דוד שמש או חשמל?

duduamar

New member
דוד שמש או חשמל?

בשעה טובה התחלתי לחפש דירות. ראיתי שבחלקן יש דוד שמש ובחלקן דוד חשמלי בלבד. השאלה שלי- מה ההשלכות של דוד חשמלי? ממה שהבנתי - זה בעצם אומר שגם בימים שמשיים (70 אחוז מהימים בישראל) - לא אוכל להנות ממים חמים. האם חשוב להתעקש על דוד שמש? האם אפשר להסתדר עם דוד חשמלי? האם זה לא ינפח את חשבון החשמל שלי במידה מוגזמת?

חשוב להתעקש?

יש מעט מאוד דברים שחשוב להתעקש עליהם
דוד"ש הוא שימושי מאוד כי גם בחורף ישנם ימים שמשיים אשר חוסכים לך חשמל, א-ב-ל אם זהו ה"פגם" היחידי בדירה אני לא חושב שיש מקום להתעקש. אצלי בדירות עד היום תמיד היה דוד"ש כי כך יצא. אני לא אכחיש שזה הרבה יותר נוח וחסכוני, אבל בוא נאמר שדוד חשמלי זה לא מה שיגרום לי לומר "לא" לדירה.

duduamar

New member
אבל במה זה מתבטא

אפשר להעריך כמה כסף בערך (לחודש נגיד) יעלה לי שימוש ממוצע בדוד חשמל? אם זה משמעותי - עדיף לי לשים יותר דגש על דוד שמש...

momi2004

New member
לא מדובר פה במאות שקלים

אלא אם כן אתה מדליק אותו שעות. חשוב לבדוק שיש דוד קטן, של משהו כמו 30 ליטר, שמאפשר לך לחמם מים במהירות לבנאדם אחד ולא איזה דוד ענק שלוקח לו שעות להתחמם. כמו כן, יש דודים חדשים מהירים במיוחד, ואם החליפו את הדוד בשנים האחרונות, אז יש סיכוי טוב שמדובר בדוד כזה. התוספת לחשבון חשמל היא לא יותר מכמה עשרות שקלים בחודש. לא לשכוח שחשמל זה דבר נורא זול במדינת ישראל.

tenen

New member
כן חשמל זול...

בהתחשב בעלות האדירה של התשתית ובעובדה שמחיר הנפט זינק למעלה יש לנו מזל שהוא איפה שהוא היום ולא הרבה יותר יקר...

מחיר החשמל עלה בשלוש השנים האחרונות

בצורה מאוד משמעותית. אולי באחוז קטן יותר מהעליה במחירי הנפט, אבל עדיין.

tenen

New member
צפה פגיעה בחורף...

אומנם לפי חלק מהערכות מחיר הנפט ישאר כמו שהוא כי ארצות הברית תדאג שתגדל התפוקה אבל לפי הערכות אחרות מחיר הנפט יכול גם להכפיל את עצמו, ואז תתגעגע למחיר החשמל הנוכחי :) דרך אגב, אני אישית חושב שזה בזבוז עצום של כסף לקנות כמויות כאלו של נפט לטובת חשמל... כבר הוכח שיש שיטה הרבה יותר זולה, נקייה ובטיחותית לייצר חשמל... אבל הבעיה זה כשהשיטה נכשלת ישנו צ'רנוביל :)

tenen

New member
לא כל כך פשוט.

אין לי זמן עכשיו אבל מחר אני אחפש איזה גרף ואעלה לכאן. בכל אופן גם בלי החשמל עליה במחיר הנפט פוגעת בכולנו :) הרי כל הרכבים נוסעים על דלק שיתיקר במידה ומחיר הנפט יעלה. וכמובן שהמדינה צורכת המון נפט (דלק לכל רכב של פקיד/קצין/טנק/ג'יפ) יותר מהמיסים שלנו ילכו לתשלום חשבון הדלק של המדינה במקום לדברים אחרים.

אצלנו יש חימום מרכזי בסולר../images/Emo122.gif

לאף אחת מהדירות אין דוד פרטי שמש או חשמל. ואוי, אנחנו סובלים מעליית מחירי הדלק..

מותר לי

New member
דוד שמש

חיסכון עצום בחשמל אלא אם הדירה שמצאת נמצאת באיזור קר (הר קרן?), ואז החיסכון לא כזה גדול... אני גרה בירושלים, יש לי דוד שמש, אבל תמיד המים החמים נגמרים באמצע המקלחת...

מותר לי

New member
דוד שמש

חיסכון עצום בחשמל אלא אם הדירה שמצאת נמצאת באיזור קר (הר קרן?), ואז החיסכון לא כזה גדול... אני גרה בירושלים, יש לי דוד שמש, אבל תמיד המים החמים נגמרים באמצע המקלחת...

kkarinn

New member
חובה דוד שמש!!!

אני סטודנטית בבאר שבע. יש כאן הרבה דירות שאין בהם דוד שמש, אלא רק דוד חשמלי. זו הוצאה ענקית ומיותרת לדעתי. אנחנו מקבלים בסביבות 300 ש"ח חשמל עכשיו בקיץ, לחודשיים, וזה מתחלק בין 3 שותפים. יש לי חברים שאין להם דוד שמש, והם משלמים 650 ש"ח ומעלה (מגיע גם ל- 900 ש"ח!!!) גם בקיץ, בגלל הדוד שמש, ולפעמים זה מתחלק בין 2 אנשים ולא 3. זה ממש טמטום, שעכשיו, באמצע בקיץ, יש אנשים שצריכים להדליק דוד חשמל כדי שיהיו להם מים. לפי דעתי זה חובה, ולא הייתי נכנסת לדירה בלי דוד שמש, גם אם היא הייתה מדהימה. זו הוצאה טיפשית ומיותרת!

NightElf

New member
בטח יסקלו אותי... ../images/Emo3.gif

אני אישית בחיפוש דירה גם העדפתי מאוד דירה עם דוד שמש, בעיקר מהשיקול העיקרי של חסכון בחשמל. אבל בסופו של דבר עברתי לדירה נטולת דוד שמש, ושיש בה דוד חשמלי. מה שהבנתי זה שבחורף גם ככה רוב הזמן יש עננים, ובזמן שיש קרני שמש הקרינה לא הכי חזקה, ככה שהמים החמים לא יספיקו גם ככה למקלחות ארוכות או למספר אנשים. ובקיץ, גיליתי שזה כיף לעשות מקלחות קרח
ואם בכל זאת קריר או צונן, אז אני מדליק את הדוד ל-10 דקות, ואז מקבל מים חמימים. השאלה שנראה לי שהכי טוב לשאול, זה עד כמה אתה רגיש למים קרים, ואם אין לך בעיה להתקלח עם מים קרים בקיץ (בחורף בכל מקרה תצטרך להפעיל דוד חשמל בשביל מקלחת סבירה), אז דוד חשמלי הוא לא כזה חובה.

duduamar

New member
אני לא אוהב מקלחות קרות...

אז בוא נצא מנקודת הנחה שגם בקיץ אאלץ להשתמש בדוד חשמלי. השאלה - כמה כסף זה יוסיף לחשבון החשמל החודשי? 50 שקלים? 200? אני מדבר על שימוש זוגי.

להפסיק עם השטויות...

בקיץ צריך להדליק דוד רק אם אתה מתקלח מוקדם בבוקר, או בשעות הלילה, מעבר לזאת צריכים להיות מים רותחים, אפילו יותר ממה שהדוד יכול לחמם. גם בחורף זה עוזר, יש ימים חמים בחורף, והחורף פה בארץ הוא בערך עשר דקות. זהו.

duduamar

New member
איך יהיו מים חמים?

אין קולטים... אין דוד שמש... איך יהיו מים חמים? בצנרת? בצנרת יש ממש קצת מים והם יגמרו ב10 שניות...

דיברתי על קולטים...

אם יש קולטים, מדליקים דוד רק מוקדם בבוקר או באמצע הלילה (גם לא תמיד חייב). זה חוסך המון לפי דעתי, במיוחד שדוד צורך המון חשמל...

duduamar

New member
אתה קראת את השאלה הראשונה שלי?../images/Emo4.gif

זו בדיוק השאלה - האם דוד שמש וקולטים זה הכרחי? בהרבה דירות שיוצא לי לראות, אין את זה, אלא רק דוד חשמלי. האם לפסול אותן על הסף? כמה כסף בחודש יקח שימוש ממוצע בדוד חשמל?

למעלה