דוד חשמל

טלילה25

New member
דוד חשמל

משהו יודע לעזור לי איך מפעילים את הדוד חשמל??? אני כבר מיואשת ויותר גרוע מזה ... קופאת מקור!!!

טלילה25

New member
איזה שנינות...

על איזה כפתור יש שם מן גלגל עם שיניים ומספרים שרצים מ 1-60 ומנורה אדומה בלי כפתורים

Jazz Singer

New member
זה טיימר

הכפתורים של המספרים מסמלים את השעות, נסי לכוון אותו יש באמצע כפתור שאת יכולה להזיז כדי שיפעל, אני לא בדיוק זוכרת.

pixiER

New member
נשמע כמו שעון שבת...

אז יש כמה דרכים להפעיל אותו: אמור להיות מן כפתור בורר עם שלושה מצבים מצד ימין באמצע, כפתור קטן ולבן... אם יש אחד כזה אז ככה: א. מרימים אותו כלפי מעלה, למצב הגבוה ביותר, וכך הדוד פשוט דולק ב. כשהוא באמצע ניתן להפעיל את הבוילר כך שיש מעין משולש קטן בצד ימין באלכסון, להרים מספר שנתות (מה שקראת לו השיניים) כל שנתה כזו היא רבע שעה, כך שאם את צריכה להדליק לשעה, תרימי ארבע, וכו'.. ג. כשהכפתור במצב הכי למטה שלו, זה השלב בו גם אני נתקעתי, וזה אמור להיות תכנות הדוד לעבוד כל יום בשעה קבועה לזמן קבוע לפי השעון שמכוון באמצע. שם - לצערי אני לא יודעת מה עושים, ואני אשמח אם מישהו יודע ויוכל להאיר גם את עיני
אם אין לך שעון שבת, את יכולה באלגנטיות להתעלם מכל ההסבר הארוך שלי, ולחכות שמישהו אחר יכיר את סוג המפסק שלך...

...

האם יש לך כפתור אדום למטה שנדלק כשהדוד דולק, (בצורת מלבן) או שיש רק שעות עם צופציק באמצע, ונורית אדומה בצד
(בצורת ריבוע)

מותר לי

New member
עכשיו ככה:

נתחיל מהכפתור האדום בצד ימין... אם הוא למעלה- הדוד עובד עד שאת מכבה אותו אם הוא למטה- הדוד לא עובד בכלל אם הוא באמצע- הוא עובד לפי טיימר הטיימר בתמונה המצורפת מחולק לפי רבעי שעות (יש כאלו של חצאי שעות...) מכוונים את הטיימר לשעה הנוכחית. ועכשיו מגיע הקטע שאני לא זוכרת: האם הדוד פועל כשהצ'ופצ'יקים האדומים הקטנים נמצאים בחוץ? או שצריך להכניס אותם כדי שיעבוד... תבדקי אצלך מתי זה עובד ולפי הממצאים "תשחקי" עם הצ'ופצ'יקים (אם למשל את רוצה בשעה 5 בבוקר מים חמים, אבל ב-8 את כבר לא צריכה כי את מחוץ לבית, או שאת רוצה להגיע מהעבודה וישר להתקלח, אז תכווני את הדוד שיעבוד חצי שעה לפני הזמן שאת אמורה לחזור וכו')[ והכפתור הכי הכי חשוב- האדום הענק שנמצא מתחת לשעון. אם הוא על אפס- תבטלי את כל מה שכתבתי עד עכשיו, שום דבר לא יעבוד, הוא על אפס! רוצה מים חמים? תלחצי על 1, ואחר כך תחליטי אם את רוצה להפעיל עכשיו את הדוד ולכבות אח"כ, לשים אותו על טיימר, או בינתיים לא להפעיל כלום... בהצלחה

מותר לי

New member
מי המציא את זה בכלל ../images/Emo67.gif

חייבים לסבך כל דבר בארץ הזאת!
לא יכלו לשים און, אוף וטיימר? היו חייבים לצרף גם את המתג הענק ההוא?

Toastie

New member
טיימר?

פעם היה לי דיון עם מישהו על זה, אם לא עדיף טיימר כזה עם תצוגה אלקטרונית וכפתורים שמכוונים אותו -- ובסופו של דבר הוא שכנע אותי: הרבה יותר נהיר ונוח לעבוד עם שיניים מכאניות: לא חושבים הרבה, פשוט מרימים את השן, ואפשר במבט חטוף לדעת מתי בדיוק הבויילר יפעל. חוץ מזה, רק תזכרו את כל האנשים שהוידאו שלהם מהבהב 12:00...

Laybe

New member
הגנגס עדיף?

לי בדירה יש דוד עצום בגודלו אבל עם מתג פשוט. 20 דקות ויש אחלה מים. בלי שעונים ובלי שיניים ובלי נעליים.

אקסיומה

New member
מישה ושאהב מספרים כנראה... ../images/Emo4.gif

וכן, אתה צודק... זה בהחלט מסבך את הכול עוד יותר.

למעלה