דוד שמש/חשמל.

דנידני

New member
דוד שמש/חשמל.

אהלן, אולי השאלה מתאימה יותר לפורום אינסטלציה, אך, לא מצאתי כזה וכאן אולי כבר מכירים אותי... בקיצור, יש לי דוד שמש/חשמל על הרעפים בבית. ידוע לי שיש בו מן שסתום אשר פעולתו לא ממש מובנת לי, רק מה שידוע לי זה שמדיי פעם מטפטפות ממנו טיפות מים מסיבה שאינני מבין. מישהו יוכל להסביר לי מאיזו סיבה זה קורה ואז אוכל להבין האם הכל אצלי תקין או שישנה בעייה כלשהי. תודה.

תפקיד שסתום אל-חוזר

לשסתום שתי מטרות: א. למנוע "בריחת" מים חמים מהדוד דרך צינור המים הקרים (במקרים של ירידת לחץ מים בבית או הצטברות קיטור בתוך הדוד). ב. להיפטר מעודפי לחץ בתוך הדוד ע"י שיחרור עודפי מים/קיטור. אם השסתום שלך נוהג לשחרר מים וקיטור, פירוש הדבר הוא שטמפ' המים בתוך הדוד גבוהה מדי, ואינך נותן לעודף הלחץ להשתחרר לעיתים קרובות מספיק (באמצעות פתיחת ברז מים חמים מפעם לפעם). אם הדבר קורה גם מבלי שהמים בדוד חמים כלל, כנראה מדובר בתקלה בשסתום (לחץ המים הקרים בבית לעולם לא מגיע לערך שיגרום לשסתום תקין להיפתח).

דנידני

New member
תודה.

אבחן את השסתום לעיתים קרובות גם בימים קרים. אני פותח בכל יום מים חמים בבית, אך, לדוגמא היום, הייתה שמש די חזקה, ברז המחים החמים עדיין לא נפתח מהבוקר, הבחנתי בטפטוף מים איטי(לא קיטור) מהשסתום ואין לי ספק שכעת יש מים חמים מאוד בדוד וכנראה זו הסיבה. אני מניח שכל התופעה הזו מתרחשת על פי מה שהסברת, בעיקר מכיוון שהדוד והקולטים חדשים והיעילות שלהם גבוהה עדיין ועקב כך הטמפרטורה בדוד עולה. האמת שלאחר שאני קורא שוב ושוב את הדברים שכתבת אני מתחיל להבין כמה זה פשוט בעצם
. שאלה נוספת, השסתום הזה בלתי ניתן לכיוון נכון? (למרות שהבחנתי באפשרות לסובבו ימינה ושמאלה?) תודה.

נכון - אי אפשר לכוון אותו

הסיבוב ימינה ושמאלה פשוט מאפשר לפתוח אותו ידנית כדי לרוקן את הדוד (כמובן שצריך קודם לסגור את אספקת המים הקרים)

דנידני

New member
תודה עופר, בדקתי את השסתום הבוקר..

וכפי שקיוויתי לא טפטפו ממנו מים. הסיבה כנראה היתה שהשתמשנו במים מהדוד בערב, מים קרים נכנסו ולא היתה שמש לחמם את המים. כפי שציינתי בהודעה הקודמת שלי, זה קורה לעיתים קרובות וכנראה שמכיוון שהכל עוד חדש, הטמפרטורה בדוד מגיעה למקסימום ממש במהירות. עד היום הדלקתי את הדוד פעמיים וגם זה למשך זמן קצר מאוד. תודה על ההסברים, למדתי עוד משהו.

wil

New member
בימי הקיץ אתה יכול לכסות שליש

משטח הקולטים ע"מ להגביל קצת את טמפ' המים - במידה ואתה לא צריך כ"כ הרבה מים חמים. כמובן שעכשיו בחורף לא כדאי לכסות, כי צריך כל טיפת שמש...

דנידני

New member
רעיון מצויין, לא הייתי חושב על זה.

כשנגיע ליוני יולי, אבחן את העניין שוב...יש קצת זמן עד אז
תודה על הרעיון.

דנידני

New member
נראה שהשסתום עובד מצויין כרגע כי...

בחנתי אותו לפני דקה והוא היה מוציא טיפה כל 10 שניות. פתחתי לכמה שניות את ברז המים החמים, בחנתי שוב את השסתום ו... לא יצאה שום טיפה.

למעלה