דוד משה:

דוד משה:

אתה פשוט אלוףףףף באקורדים!!אגב כשתשמע את התפילה לעני שלי תשמע שעשיתי שם מהלך באקורדים בפיזמון השני.איזה אקורד עשית במילה שמעה ?עלית לסול דיאז?ועוד שאלה בקשר לבית של השיר ,השיר הולך כך:תפילה לעני כי יעטוף ולפני...ישפוך שיחו.אז במילה שיחו איזה אקורד זה שם?F??

דiד משה

New member
איזה מחמאות.. :) תודה! כנסי..

כן, אקורד f במילה שיחו. במילה שמעה עשיתי אקורד מינורי. לדעתי בכל אופן, זה נשמע יפה יותר ואם אינני טועה, בן דוד באחד מביצועיו גם כן שר כך. הייתי מאוד רוצה לשמוע מה שנגנת אבל זה לא נפתח בסלולרי שלי. עם איזה אקורד התחלתי את הפתיחה? e? לא זוכר אם ניגנתי כשכפתור הטראנספוזיציה עובד.

ומה אם ניגנת כשהטראנספוזיציה

פועלת??זה משפיע?כי גם אני הקלטתי עם טראפנוףבלה בלה...

אה ברור!!

חשבתי שאתה מתכוון להקלטה שהיא נשמעת פחות טוב כך,לא הבנתי...רגע,אתה מעלה או מוריד טונים ומשתמש כל הזמן באותו סולם,או שאתה מעביר סולמות באקורדים?הבנת את שאלתי?

קשה להבין אותי,אה?

כשאתה מנגן שיר למשל מאמינים.אתה מנגן אותו בסולם הרגיל,ונאמר אתה מנגן בהופעה ומבקשים ממך להוריד טון(עד פה מובן..?)מה אתה עושה אז??מוריד בטראנספוזיציה?או משנה סולם באקורדים?ז"א משנה תאקורדים?

דiד משה

New member
עכשיו הבנתי. :) התשובה היא תלוי.

אני מנגן לה מינור חלק ביותר, כמו"כ סול מינור ורה מינור אני שולט טוב. פה מינור פחות ושאר הסולמות גם פחות שולט. בשביל השקט הנפשי שלי אני אעביר בכפתור מכיוון שכאשר אני מתאמן לעצמי אני מנגן בלי להסתכל אלא לפי מיקום האצבעות. זה פשוט קל יותר. אין לי סיבה לעבוד קשה סתם, לא? :) ואת?

בד"כ אני מנגנת בלה מינור

הכי פשוט וקל אבל לפעמים אני יושבת בבית ומנגנת בסולמות אחרים כדי לפתח את השמיעה,ולפעמים אני מנגנת במקהלות שיש בהם מחרוזות שירים וזה רצוף אז כל השירים באותו טון ולכן אני חיבת לנגן בסולמות שונים...

דiד משה

New member
לא שאלתי מאיזה גיל.. :)

שאלתי כמה זמן. מה את עושה עם הדיפלומה בדיוק?!

דiד משה

New member
דיפלומה על אורגן? יש כזה דבר?

היה קשה לחשבן.. ;) איפה עשית את הדיפלומה אם אפשר לשאול?

דiד משה

New member
את יודעת כמה שלמה אני מכיר?

ואף אחד לא בוחן. אשמח, אם תוכלי במסרים, לתת לי מידע על דיפלומה. אולי זה יעזור לי בחיים.

למעלה