דוויט הווארד - רק שאלה?

ynvgi

New member
דוויט הווארד - רק שאלה?

איך דוויט הווארד שנחשב לסנטר הכי טוב בליגה מעמיד ממוצעים רק (כן רק) של 17נק' למשחק (העונה, ותכל'ס רוב הקריירה)? זה האופי שלו? שיטת המשחק של אורלנדו? שניהם? זה קצת מוזר לי לראות את זה (מודה שפתאום רק חשבתי על זה). אם הוא ימשיך ככה לדעתי הוא לא יגיע לרמה (ולאיזכור) של הסנטרים הגדולים לא משנה כמה דאבל דאבל יהיו לו. אני גם מודע לזה שהוא אחד הנמוכים יחסית (6.11), אבל עדיין... הוא זורק פחות מדאבל (פחות מ 10) זריקות למשחק. ממש לא מקובל עליי. מה הקטע שלו?

יואקים13

New member
כמה דברים..

האוריינטציה של הווארד מהיום הראשון שלו היא הגנתית מובהקת: משאבת ריבאונדים מטורפת, חוסם משובח ונכס לכל קבוצה (חוץ מהנטייה הלא ברורה להכנס לבעיית עבירות מוקדמת, ולמרות זאת הוא בהחלט שחקן שמשנה תנועה/זריקה של יריב). כתבתי כבר פעם בפורום שהתקפית הוא אחד הסנטרים היותר מוגבלים מבין הסנטרים המובילים: אין לו הוק שוט, הקליעה מחצי מרחק לא קיימת ולמרות שהוא ריבאונדר התקפי מצוין, אתה לא יכול לבסס את כל ההתקפה על זה. השאלה שלך היא יותר "פילוסופית"- האם סנטר יכול להחשב למעולה גם אם ההתקפה שלו כמעט ולא קיימת, והתשובה לדעתי חיובית (מורנינג, ב.וואלאס...). לגבי הגובה- לא הבנתי, 6.11 (שקול ל2.11 במטרים) זה נמוך? זה הסנטר הקלאסי..אין כמעט 7פוטרים בליגה, וההפרש הזה הוא בטח לא קריטי. מכל הסנטרים המובילים בליגה רק ב. לופז, אוניל, קיימן, בוגוט ומינג גבוהים יותר...

עומר ו

New member
מוגבל התקפית?

הוא בין הסנטרים היותר טובים התקפית; הוא כן קולע מחצי מרחק (לא מעולה, אבל סביר), יש לו זריקות הוק עם צעד וחצי שהוא פיתח, וכשהוא מתחת לסל זה יגמר או בסל או בעבירה או בשניהם. הבעיה שלו זה באמת העבירות, והעובדה שהוא קלע עונשין גרוע, ולכן הרבה נקודות מתבזבזות על העונשין שהוא מחטיא. העונה זה באמת משהו אחר - הוא לא זורק הרבה בכלל, ומשותף פחות במשחק ההתקפי, אבל מוגבל התקפית? ממש לא...

יואקים13

New member
וואלה?

אולי גם קלע שלשות? אני לא יודע על איזה הוק שוט אתה מדבר..יצא לי לראות אותו לא מעט העונה- ושום דבר לא השתנה: חיים בהתקפה על ריבאונד ורצים לדאנק. לחילופין, אם חלילה מקבלים כדור מחצי מרחק, אוטומטית מתחילים לחפור ולחפור. גם אם עכשיו זה עובד, בפלייאוף החיים יהיו הרבה יותר קשים, וישלחו אותו הרבה יותר לקו לא כי הוא קלע גרוע (והוא גרוע), אלא כי שולחים את כולם לקו ומוציאים את הנשמה בכל פוזשן. במובנים מסוימים התקפית, הווארד הוא המשלים הקלאסי לאילגאוסקאס- שקולע מצוין מחצי מרחק וחוץ מזה כלום. לגבי העונה הזאת- זה בדיוק מצדיק את מה שאני אומר- למרות שגם שאר הקבוצה לא באמת פוגעת (קרטר באחוזים גרועים, לואיס אף פעם לא היה גו טו גאי) , עדיין לא ילכו אליו התקפית אלא אם מדובר במלחמת חפירות.

../images/Emo45.gif

הוא לא מסוגל לקלוע מחצי מרחק, הוא קלע עונשין מזעזע שהולך המון לקו כי כל הזמן עושים עליו עבירות, ואין לו שום תנועה בפוסט חוץ מההוק שוט ב100 קמ"ש לאחורה של הטבעת. הוא כל כך חזק ואתלטי שהוא עדיין מצליח לקלוע 17 נקודות באחוז מצוין, אבל ארסנל התקפי אין לו בכלל. אבל עוד בעיה היא שפשוט למג'יק אין אף אחד שחוב רק על למסור לו. רכז שחושב קודם כל למסור כמו קיד/רונדו היה מתאים לו הרבה יותר מנלסון שגם לא פוגע השנה ואף פעם לא היה מוסר גדול. גם קארטר משחק השנה כמו חור שחור, ומכל זה יוצא שהווארד זורק פחות מ10 זריקות למשחק למרות שהוא קולע באחויזם מטורפים...

עידו17

New member
אכן. שחקן גדול לא בהכרח חייב לקלוע הרבה

לגבי יתר המג'יק, אני דווקא חושב שרכז בסגנון קיד לא היה מתאים לקבוצה הזו. קרטר הובא כדי להיות השחקן שיוצר התקפה כשאופציות אחרות נסגרות, ולדעתי הפתרון הוא דווקא פוינט גארד התקפי מובהק, בסגנון מונטה אליס או טייריק אוונס.

אני לא אומר שהם יותר טובים עם קיד מעם מונטה

למשל, אבל הווארד ייתן מספרים עדיפים. אם זה ישפר את המג'יק או לא אני לא יודע...

ThEgReEnKiNg

New member
נצל"ש - דעותיי על בוסטון-אורלנדו.

נתחיל קודם כל עם משהו שכואב לי להגיד אבל צריך להגיד , קוין גארנט היה פשוט גרוע. בצד ההתקפי הוא היה נורא פיספס ג'אמפים יחסית פשוטים בשבילו , פיספס 2 אלי הופים ברשלניות. עכישו , בד"כ אפשר לסלוח לו שיש לו ערב התקפי גרוע. אבל הוא היה עוד יותר גרוע בצד ההגנתי , גורטאט לקח עליו אופנסיב ריבאונד מתי שהוא רוצה , ראשרד לואיס עשה ממנו צחוק במיוחד במהלך האחרון שגארנט פשוט נותן לו לעבור לליי אפ קל (?!) , אורלנדו בסוף אשכרה שיחקו על קוין גארנט בהגנה מי היה מאמין? אז אני לא יודע אם הברך שלו עדיין כואבת , או שהוא משחק פצוע. אבל ככה הוא לא יכול להמשיך. אני מקווה שסתם היה לו משחק גרוע וזה לא מגמתי. אורלנדו-סטן ואן גאנדי חרא מאמן , הוא צריך לתת לנלסון ולגורטאט לשחק ולהיות הרבה יותר אפקטיבים ממה שהם. וינס קרטר היה גרוע והוא עדיין בכיין ובלתי נסבל. לאורלנדו יש סגל אדיר ומשום מה הם פותחים עם מאט בארנס למרות שגרוטאט טוב ממני שבעתיים. בכלל גורטאט סנטר לגטימי בליגה הזאת , הגיע הזמן שסטן יתן לו הרבה יותר דקות. נלסון היה מצויין אבל זה כאילו יש לו רק 10 זריקות בערב , וזהו אסור לו יותר. חבל , הוא הרבה יותר טוב מוינס קרטר. דוייט הווארד סוף סוף(!!!!!) , פיתח פוסט מוב כמו שצריך , ראנינג הוק נחמד שעבד לו מצויין במשחק הזה , קנדריק פרקינס היה חסר אונים נגד המהלך הזה. כל הכבוד להווארד שאחרי 6 עונות הגיע למסכנה שהוא צריך לפתח כבר פוסט מוב , שימשיך ככה. בוסטון-דווקא בוסטון שיחקו טוב עד החצי האחרון של הרבע האחרון. ראשיד וואלאס היה פנטסטי בהגנה והוא שמר על הווארד הכי טוב מכולם , עם חוכמת משחק והרבה חטיפות. בהתקפה הוא היה ראשיד , הפעם הוא היה חם וזה עבד לו. ריי אלן היה פנטסטי. פול פירס היה חלש ולא דומיננטי ממש התאכזבתי ממנו , אומנם קלע שלשה גדולה בסוף , אבל זה לא מספיק. הוא צריך להשתלט על משחקים יותר. רונדו היה חלש , לא ניהל את המשחק טוב גם לא שמר על ג'יי ג'יי רידיק כמו שצריך בסוף , אבל עדיין היה אקטיבי ואנרג'ייזר אנושי. החלטה אומללה לדעתי של דוק ריברס לתת לראשיד לזרוק את הזריקה האחרונה , אני לא זוכר מתי פעם אחרונה הוא קלע זריקה מכרעת. זהו , היה משחק טוב מאוד , אווירת פליאוף. ואם גארנט לא היה בערב הכי גרוע בקריירה שלו (זה היה פשוט נורא) , אולי בוסטון היו מנצחים. כל הכבוד לדוייט הווארד שסוף סוף השתלט על משחק בדקות המכרעיות התקפית.

../images/Emo45.gif

גארנט ידע את זה גם, אחרי המשחק הוא אמר I played like shit, that's all, I played like fucking shit. גם בתחילת העונה לקח לו זמן להיכנס לעניינים ולהתמודד עם זה שהוא לא זז כמו פעם אבל לקראת סוף נובמבר בערך הוא נכנס לקצב ונראה אחלה לאיזה 15 משחקים (קלע איזה 40 מ50 מהשדה, ניתר טוב והגיע להלי-אופים והגנה כמובן) לפני שנפצע שוב. נקווה שהוא יחזור לכושר הזה. אתמול היו רגעים שהוא לקח הימורים בהגנה וזה עלה לו, העדיף ללכת על חטיפה מול האוורד וחטף דאנק, מול לואיס בסל המכריע אני חושב שפשוט הוא לא חשב שלואיס יילך לבייסליין אלא פנימה ורצה לקבל HEAD START ועד שהוא הבין שהוא הולך לשם כבר היה מאוחר מדי, הוא ידע את זה כבר מהצד הראשון של לואיס. אני דווקא לא חושב שרונדו הוא זה ששמר על רידיק בסוף, במיוחד בשלשה המשווה זה היה אלן שהיה אמור להיות עליו אבל היה חילוף ופירס נתן לרדיק שם 2 מטרים לפני שהוא שם את השלשה הרחוקה. בהתקפה אני חושב שהיה צריך לתת לו את הכדור יותר ושיחדור, זה באמת קרה במחצית השנייה יותר. בעיה נוספת הייתה פרקינס שלא היה פקטור, בדר"כ זה לא כזה רע כי הוא והאוורד מנטרלים אחד את השני הפעם פשוט כל ההוקים האלה שהאוורד זרק עליו נכנסו, בדר"כ הם לא נכנסים לו ואז גם הוא נשאר מתוסכל. בהתקפה פרקינס לא יכול לעשות עליו כלום ויש כמובן את בעיית העבירות כשכל גבוה בבוסטון היה עם 3 עבירות באמצע הרבע השני ואח"כ עם 5...אורלנדו הלכו לקו 22 פעמים יותר... קצת חבל כי היום הסלטיקס חוטפים 15-20 הפרש באטלנטה, אבל לא נורא...

WorldCenter

New member
ממוצעי התקפה לא אומרים הרבה

תסתכל על הסנטר שנחשב לדעת רבים לטוב בהיסטוריה ביל ראסל - יש לו הרבה פחות מ20 נקודות בממוצע.

זה הרבה דברים

נתחיל מזה שהווארד דיי מוגבל התקפית. אין לו ג'אמפר, והוא לא פוגע בזריקות שהן מעל 2 מטר מהטבעת. הדבר הטוב הוא שהוא מזהה את זה ולא לוקח יותר מדי כאלה. הוא מנצל את הכוח והפיזיות שלו כדי להתקרב לטבעת. אבל היריבים שלו לומדים את זה, וזה גורם לו ל2-3 עבירות תוקף במשחק. והדבר הכי פשוט זה לשלוח אותו לקו, משם הוא קולע ב50% שזה רע למדי. 10 זריקות מהקו זה המון, וזה שווה לעוד 3-4 זריקות שדה. הוא עדיין הסנטר הכי טוב בליגה, כי הגנתית הוא שתי דרגות מעל כולם. התקפית, הוא לא מתקרב בכלל לשאקיל בשיאו.

rapgamer4ever

New member
הוא קצת תעלומה מבחינתי

אנחנו שואלים ובצדק למה דוויט לא מצליח להגיע התקפית לנקסט לוול. הוא לא עובד מספיק? הדיבורים הם דוקא שמדובר בסוס עבודה. אין לו את האופי הדרוש? הוא דוקא כן התבטא שנה שעברה שהוא לא מקבל מספיק כדורים וכן דרש את הכדור בפלייאוף שעבר. הוא עובד המון על העונשין וקשה לומר שהוא השתפר. הוא עובד המון על מובים בפוסט וזה לא ממש בא לידי ביטוי. בפלייאוף שעבר הוא דוקא הראה הרבה דומיננטיות ושיק עמו סופרסטאר התקפי של ממש. הוא מגלה חוסר יציבות ונעלם בהרבה משחקים לעומת הרבה משחקים ואפילו תקופות שהוא מאוד דומיננטי. בפלייאוף שעבר קיבלנו דוגמה לשחקן שהוא יכול להיות, בין אם בסדרות מול פילדלפיה וקליבלנד כשחגג וקלע המון (8 פעמים קלע 24 נקודות ומעלה, מתוך 11 מפגשים) ובין אם מול בוסטון ולייקרס כשקלע פחות אבל סביבו נעה ההתקפה. אגב העונשין שלו צבר בטחון בהתאם, בסדרות מול פילדלפיה וקליבלנד הוא קלע מהעונשין טוב משמעותית (מעל 70%) מאשר מול בוסטון והלייקרס (מתחת ל-60%). הוא כבר בן 24, וזה אומר שתוך שנה-שנתיים נוכל לקבל תשובה סופית לגבי היכולת ההתקפית שלו. אני בהחלט רואה תסריט בו הוא מצליח ליצור רציפות והופך לשחקן של 24 נקודות שנוגע בכדור כמעט כל התקפה. מצד שני אני גם חושב שיש סיכוי גבוה שכל הקריריה יהיה שחקן של 18-20 נקודות, וזה אומר שהוא קודם כל עוגן הגנתי ופחות פרנצ'ייז פלייר טיפוסי.

למעלה