דוד שמש: מספר שאלות
שלום,
זה הדוד שלי (בן 6 שנים). בתחילת דרכו, הדוד הספיק ל 4 נפשות בחורף. החל משנה שעברה, הוא מספיק בקושי לאדם-שניים. החלפתי פלאנג' (יצאה הרבה אבנית). הטרמוסטט כוון ל 60 מעלות.
השבוע, לאחר שראיתי שהמים לא חמים מספיק, כיוונתי את הטרמוסטט ל 70 מעלות. אממה - היות ויש לי אטמור עם מד טמפרטורה מובנה, בדקתי - והטמפרטורה בקושי גירדה את ה 45 מעלות, לאחר שהדוד דלק במשך כחצי שעה.
1. האם יתכן והטרמוסטט החדש לא תקין?
2. בעת פתיחת הדוד, הבחנתי כי יש טפטוף זעיר מאחד הברגים בתחתית הדוד (מסומן בתמונה): עד כמה זה קריטי, אם בכלל? (במכסה השחור שמתחת לטרמוסטט היו מעט טיפות מים. לא משהו רציני)
3. היות וזהו דוד עם מחליף, ציפיתי שיהיו 4 כניסות לדוד:
א. כניסה מזרם המים הקרים מהדירה
ב. יציאת מים חמים לדירה
ג. כניסת מים חמים מהקולטים
ד. יציאת מים קרים לקולטים
בפועל - יש רק 3 כניסות לדוד. למה זה?
4. מהו המכסה הפלסטיק העגול הלבן בתחתית הדוד (פרק לפלאנג')?
תודה
שלום,
זה הדוד שלי (בן 6 שנים). בתחילת דרכו, הדוד הספיק ל 4 נפשות בחורף. החל משנה שעברה, הוא מספיק בקושי לאדם-שניים. החלפתי פלאנג' (יצאה הרבה אבנית). הטרמוסטט כוון ל 60 מעלות.
השבוע, לאחר שראיתי שהמים לא חמים מספיק, כיוונתי את הטרמוסטט ל 70 מעלות. אממה - היות ויש לי אטמור עם מד טמפרטורה מובנה, בדקתי - והטמפרטורה בקושי גירדה את ה 45 מעלות, לאחר שהדוד דלק במשך כחצי שעה.
1. האם יתכן והטרמוסטט החדש לא תקין?
2. בעת פתיחת הדוד, הבחנתי כי יש טפטוף זעיר מאחד הברגים בתחתית הדוד (מסומן בתמונה): עד כמה זה קריטי, אם בכלל? (במכסה השחור שמתחת לטרמוסטט היו מעט טיפות מים. לא משהו רציני)
3. היות וזהו דוד עם מחליף, ציפיתי שיהיו 4 כניסות לדוד:
א. כניסה מזרם המים הקרים מהדירה
ב. יציאת מים חמים לדירה
ג. כניסת מים חמים מהקולטים
ד. יציאת מים קרים לקולטים
בפועל - יש רק 3 כניסות לדוד. למה זה?
4. מהו המכסה הפלסטיק העגול הלבן בתחתית הדוד (פרק לפלאנג')?
תודה