דוד שמש

alodik

New member
באיזה מלט להשתמש?

שלום לכולם! האם יש איזה הבדל האם אני מרצף עם מלט שחור ריצוף בהיר? האם אני צריך במיוחד לזה מלט לבן? תודה אלון

alodik

New member
דוד שמש

שלום רב! אני מתחיל לבנות את בייתי ומתענין מתי הכי כדי וזול לקנות דוד שמש וקולטים האם עכשיו או אולי בקיץ? מדובר בשני דודי שמש +4 קולטים. ואם יש למישהו מקום אשמח אם יפנה אותי.

fireman

New member
אין תנודתיות משמעותית בענף הזה

בחילוף שבין העונות (קיץ\חורף) מאחר ודוד לחימום מים הוא סוג של מוצר צריכה המחוייב בהתקנה עפ"י חוק כיום במדינת ישראל. גם בקיץ מחליפים דודים וגם בחורף מחליפים דודים. קפיצות מחירים מתרחשות בתקופות קריטיות כמו הקרה שפקדה את המדינה לפני כחודשיים ופוצצה בלי סוף קולטים.....אז אני מניח שהייתה עליית מחירים מסויימת אך בגדול המחיר נשמר לאורך כל ימות השנה.

THE UNDER TAKER

New member
עוד הדרך ארוכה לריצוף ודודי שמש

תובנה לגבי דודי שמש , אל תקח קולטים של כרומגן , הם עשויים מנחושת וטיפול לא זהיר בהם עלול לעקם את הצנרת שלהם , באם ההברגה שלהם נתקעת כפי שקורה בדרך כלל , זו בעיה לשחרר . "מירומית " מעולים . ריצוף גרניט פורצךן רצוי לעשות עם מצע שומשום ומלט לבן , שווה את ההשקעה .

רוני1955

Active member
שטויות

לכל חברה מכובדת לדודי שמש (ו"כרומגן" בראש) יש קולטי שמש גם עם צנרת נחושת וגם עם צנרת ברזל. מי שלא מצליח לעשות עבודת אינסטלציה פשוטה כמו שצריך, יאשים את המוצר. דודי כרומגן הם המובילים בארץ, ולא סתם.

THE UNDER TAKER

New member
שטויות , לא כל חברה עושה קולטים מנחושת

כאשר תשתפשף קצת יותר עם בעלי מקצוע , נראה האם תוכל לסמוך גם על הטובים שבהם .

רוני1955

Active member
אולי זה יפתיע אותך

אבל יש דברים שאני כן מביו בהם. כתבתי שכל חברה שמכבדת את עצמה. את חברת מירומית אני לא מכיר, ואם להם אין קולטי נחושת, כנראה שהיא לא משתייכת לקבוצת האיכות הנכונה. מנסיוני בהרכבת קולטי נחושת (וזה לא מעט), מעולם לא נתקלתי בבעיה בחיבור הקולט לצנרת. אתה כתבת שבדרך כלל יש בעיות בחיבור. כדאי שתבדוק את אותו מתקין שאצלו יש בדרך כלל בעיות בחיבור. כדאי לשלוח אותו לאיזו השתלמות.

זהבה נ

New member
לא נראה שיש עונה לנושא

יחסית זה המוצר הכי זניח בבניה, עושים סקר מחירים ובוחרים משוה לא זול מידי ולא יקר מידי בבית שלנו עשינו קולטי אלומיניום אמר לנו שזה יותר טוב וכעת אנו גם חושבים לרכוש שני דודים וארבע קולטים למרות שראיתי לאחרונה שיש קולט אחד ענק ואולי למישהו כאן יש מידע על הנושא . . בהצלחה

fireman

New member
למה אין? דווקא עניתי

אין תנודתיות מחירים משמעותית בענף הדוודים בהתאם לעונות השנה להוציא את יוצאי הדופן שכבר הזכרתי קולט אחד ענק מתאים לדוד עד נפח מסויים. דוד של 200 ל' מצריך 3 קולטים וקולט אחד ענק לא מספיק. בדוד של 150 ל' זה גבולי מאוד. הרעיון להתקין 2 דוודים הוא לא האופטימלי..... המצב האופטימלי הוא להתקין דוד אחד גדול ועוד דוד חשמלי קטן של 30-45 ל' לכל חדר אמבטיה.

fireman

New member
תלוי באיזה ריצוף מדובר

בטראצו למשל זה לא משנה באבן זה מאוד משנה.

למעלה