דווח על ה"שלג' "

מי צי

New member
אם שלוש פולניות אומרות לך -

בלי עגבניות - תאמין !! לא צריך שיפוט פולני.

תמנונה

New member
וואלללה שמואל כנס מהר מתחת../images/Emo18.gif

לאיפה שאתה רוצה....כל הפולניות ת'לבשו עליך. מה אתן רוצות ממנו ככה האמ'שלו עשתה דג מלוח וכך הוא התרגל. וכל הכבוד שמואל שיש לך כבוד לדג מלוח של האמא שלך. נונה

shmuel16

New member
נונה - ואני מעיז להתווכח..........

חצי יום אני מסביר להם שאצלנו בבית אכלו הרינג ברוטב עגבניות, והן בשלהן: אין הרינג פולני במיץ עגבניות אפילו מתכון סיפקתי להן, והן בשלהן, אז מה איכפת לי להכנע בכבוד אבל ממתין עדין לפסיקת הפולני..... אגב, שלחתי לך את נעימת הרוח בגירסת בוזוקי

תמנונה

New member
שרה בינינו ורק בינינו שסמואל../images/Emo8.gif

לא יקרא גם אני לא מכירה הרינג עם עגבניות...... אבל טעמו של אדם כבודו. נונה

תמנונה

New member
סמואל קבלתי והבצוע נהדר../images/Emo168.gif

תודה לך. אתה יכול לשלוח גם לשרה16 היא תאהב את זה. שרה שימי לב לפרגון הפולני שלי...... אההההה....... נונה

powo

New member
באותו נושא

האם עוד מישהו חוץ ממני אכל ביצים מבושלות בחומץ.(איאה פהסיק) אין לי מושג איך כותבים באידיש.

תמנונה

New member
בימים בחומץ....לא מכירה../images/Emo110.gif

בבית שלנו מעולם לא אכלנו מאכל כזה

באיה

New member
שמואל אתה בטוח שאמך

הייתה פולניה אסלית?
למשל הגיעה מרומניה אחותו של מכר של הוריי, ומה שהיא עשתה עם ההרינג, נשגב מבינתי. היא "אויסגעווייקט" השרתה במים את ההרינג עד שיצא כל המליחות, ואחרכך תיגנה אותו כמו שניצל. כמה צחקנו ממנה. אמ'שלי הייתה אומרת לה ביידיש כמובן, למה את אויסגעוייקט את ההרינג? תקני כל דג אחר ותגני אותו, למה דוקא הרינג? את תשובתה אני כבר לא זוכרת.

תמנונה

New member
באיה../images/Emo141.gif אמשלי ז"ל גם היתה

מטגנת הרינג......אני לא אהבתי אבל האבא שלי היה שרוף על זה. אוי באיה אין אין על המילים האלה ביידיש..... נונה

shmuel16

New member
חברות יקרות מאוד מאוד

כבר הרמתי ידיים. יפה להתעלל בגופה ? אני מחכה כבר לפולני הראשון שיסיים את השירשור עם הצהרה שהמתכון שלי הוא המנצח.

תמנונה

New member
סמואל חרגת אותנו../images/Emo6.gif

אני מציעה שהמיהל שלנו הפולני נמבר 1 יפסוק ואנו.... נקבל את פסק הדין. ועד אז נהנה מהספק. נונה

אני פולני עסלי ו...

במסעדות בפולין יש מנה הקרויה שלדז' חמשת הטעמים. אחד מהם בהחלט זה שלדז' ברוטב עגבניות, וזה אפילו טעים.

תמנונה

New member
הופה!!!!!! היצלת את כבד' ../images/Emo19.gif

של סמואל.......יששששששששששששששש !!!!!!!!!! הריג בעגבניות...לא יאומן מן "חריימה פולנית".......

באיה

New member
../images/Emo6.gif חריימה הרינג../images/Emo6.gif

אין עכשיו כבר מאכלים מסורתיים כפי שאני רואה. כל הטעמים של כל העדות התערבבו, ולא רק בארץ, כנראה גם באירופה. לא יועיל לנו להתווכח, כי הצעירים יותר טעמו כבר מהחידושים. זה מזכיר לי סיפור על תימניה שעבדתי איתה, שהייתה נשואה לפולני. כשדיברתי על גפילטה פיש, היא אמרה "אויש כמה שאני אוהבת גפילטה פיש" והכי טעים לי בפיטה עם תחינה. נו, לא להתפוצץ?

בוקר טוב לכולם, מאוד נהנתי מהקטע

על השלג', אני הגשתי לכם מתכון לשלג' והוא נמצא ברשימת המאמרים תחת מתכונים, בכל אופן יש כאן קישור. מי ציצעקה, שרה 16 מחתה באיה ניסתה לפשר ותמנונה הוסיפה חטא על פשע והוסיפה לחם שחור וחמאה (אני מת על זה, זה משמין ולא מעניין אותי) אבל אני רוצה לפסוק. shmuel16 לא פולני או פולני מתחזה (סתם) (כנראה אני מתחיל להבין את האהבה שלו ליוונית. ועכשיו ברצינות, כיוון שאני נזון משמועות ומחיפושים באינטרנט, ובסך הכל ביקרתי בפולין מעט, אני יודע שיש רק וורסיה אחת פולנית יהודית לדג מלוח וזו הוורסיה שניתנה במתכון. מאוד יתכן כי עם התפתחות התקשורת ולאחר מלחמת העולם השניה, הגיעו מתכונים ממדינות הבלקן וספרד לפולין. צודקים מי שאמרו כי אין מתכוני דגים עם עגבניות בפולין, אך כמו בישראל שניתן למצא את כל סוגי המאכלים ואת כל סוגי המסעדות כך גם בפולין.

meza

New member
פולני ראשון או פולני צעצוע

בפולין אפשר לאכול שלג' בהמון דרכים ובהן בשמן, במיונז, ביוגורט וגם ברוטב עגבניות. אפשר לאכול את זה בכל מסעדה פולנית ממוצעת. זה אולי לא יהודי מסורתי, אבל זה בהחלט פולני. אז קדימה, בתיאבון, זה טעים.

shmuel16

New member
שלג' ברוטב עגבניות - תגובה ל MEZA

MEZA ======= אני עדין מאמין שזה המתכון האולטימטיבי לשלג' ברוטב עגבניות, חשבתי לפנות לבג"צ , אבל אין מה לעשות אלא לקבל את פסיקתו הסופית של הפולני.

למעלה