זה ענין פשוט מאוד אם מסתכלים על זה
מהו התנך? אני לא חושב שהספר החביב הזה הוא דבר מפגר, למעשה אני מאמין שמי שכתב/ו אותו היו/ה די פיקח/ים . אמנם אני לא מאמין לדבר מן ה ניסים והנפלאות של יהוה שלנו , אך מה בעצם כותבי התורה רצו? בעבר האדם לא ידע יותר מדי וחיפש תשובות כדי להסביר שאלות לא פתורות...התשובה הכי פשוטה היא כמובן האלוהים. הוא מכתיב לך את החיים הוא עשה הכל, שולט בהכל הוא יותר חכם מך ואתה חייב לעשות כדבריו אחרת...כך מי שכתב את הספר גרם לאנשים להאמין בו כי כל מה שהיה בו נשמע כל כך הגיוני לתקופה , סיפק תשובות נוחות ונגמר הסיפור. כיום , התפתחנו ואם תשימו לב שכל האנשים המשכילים והמתקדמים אינם מאמינים כלל ב"אלוהים"...לעומתם האנשים הנחותים יותר כגון הערבים(לא כולם) אך ממש רובם מאמינים באלוהים שלהם יותר מכל דבר, הם לא חכמים במיוחד והאמונה שלהם זה כל מה שיש להם. אם שמת לב דוד, אתה לא נראה כאדם חכם ומשכיל במיוחד , אני מסיק את זה רק מקריאה מרפרפת את הודעותיך , יש לך שגיאות כתיב איומות! ואם לא הבנת, אדם , ככל שהוא מתקדם ופיקח יותר , לא יאמר שטויות כפי שאתה עשית, לא יאמין באלוהים, לא ילחם בחכמים ממנו ויאמר שהספר הגדול צודק בכל מחיר(כי זה הכי נוח) ולא יעשה שגיאות כתיב כשלך! דוגמא נוספת, מה לגבי השבטים שחיים באפריקה? שמתם לב עד כמה הם תלויים באלילים שלהם? כי זה הכי נוח למי שאין שכל לחקור קצת יותר לעומק ולהתמודד אם המציאות הקשה...עוד אחד מהדברים הוא גן עדן וגיהנום, נכון שהחיים היו הרבה יותר טובים אם היינו בני אלמוות ולא היינו צריכים לדאוג לכלום כי כולנו בסו נגיע לגן עדן? אנשים שמאמינים בזה חיים באשליה! הם האנשים שלא התפתחו ומאמינים במה שאומרים כי זה מה שהם אמרו ומה שהם אומרים תמיד נכון ואין לערער על דברם, עובדה כי הדתות אינן סובלניות כלפי דתות אחרות ויש להשמידן! .....לא נראה לי...בעצם רוב המלחמות בעולם מבוססות על דת, מה יש לערבים כנגדנו או כנגד ארצות הברית? הם לא רוצים את השטח זוהי מלחמת"קודש" ! הם עושים את זה בשביל האלוהים שלהם שיתן להם....שיתן להם.....שיתן להם את מה שהאלוהים שלנו נותן לנו שזה כלום! מי שכתב את התנך כתב שאלוהים עשה אותו כי מי היה מקשיב לאיזה סופר אחד? אבל כולם היו מקשיבים לאלוהים , ועוד ניסה לאמת את דבריו בעזרת שיכתובים של ההיטוריה ואנחנו (לא אני לפחות) מאמינים בשכתובים ולא במקור כי ככה הכל יותר קל !אולי הוא ניסה להכניס קצת הליכות באנשים כי קיימים כמה ערכים טובים בתנך אבל זה כבר לא עדכני! כל מי שמאמין באלוהים הוא אדם קדמון , לא אדם מתקדם שמחפש תשובות אמיתיות למציאות אלא אדם שחי בקלות...בסבבה...לא צריך לעבוד קשה, למה להסתבך? ובגלל זה כל האנשים הפשוטים בשכונות העוני מאמינים באלוהים ... פלא שאתה דוד(השם שלך אפילו מעיד שבאת ממשפחה שמאמינה באלוהים ובחיים קלים) יודע להקליד במכשיר המתקדם הקרוי מחשב ובאמת רוב החרדים מתנגדים לקידמה בכלל כי אנחנו צריכים להישאר בתקופות העתיקות ולהמשיך להאמין באלוהים שלנו כמו "אחינו" הערבים . אז דוד אתה יכול להמשיך ל"הוכיח" לנו שאתה צודק וכל העולם המתקדם טועה כמובן שיש לזכותך את כל מדינות העולם השלישי שכמוך גם האנשים שם מאמינים באלוהים שלהם אז תחזור לימי הביניים ותעזוב את שנות האלפיים!