דוהם

פלגיה

New member
יש דוגמה נהדרת בשרשור הזה

יש סגנונות שונים של ניהול. יש ניהול פעיל של פורום שכולל העלאת שאלות לדיון, והנחיית דיונים. הניהול שלי הוא פאסיבי יותר. אני נותנת את הפלטפורמה. הגולשים יכולים להשתמש בה כרצונם (וכן, גם לייבש אותה לחלוטין)

יוסי ר1

Active member
אין שום פגם בניהול שלך.

יש פגם בגולשים שמגיעים ואומרים" אתם לא בסדר". הדוגמא שאותה איני מעוניין לפרט היא של גולש פעיל בהחלט בפורום אותו אני מנהל, שפנה אלי במסר (לפחות היה הגון דיו על מנת להתלכלך במסר אישי, ולא למרוח צחנה על דפי הפורום) וכתב כמה הדברים אינם לפי רוחו. איתגרתי אותו ונתתי לו אפשרות להציע רעיונות מעשיים לתיקון הכשלים לדעתו. נתתי לו חופש פעולה נרחב מאד, ובזה תם הסיפור. הוא הסתפק בביקורת שמתח. לטרוח ולשפר? לא בבית מדרשו.

צחור

New member
הקריאה לא הייתה נגדך

ואם משתמע ממה שאמרתי שזה נגד הנהלת הפורום - אני מתנצלת. הקריאה הייתה כללית לכל מי שחבר בפורום הזה.

צחור

New member
להעלות נושאים מעניינין לדיון

ולא לפחוד לשמוע דעות שהן לא ממש מסתדרות עם עולם דתי.

צחור

New member
למחוק הודעות שהינן

1) תגובות דתיות לשאלות שבמהותן אינן דתיות 2) תגובות אנטי דתיות

יוסי ר1

Active member
למחוק הודעות דתיות? אנטי דתיות?

מה זו הודעה דתית? מה זו הודעה אנטי דתית? הודעה שעניינה התנ"ך, מה משנה לך מאיזה עולם היא באה, כל עוד התוכן שלה מעורר עניין? "תגובה דתית" אינה יכולה לחדש לך רעיונות? (בהנחה שאת מכנה "תגובה דתית" פרשנות מסורתית). "תגובה אנתי דתית" אינה יכולה לחדש לך? (בהנחה שאת מכנה כך גישה מחקרית). וככלל, התמקדות במחיקת הודעות אינה מקדמת במיוחד פורום כלשהו, בהנחה שלא מדובר בפורום שרוב הודעותיו ראויות למחיקה.

יוסי ר1

Active member
היית ממליצה למחוק את הודעה שלו

כ"הודעה דתית"? כל אחד מגיע מהעולם שקרוב לליבו. כל עוד העולם הזה אינו סטיה חדה מדי מהקשר הישיר לתנ"ך, זה עולם שראוי לפרש על פיו. קבלי את דברי כתשובה כלי, לא כהתמקדות בדוגמא קונקרטית.

masorti

New member
אנ הייתי ממליץ להתנות כל הודעה שלו בפורום...

באישור מוקדם. הבן-אדם הפך את הפורום לפורום גמרא ומדרשים, והוא מציף את הפורום בפרשנויות מופרכות שבינן לבין התנ"ך אין ולא כלום. מילא אם כל הקוראים היו מומחים ובקיאים, אבל מגיעים לפה תלמידים השואלים שאלות והם מוטעים לחשוב שזו הפרשנות שאליה התכוונה התוכנית של משרד החינוך. תנסה להוציא ממנו שני משפטים רצופים על התנ"ך בלי שום איזכור של פרשנויות מהמשנה והגמרא. הוא פשוט לא רוצה או לא יכול לנתח בכוחות עצמו פסוק תנ"כי על פי פשוטו, ולא כל שכן בעזרת המחקר המדעי.

פלגיה

New member
כאמור

כל אדם בא עם השקפת עולמו, וזה מה שהוא מביא איתו לפורום תנ"ך. אחד קורא את התנ"ך מתוך המחקר המדעי ושני קורא אותו מתוך מדרשים. ושניהם לגיטימיים וראויים. לתלמידים אני ממליצה בכלל לא להיכנס לפורום הזה, כי בכל מקרה התשובות שיינתנו כאן לא יתאימו לתוכנית ( או תוכניות - כי יש דתית ויש חילונית) של משרד החינוך. וזאת הודעה סוגרת בנושא הזה כי זה מדרדר לדיון לגופו של גולש.

eyalnadav

New member
אתה צודק לגמרי

חבל שאתה מדבר בלשון נסתרת. לפי פשוטו אתה צריך ללמוד לשון והבעה והבנת הנקרא, שלצערי חלק מהמורים כנראה לא מלמדים כמו פעם. אני לא לומד תנ"ך לפי מחקר מדעי כלשהו. מחקר אקדמי בתנ"ך עסוק בעיקר בחיצוניות של המקרא ולא בפנימיות . ואם אני עוסק בחיצוניות של ספר כלשהו- עדיף כבר לקרוא עיתון יומי - הוא יותר מעניין

פלגיה

New member
תגובה לגיטימית בעיני

אני לא רואה מה יכולה להיות כאן סיבה לגיטימית למחיקה של הודעה ברוח זו.

צחור

New member
היא באה בתגובה

לשאלה שמעניינה במהותה לא הייתה דתית כלל, וגם העליבה בצורה מסויימת מי שמתעניין בפרשנות שהיא לא רק דתית....

פלגיה

New member
מי שכותב הודעה בפורום

מקבל תשובות בכיוונים שונים. את כתבת מה עצוב לך לראות הוא כתב מה עצוב לו. לא היתה שום סיבה למחוק, לא את הודעתך (למרות שהכילה ביקורת מובלעת כלפי כלל משתתפי הפורום) ולא את התגובות אליה.

צחור

New member
הביקורת שלי לא הייתה כלפי חברי הפורום

אלא כלפי העובדה שמדובר בפורום שעוסק בתנ"ך בעברית וכמעט אין בו פעילות מה שמראה כמה התנ"ך חשוב היום לאנשים...

פלגיה

New member
פורום תנ"ך באתר פתוח

שלא מגביל את הגלישה בו לחוג כזה או אחר של אנשים שמסכימים על נקודות היסוד (כמו בשאלה: מה היא הודעה לגיטימית, או מהי פרשנות לטקסט שלגיטימי להביא כסימוכין) פורום כזה הוא בעייתי. ההתנהלות בו איטית, ודורשת עדינות מרובה, לא בגלל שהתנ"ך לא חשוב לאנשים, אלא להיפך - הוא חשוב מאוד לאנשים. כל כך חשוב שקל מאוד לדרוך על נקודות רגישות ולנהל ויכוח סוער ולחלוטין לא ענייני.

צחור

New member
אני מתנצלת

אם הצער שלי על חוסר הפעילות הפורום גרמה לשרשור ארוך מדיי.

פלגיה

New member
אני מעדיפה למעט במחיקה

אני מוחקת הודעות לא רלוונטיות לפורום והודעות פרסומיות שונות (גם כאלה דתיות ואנטי דתיות) ואני מוחקת גידופים ישירים ותגובות שהם לגופו של אדם, ולא לגופו של עניין. מעבר לכך כל אדם מביא איתו את השקפת עולמו. אפשר לומר שכל תגובה שלי, למשל, היא דתית. כאשר אדם הוא אנטי דתי - זה יהיה בולט בחלק גדול מהודעותיו. כל עוד אין פגיעה ואין זלזול באדם או בקבוצת אנשים - אני מעדיפה להשאיר את ההודעה. במידת הצורך ואם יש ספק, אני מתייעצת בהנהלת הפורומים, ומקבלת את חוות דעתם. אם מישהו מוצא את עצמו נפגע מתגובה שהושארה על גבי הפורום - אשמח אם יפנה את תשומת ליבי לכך במסר אישי.

צחור

New member
זה גם נכון

זה שמדובר בפורום של תנ"ך זה לא אומר שהכניסה מותרת רק לדוסים....

למעלה