דווח על ה"שלג' "

דווח על ה"שלג' "../images/Emo19.gif

טופ, להזכירכם כי ביום שישי קניתי דג מלוח בשוק לווינסקי אז: הטעם היה נחמד ולא יותר מזה, אני עדיין מחפש את המקום האולטימאטיבי לקנית דג מלוח. אם אתם מכירים עדיין מקום שמוכר דג מלוח שלם בחבית, תעבירו את המידע כי אני כבר מתגעגע ל"טעם האמיתי". הבעיה עם ה"טעם האמיתי" היא כי היתי בהולנד וטיילתי עם משפחתי בצפון הולנד, טיילנו בעיקר בכפרי דייגים ואכלנו ללא הפסקה הרינג בטעם חלומי, כיוון שבוקר ואני כבר רעב מהתאור אני לא אספר לכם על כל סוגי הדגים המעושנים האחרים שאכלתי שם, רק בכדי לא לגרום לכם עוגמת נפש
ואם כבר אנו מדברים על ה"טעם האמיתי" גם בפולין (והיתי רק באזור דרום פולין) ניתן למצא את ההרינג הטעים. כאשר אני מדבר על הרינג טעים אני מדבר על דג ש"נמס" בפה, שלא משאיר שאריות עצמות או כל שאריות אחרות. טוב אני מפסיק כאן.

באיה

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif../images/Emo96.gif

לצערי לא אוכל לעזור לך כי אני מזמן לא אכלתי ולא קניתי שלדג' בגלל שמירה על המשקל. זה יותר מדי טעים שאסתפק בטעימה. אז זה לא נכנס אצלי הביתה יותר. אלא אם לבניי יתחשק כשיגיעו מחול. חוץ מזה מאז שמוכרים פילה שלהם, אני לא נהגתי לקנות יותר דג שאני אנקה אותו. לא אוהבת את "פאצ'קראי"
אני מאחלת לך שתצליח בחיפושיך אחרי השלדג' המושלם שלך. ועיצה קטנה, תחפש במעדניות של רוסים, הם בדרך כלל מוכרים אותם גם בחביות.

סתם לידיעה כללית, לגאוות הפולנים../images/Emo13.gif

יש גם מעדניות של פולנים, נתקלתי בהם בשוק לווינסקי. והם טובים יותר בדגים כבושים, מעושנים וכ'ו, נכון של"רוסים" יש מגוון גדול יותר ואם מדובר בגודל אז למעדניות הטורקיות יש את המגוון הגדול ביותר (על הטעם אפשר לדבר). אגב אני לא יודע על בעיות בשמירה על המשקל כי בסך הכל הדגים לא שוקלים הרבה
גם אני שומר על משקל (כבד בדרך כלל) אבל כל מה שקשור לדגים..........

שרה16

New member
מה עשית לי../images/Emo10.gif

אני כבר אוכלת את העכבר מרוב התאורים העסיסיים על השלדג' וההרינג ושאר מרין בישין... חבר'ה,בני מעי מתהפכים מרוב רעב!! נו,אז אסתפק (בחושך) בסלט רענן עם צנוניות מהגינה ובקינוח פומלית (גם מהגינה). ובקשר למעדניות של הרוסים,יש "דלקיטס" אחת אחרי נתניה לכיוון ת"א (תחנת דלק אחת אחרי ג'בטו) שרק מהריח אני נעשית רעבה פחד!בביקור הבא שלי במרכז,אקפוץ לראות מה יש בחביות.

קילקול חמור בגנום הפולני שלי

אני לא אוהבת דג מלוח
. שלכם חנה גונן

shmuel16

New member
רק הריח חסר.........

מתכון למי שרוצה במו ידיו להכין דג מלוח כמו שהפולני הראשון חולם עליו כבר יומיים !!!!!!!!!

מי צי

New member
דג מלוח עם רסק עגבניות???????????

זה לא מתכון פולני ! אולי זה מתכון יווני

shmuel16

New member
זה מה שהאכילו אותי בבית

אז את רוצה להגיד שכל אותן שנים אכלתי דג לא פולני !!! אל תגידי בקול רם, חוץ מזה כדאי לשמוע מה שיש לפולני הראשון להגיד. אני בטוח שהוא התכוון בדיוק למתכון הזה.

מי צי

New member
המקום היחיד שאני יכולה לצעוק

זה הפורום הזה, אז אתה מנסה להשתיק אותי?
אני כנראה שייכת לפולין אחרת, אצלנו אכלו דג מלוח נקי, או כבוש, ללא עגבניות. ונעבור לתמונות שאתה מצרף, אם לא קשה לך, לציין, כשאתה מצרף תמונה, את המיקום הגאוגרפי של התמונה. (ותודה מראש). סובבתי את כל יוון והאיים במשך שנים, ובכל פעם אני מנסה לזהות את התמונות שלך. (אל המוסיקה היוונית אני לא מתחברת, אל הנופים שלה - כן).

שרה16

New member
חחח../images/Emo6.gifזה מזכיר את הפולני

שמתחבא מתחת למיטה.... "צא משם מייד!"צועקת עליו אישתו. הבעל: "לא אצא!" הפולנייה: "אמרתי לך לצאת!" הבעל: "לא אצא". הפולנייה: "בפעם האחרונה, צא משם!" הבעל: "אני כאן בעל הבית! אמרתי לא, אז לא!"

באיה

New member
הלו כל המתכונים שלכם זה מוטציות.

לא בדיוק ככה מכינים "מרינירטן הערינג" מתכון של שרה הכי קרוב, אבל איפוא שום ואיפוא הערינג. המתכון הפולני מבית אימי זה ככה: מרטיחים בסיר מים עם חומץ (לא זוכרת יחס) עם בצל פרוס לטבעות, עם עלי דפנה ופלפל אנגלי, ואפשר להוסיף גם גרגירי חרדל. מחכים עד שזה מתקרר, שופכים לצנצנת או כלי אחר את כל הנוזל + התוספות ושמים בפנים פרוסות פילה הערינג. אימי הייתה לוקחת את החלב של הערינג זכר, מועכת עם קצת מים מהסיר וסוכר ושמה גם את זה בתוך הצנצנת שהמים לא יהיו שקופים. משאירים ככה במקרר כמה ימים עד שההרינג משנה צבע ללבן. זה מרינירטה (לא מלינטה כפי שכתבתם פעם) הערינג פולני אסלי.

shmuel16

New member
באיה, איפה העגבניות במתכון ?

צריך את שיפוטו של הפולני בקרב שבין מתכוני השלג'... האי סאמוס - איי יוון מזרחיים

שרה16

New member
מה יש לך מעגבניות???

בפולין לא היה עגבניות כל השנה. היה בצל היה תפו"ח היה דג מלוח.. עגבניות-לא היה! כנרת-חוף חוקוק

shmuel16

New member
איזה פאדיחה

מה האכילו אותנו הורינו הפולנים כל השנים !!!! האמת יוצאת לאור בפורום הזה

מי צי

New member
מה יש לך מאורנג'דה??

גם אורנג'דה לא היה בפולין. כנרת, חוף חוקוק, צחקתי. לומדת מהר שרה'לה. וגם התמונה הזו היא משלנו - הירמוך.

תמנונה

New member
מה עשיתם לי כבר משעות../images/Emo110.gif

הבוקר אני משוועת לאיזה שטיקאלע אערינג מיט צוויבל. אין אין כמו לחם שחור טרי טרי חמאה....הרינג...בצל...ולהשאר בבית. כי זר לא יבין זאת. נונה

למעלה