דוד שמש או חשמל?

אתה שם לב שהשאלה שלך...

מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד לא רלוונטית
, כי יש הרבה, לא סליחה... בעצם יש המון מרכיבים בבחירת דירה. וזה החל במצב שלה, המיקום, השכ"ד, בעל הבית, תח"צ, חניה, מיזוג, ריהוט וכיו"ב. אם אין קולטים, חשבון החשמל יתנפח, כן. אז אם תמצא דירה טובה בשכ"ד נמוך אבל בלי קולטים תוותר
. בכדי לפסול או לא לפסול דירה, צריך הרבה יותר מקולט מסכן. יש וועד בית, יש שכ"ד גבוה, יש תנאים גרועים, מאה פה מאה שם, בסוף יוצא חישבו הרבה יותר גדול מלפסול בגלל שאין קולט. קח את זה בחשבון כשאתה מחפש דירה, כי זה חשוב, אבל קח פרופורציות. אני חושב שהשרור הזה סיכם יפה מאוד את הענייין של הקולטים, ואני ממש לא חושב שאפשר להגיד למישהו חד וחלק - פסול דירה בגלל זה, או אל תפסול. זה הכרחי
לא, אני מכיר אנשים שחיים גם בלי זה, באמת.

duduamar

New member
ברור שיש עוד גורמים...

אבל אני שואל לגבי הגורם הזה ספציפית. אני רוצה לדעת כמה משקל לתת לו, ולכן חשוב לי לדעת בערך - בכמה כסף בחודש יעלה לי שימוש בדוד חשמל, אם אין בדירה דוד שמש. לפי זה אני אדע כמה משקל לתת לפרמטר הזה.

NightElf

New member
לדעתי קח בחשבון תוספת של כמה

עשרות ש"ח בחודש, יותר בתחום של עד 50 ש"ח גג, תלוי בכמה זמן תדליקו את הדוד, תדירות ההדלקה ומצב הדוד (החשמלי). הקולטים לדעתי חוסכים סכום שאינו משתווה, במקרה ומוצאים דירה בעלת פרמטרים טובים יותר אחרים (שכ"ד נמוך יותר, מיקום טוב יותר וכו') לעומת קולטי שמש.

duduamar

New member
../images/Emo4.gif

אחד אומר 50 שקל, אחת אומרת 300 שקל... מה נכון?

kkarinn

New member
כל אחד אומר לך ממה שהוא מכיר

בב"ש יש הרבה דירות שאין בהן דוד שמש (כן, זה ממש מטומטם, ועוד בב"ש...), וההבדל בין החשבון שלנו לשלהם הוא בסדר גודל הזה. אמנם הם גם השתמשו במזגן, וההבדל אצלנו בין הקיץ לחורף היה כ- 300 ש"ח, כולל מזגן (אבל לא בצורה מוגזמת), אז תחשוב שזה שניהם ביחד... שוב, לפי דעתי זו הוצאה מיותרת.

אחד אומר 50 ש"ח, אחת אומרת 300...

אחד גר לבד, אחת גרה עם 7 שותפים, ארחת גרה עם שני שותפים, ועוד אחד גר עם חמישה שותפים, אחד מתקלח פעמיים ביום, אחת מתקלחת שעתיים, אחד מתקלח במים פושרים, אחת ממלאת ת'אמבטיה, אחת מתקלחת בבוקר ובלילה, אחד מתקלח רק בצהריים או בערב, אחת מתקלחת חפיף, אחד מתקלח לעומק. אחת חופפת עשרה פעמים את השיער, אחד בכלל לא חופף, אחת מתגלחת במקלחת, אחד בכלל לא מתגלח.

duduamar

New member
כן ייתכן שזה באמת ההסבר../images/Emo13.gif

מניח שאין תשובה פשוטה לשאלה כמה יעלה שימוש ממוצע...

NightElf

New member
שכחנו באמת את גורם ה-"X" ../images/Emo13.gif

יש אנשים (כמוני למשל
), שבקיץ לא מדליקים בכלל את הדוד, כי טוב להם עם מקלחות קרח, ו\או מקלות פושרות מהמים שנשארו מהדלקת הדוד של השותפה, ובחורף גם הדלקה של 10 דקות מספיקה להם למקלחת טובה של 10-15 דקות. לעומתי, יש כאלה שאוהבים להשאיר את הדוד דולק שעות (כמו השותף הקודם שלי
), אם בחורף ואם בקיץ, אז במקרה הזה, חשבון החשמל כן יהיה משמעותי. קשה יהיה לקבוע ממוצע שמשתנה למעשה בהתאם לאופיו ואורח חייו של השוכר.

עדידי20

New member
היי ו...תשובה

אז ככה אני עברתי עם חבר שלי לגור בדירה שכורה. הדירה מושלמת פשוט, חוץ מדבר אחד וזה המחסור בדוד שמש. יש לנו דוד חשמלי ואני יכולה להגיד לך שאנחנו לא ממש סובלים מזה- הוא מאוד קטן כנראה כי מספיק להדליק אותו ל20 דקות ויש מים חמים גם לי וגם למקלחת שלו (ואני מתקלחת ה-ר-ב-ה זמן). אומנם אני גרה פה רק מאפריל ולא חוויתי את שיא החורף- אבל לא נראה לי שזה בעייתי. חשבון חשמל שלנו יוצא 300 ש"ח לחודשיים בממוצע- זה כלום... לא? אז קחי את הנתונים ועשי לעצמך את השיקולים. עצה שלי- לא מוותרים על דירה אם זה הוא ה"פגם" היחיד... בהצלחה!

למעלה