דוד מלכי - עומד בשער

rambo24

New member
דוד מלכי - עומד בשער

תנסו לשלב רגע בין שתי השירים אלו האחד מדבר על דוד המלך והשני על ביאת המשיח למרות השוני בקצביות של שתי שירים אלה נראה לי כי הם מאוד דומים מבחינת התוכן שלהם .. נראה כי עמיר מוציא יותר ויותר שירים שהם סוג של תפילה ואם להוסיף גם את כל הדיסק הרהורים אפשר לקבל את הסגנון החדש שעמיר מבצע .. ככשומעים את עמיר שר את שני שירים האלה נדמה כי הגאולה קרובה יותר מתמיד ..! שיהיה חג שמח וכשר :)

odery

New member
הלחנים הישנים

יותר של עמיר,עוד לפני הכל עד לכאן,היו מתחטאים,מתחננים כאלה.פעם ישבתי עם עפרה הלפמן (רשת ג` -עורכת בין היתר את אגן הים התיכון) והיא אמרה שבכל שיר שלו היא מרגישה תפילה.עוד לפני שהוא חזב``ת,אני מסכימה איתה,זה סגנון ישן,לאו דוקא חדש.עכשיו רק הצטרף התוכן.

odery

New member
אין ספק שהוא על משיח

הוא מבוסס על מדרשי חזל ועל מקרא מפורש מה יקרה בדור הגאולה,אם זה``אנחנו השתגענו,אין לנו יותר פנים`` מבוסס על פני הדור כפני הכלב, ``לא נשארו יותר כלים כדי שנוכל אותם לשבור`` מבוסס על המנהג לשבור כוס בעת החופה זכר לחורבן הבית,``שמעתי שכל שה תמים יוכל לגור ביער`` על הפס` וכתתו חרבותם לאתים...וגר זאב עם כבש ,ואתמול חשבתי על ``אנחנו לא יודעים מי פה צלול מי השיכור שתמיד נופל לבור`` ידוע שיהיו שני משיחים,משיח בן יוסף שיפול במלחמה,(ואם נתפלל מספיק חזק הוא לא) ומשיח בן דוד,ידוע גם שיוסף הושלך לבור ע``י אחיו.ולכן ירדנו לגלות הראשונה(זו שאנו חוגגים את גאולתה בימים אלה.)עודלא הצלחתי לחבר את הקצוות בענין האחרון.אבל זה על המשיח ללא ספק!

כפי שכבר ציינתי בהודעות קודמות....

שלום, משיח, וכל משהו אחר שאנחנו מייחלים ומחכים לו, אולי עמיר באמת התכוון לביאת המשיח אבל ניתן לפרש את השיר להרבה פנים ואני בחרתי בשלום, אבל כמו שכבר כתבתי - הרי עם ביאת המשיח יבוא גם השלום לא?!! אז לא משנה מי יגיע לפני מי , ברוך הבא - אנחנו מחכים לך כבר שנים

leka27

New member
הוא יבוא בכל מקרה

אבל אם נקדים את השלום בינינו לבין עצמינו אז הוא יגיע מהר יותר. הלוואי...

leka27

New member
הבהרה קטנה...

אני לא המצאתי את זה, אלו דברי חז"ל. (עליהם באמת אין מה להוסיף...)

אנונמני

New member
ויש דעה שטוענת את ההיפך הגמור.

דווקא שהמצב יהיה גרוע בעם ישראל ,אז יבוא המשיח

אנונמני

New member
איך?

היא כתבה שאם נקדים את השלום אז הוא יבוא יותר מהר, שזו דעה אחת. ויש דעה שאומרת שדווקא שהמצב יהיה גרוע בתוך עם ישראל ..תבוא גאולה.

דווקא לגבי הצלול והשכור חשבתי...

שהיום אנשים לא יודעים להבדיל (בעוונותינו) בין בני אברהם אבינו הצלול לבין אחיינו לוט השכור... חג שמח

למעלה