דוד שמש: מספר שאלות

makiko

New member
דוד שמש: מספר שאלות

שלום,

זה הדוד שלי (בן 6 שנים). בתחילת דרכו, הדוד הספיק ל 4 נפשות בחורף. החל משנה שעברה, הוא מספיק בקושי לאדם-שניים. החלפתי פלאנג' (יצאה הרבה אבנית). הטרמוסטט כוון ל 60 מעלות.
השבוע, לאחר שראיתי שהמים לא חמים מספיק, כיוונתי את הטרמוסטט ל 70 מעלות. אממה - היות ויש לי אטמור עם מד טמפרטורה מובנה, בדקתי - והטמפרטורה בקושי גירדה את ה 45 מעלות, לאחר שהדוד דלק במשך כחצי שעה.

1. האם יתכן והטרמוסטט החדש לא תקין?
2. בעת פתיחת הדוד, הבחנתי כי יש טפטוף זעיר מאחד הברגים בתחתית הדוד (מסומן בתמונה): עד כמה זה קריטי, אם בכלל? (במכסה השחור שמתחת לטרמוסטט היו מעט טיפות מים. לא משהו רציני)
3. היות וזהו דוד עם מחליף, ציפיתי שיהיו 4 כניסות לדוד:
א. כניסה מזרם המים הקרים מהדירה
ב. יציאת מים חמים לדירה
ג. כניסת מים חמים מהקולטים
ד. יציאת מים קרים לקולטים
בפועל - יש רק 3 כניסות לדוד. למה זה?
4. מהו המכסה הפלסטיק העגול הלבן בתחתית הדוד (פרק לפלאנג')?

תודה













 

רוני1955

Active member
דוד שמש מספר תשובות

1. התרמוסטט תקין.
2. תהדק את הבורג הזה ותעבור גם על האחרים עם מפתח "9/16
3. הכניסה הרביעית נמצאת בדוד למעלה בערך ב 3/4 גובה שלו.
4. מכסה הפלסטיק הלבן מכסה על החור ממנו מכניסים את חומר הבידוד שבין הדוד למעטפת החיצונית שלו.
הסברים לתופעות: אחרי חצי שעה הדוד הגיע ל 45 מעלות, וזה מצוין. לדוד ביתי לוקח בין שעתיים לשעתיים וחצי לחמם את המים ל 60 מעלות (אני מדבר על חימום עם גוף החימום של הדוד). יש מצב של בריחת החום שלך למערכת הסולארית. כשאתה מחמם עם החשמל, סגור את הברזים של המערכת הסולארית. חמם את המים ליותר זמן, ותראה מה קורה. אם המים יגיעו לטמפרטורה של התרמוסטט, הוא ינתק את גוף החימום ואין בזבוז חשמל.
דבר נוסף: גם אם המים בדוד יגיעו ל 70 מעלות, הביתה יכנסו לך מים בטמפרטורה של 45 - 50 מעלות ולא יותר. יש לך בדוד "משגיחום" להגבלת טמפרטורת כניסת המים הביתה למניעת כוויות.
בדוק ותחזור לספר.
 
למעלה