעון מלא בינואר 2022. מה יהיה אח"כ יהיה אח"כ.

כבעל מניות אתה רוצה לשחוט פרה חולבת ולמכור את הסינטה, אנטריקוט ופילה - סבבה בהצלחה.

dw

Well-known member
מנהל
דלק מתכננת להנפיק סידרת אגח חדשה, מגובה מניות (יה"ש) דלק"ד, 1 ל 1.
היקף הסידרה 260 מלש"ח.
זו עשויה להיות הצעת השקעה סולידית מעניינת. תלוי בריבית. :unsure: בריבית 9% יש על מה לדבר.

קרן שקד מוכנה להלוות לחברה בריבית 9%, אך דורשת 200% בטחונות דלק"ד.
בהנחה שאני ואחרים מוכנים להלוות לדלק, אבל עם רק 100% בטחונות, אז ההצעה שלנו עדיפה לחברה וקרן שקד כנראה לא תקבל כלום.

דלק תגייס 260 מיליון ש' - בערבות יה"ש של דלק קידוחים ביחס 1:1 - גז ונפט | Bizportal

למעלה